Riihen ikkuna kuva

maanantai 3. joulukuuta 2012

Isoäidinyöpaita

 
Ihana pitkä Isoäidinyöpaita vaikkapa lämpimästä flanellista.
 
 
Otin oman mukavan oloisen raglanhihaisen t-paitani kaavaksi. Pääntietä suurensin reippaasti, se kurotaan nauhalla pienemmäksi, saamme kauniin poimutuksen. Kainaloa mittailin hieman isommaksi eli kädentielle väljyyttä etu- ja takakappaleeseen. Rinnanympärykselle riittävästi tilaa ja helmaa kohti paita levenee kankaan antaman leveyden mukaan. Hihaa levensin myös kauttaaltaan ja saadakseni pääntielle väljyyttä. Hihan pituus ulottuu hieman kyynärtaipeen alapuolelle. 
 
 
Leikkasin myös n. 5-6cm leveää suorakaidetta tosi pitkän pätkän. Sillä kanttasin pääntien reunan ja hihansuut. Kaitaleesta taitoin myös nauhat pääntielle ja hihansuihin.

 
Nauhat on pujotettu kanttikujaan. Aivan nauhojen keskellä on pätkät kuminauhaa ja näkyvät solmittavat osat on kankaasta ompelemaani nauhaa. Kuminauhan avulla sommittelin pääntien ja hihansuut suurin piirtein sopiviksi ja ompelin kuminauhan loppumiskohtaan tikkauksen. Silloin ei pääntie karkaa liian avaraksi vaikka solmut aukeaisivatkin. Nauhat solmimalla aukkoja voi hieman kiristää. Kuminauha päättyy n. 5-10cm kujan sisällä joten nauhan ja kuminauhan sauma ei tule solmittaessakaan näkyviin.

 
Pääntien keskieteen ja hihansuihin tein pienet lovet, mistä nauhat kulkevat sujuvasti. Antaa se myös viehkon ilmeen. Kujan saumat koristelin vielä ompelukoneen kirjonnalla sävyyn sopivasti. Eteen lisäsin vielä reilun taskun.
 
Tämä yöpaita tehtiin ohuehkosta puuvillasta. Malli on helppo ja nopea ommella. Nyt on varmasti kaupoissa kauniita talvisia kankaita: flanellia tms. Onnistuu myös trikoosta, ehkä väljyyttä voi silloin vähentää ja pääntien + hihansuut voi huolitella resorilla. On nopsasti saumurilla hurautettu vaikka useampikin, kun hommaan ryhtyy. Koristella voi mielen tai saajan unelmien mukaan prodyyrillä, pitsillä, erivärisillä nauhoilla, aplikoimalla jne.
 
Tekemisen iloa!

Poutapilvi 
Kerrassaan upea aamu tänäänkin! Kaunis aamukuutamo, luminen pihapiiri oli aivan valaistu ja vaalean sininen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!