Riihen ikkuna kuva

perjantai 7. joulukuuta 2012

Jouluvalojen tuunaus

 
 
jouluvalot tuunaus
 
Tuossa yhtenä päivänä otin joulukoristeita ja jouluvaloja esille. Kaikille on tuttua se ettei valot toimikaan. Sellaisia osittain toimivia minullakin oli. Olin jo vähällä nakata roskapönttöön koko liudan mutta sitten sain idean.
 
 
jouluvalot tuunausKehittelin jouluvalon pienen lampun ympärille kukkaa, jotta valo olisi isompi ja näyttävämpi. Kokeilin paperinarua, sanomalehteä ja kaavapaperia. Kokeilin erilaisia taittelutapoja myös. Paperinarun avaaminen oli aika työlästä eikä kukka pysynyt kuosissa. Sanomalehdestä tuli hyvä, mutta piti löytää vaaleita kohtia. Kukka pysyy hyvin muodossaan ja valo tulee pehmeästi läpi. Esimerkkinä tämä viereinen punainen.
 Lopulta päädyin tekemään loput kukat kaavapaperista. Sen läpi valo tuli sopivan pehmeästi ja se oli helppo rypistellä kukan muotoon. Revin sopivia noin neliön muotoisia kappaleita, hieman pienempiä kuin 10cm x 10cm. Taitoin kahtia lampun yli, rypistin varsiosan lampun juureen ja teippasin maalarinteipillä tiukasti ympäri. Muotoilin vielä kukkaosaa pöyhkeämmäksi. Tein näin kaikille toimiville lampuille ja sain aikaiseksi "suuremmat" valot, kuin vain muutaman tihruisen tuikun.
 
 
jouluvalot tuunaus
 
Olen nyt polttanut sitä monta päivää ja yötä vaan seinällä roikottaen testatakseni kuumenevatko lamput. Mitään ei ole tapahtunut, joten uskalsin laittaa idean tänne. Lopullisesti ajattelin sijoittaa valot risuoksien lomaan maito tonkaan eteiseen. Toimimattoman osan ja ylimääräisen johdon voin piilottaa astiaan ja lamput viritellä sopivasti oksille.

jouluvalot tuunaus
 
Valoista tuli aika sievät. Tässä vielä lähikuva kaavapaperi versiosta. Maalarin teippikään ei juurikaan erotu, kun valot on päällä. Ja mikä parasta, ei tarvinnut mennä ostamaan uusia valoja, nämä pelittävät vielä tälleen ainakin tämän sesongin!


Tuunaamani valot ovat sellaiset vanhanaikaiset moniväriset (painettavalla polttimolla), mutta aivan valkoisista ledeistäkin tulisi ihanat. Silloinhan voisi puolestaan käyttää ohutta värillistä paperia, organzaa tms. ja saisi juuri haluamansa sävyiset valot!


Valoisaa Joulun odotusta
PoutapilviEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!