Riihen ikkuna kuva

perjantai 27. huhtikuuta 2018

Voi Turkin pippuri

Alanya lankakauppa

Upeita lankoja ja kankaita kumpiakin lattiasta kattoon asti. Sitähän meinaa ihan pyörtyä moisen näkymän edessä. Kun vielä hinnat on huimasti meidän hintatason alapuolella....niin sitähän on aivan sekaisin.


Kaikkia kankaita olisin voinut ostaa ja kaikkia lankoja. Ylimmäiset vaan nyt tällä kertaa. Puuvillalankaa, jos vaikka alkaisin opetella virkkausta. Tai sitten vaan neuloisin. Kirjontaakin olen joskus harrastanut ja tuolla väreittäin ja sävyittäin asetellut lankarivistöt houkuttelivat minut täydentämään värivalikoimaani. Piti käskeä kättä ettei se kahmi keikkea mahdollista. Kankaan ostin heiluvaista kesähametta varten.

Paikallisten ja turistienkin suosimat kangas ja lankakauppa sijaitsevat Alanyassa Friday basaarien "yläpuolella". Aivan keskustassa. Jos tosissaan haluaa hamstrata niin matkalaukkuun kannattaa varata tilaa.

Alanya kangaskauppa lankakauppa

Alanya on ihana kaupunki. On monenlaista tekemistä auringonoton lisäksi. Lomailu Turkissa on aina mukavaa, olen fani. Ystävälliset hymyilevät ihmiset ja hyvä ruoka kruunaavat reissun.


 Luonnon nähtävyydet ovat kiinnostavia. Sepaderen kanjonissa virtaa vuorilta tuleva kirkas ja kylmä vesi.


Tippukiviluolassa on tunnelma kuin katedraalissa. Tunneli jatkuu 350 metriä kallioiden sisään. Muodostelmat ovat uskomattomia. Useimmat nähtävyydet eivät ole kaukana kaupungista. Pääsee valmiille retkille tai sitten voi suunnitella retken oman mielenkiinnon mukaan ja kysyä taksilta tarjous. Kuten me tehtiin. Oikein mukavaa. Saimme kierrellä ihan rauhassa, pysähdyimme pikkukylässä kahvittelemaan. Kuskina tietty komea nuori mies. Aijai....

Niin virkistyneenä ja innoissani lennätän tuulahduksen lämpöä ja aurinkoa sinulle.


Poutapilvi17 kommenttia:

 1. Kauniita lankoja ja varmasti tulee kiva kesähame:)
  Olemme käyneet Turkissa joskus 2000-luvun alkupuolella, en ymmärtänyt katsella kangaskauppoja, vaikka tilkkutöitä harrastinkin, ei varmaan osunut silmiin missään. Kiva paikka ja ystävälliset ihmiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen käynyt Turkissa eri paikoissa vuosien aikana aika monta kertaa. Joka kerralla oppii jotain uutta.

   Poista
 2. Olet siis käynyt "kangas- ja lankataivaassa", kuten ystäväni miehellä on tapana sanoa. Tosi kiva kangas. En ilmeisesti osunut tuohon kauppaan Alanyan matkalla, mutta tippukiviluola toki nähtiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näihin kauppoihin ei välttämättä "osu". Meilläkin oli paikallinen opastamassa. Pikkukaduille ei aina tule lähdettya eikä näitä ole turistioppaissa.

   Poista
 3. Vautsi vau,ihania lankoja ja mikä hamekangas.Nyt sitten voit sekä ommella että kirjoa tai miksipä ei virkata....kaikki mahdollista kun sinä olet taitava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi vau! Sanoin minäkin kun astuin lankakaupan ovesta sisään. Kaikki on mahdollista, juuh!

   Poista
 4. Varmaan ollut virkistävä lomamatka, kivoja kohteita, lankakauppaa myöten. Minullakin messulöytönä tuota lankaa, hyvää, ihanissa väreissä. Raita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virkistystä kaipasinkin. Suomen talven jälkeen on niin nuutunut olo. Kunnon tuuletus avaa aistit. Voi elää rikkaammin!

   Poista
 5. Hyviä ostoksia ja tietysti tarpeellisia! Parempia matkamuistoja nuo ovat kuin moni muu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai tarpeellisia! Ovat muistoina vaikken heti keksisikään mitä niistä tehdä. Tai voi olla etten raaski. Näitäkin matkamuistoja on ...kerääntynyt.

   Poista
 6. Anonyymi1/5/18 22:30

  Kylläpä olet ollut lanka- ja kangasparatiisissä. Minä olisin ihan hysteerinen tuollaisessa kaupassa ja vielä kun halvalla sais!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hysteerinen on hyvin osuva ilmaus. Enkä ollut ainoa. Muutama muukin suomalaisrouva siellä oli matkalaukkuaan täyttämässä.

   Poista
 7. Wspaniałe zakupy!!! Piękne widoki!!! Serdecznie pozdrawiam:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wszystko jest konieszny :) przynaijmniej tworzywo.

   Poista
 8. Mäkin oon kuullut että Alanyassa on halpoja lankoja.
  Onneksi en osunut paikkaan, kun joskun oltiin siellä.
  Mä olisin mennyt ihan sekaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen sekaisin. Tekis mieli jo uudestaan.

   Poista
 9. Kiva kun poikkesit Vekkilässä. Tulin kurkkaamaan tänne ja voi miten kivoja töitä vaikka miten paljon. Tuo Alanyan lankataivas on kyllä sellainen houkitin, että onneksi olen sieltä poissa.

  VastaaPoista

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!