Riihen ikkuna kuva

maanantai 10. joulukuuta 2012

Puikkojen säilytyspussi ja ohje

 
 Tässä olisi oiva lahjavinkki neulovalle ystävättärelle: Puikkojen säilytys pussi!
 

  • Leikkaa 2 kpl:tta  kankaanpaloja n. 60cm(leveys) x n. 60cm(korkeus). Kuvassa kirjava päällikangas ja "vuorina" toimiva valkoinen. Ompele nämä alareunoistaan yhteen oikeat puolet vastakkain. Silitä, ja tikkaa nurjat vastakkain. Kuvassa reunassa kukkakirjailua.

  • Taskukappaleet: 1 kpl 32cm kork. x 60cm (samanlevyinen kuin päällikangas, kuvassa vaaleampi oranssi). 1 kpl 22cm kork x 60cm  (  -"-         , kuvassa tummempi oranssi). Taita yläreunat ja ompele. Kuvassa reunojen käänteet ommeltu kukkakirjonnalla. 
  • Päällinen ja vuori ovat taitettuina nurjat vastakkain, alhaalla jo ommeltu reuna. Aseta taskukappaleet oikeat puolet päällepäin, alareunat kummallakin tasan, paikoilleen vuoripuolelle 12cm päähän alareunasta, käännä alareunalla alimmainen tasku n.12 cm kaikkien päälle. Nyt sinulla on kolme taskua.
  • Sovita puikoilla: ylimmäiseen mahtuu pitkät puikot, keskelle sukkapuikot, alimmaiseen virkkuukoukut. Neulaa hyvin ja ompele kujat n. 2-5,5cm leveiksi. Kaikki kappaleet kiinnittyvät toisiinsa nyt.
  • Tasaa ylä-ja sivureunat, käännä ja tikkaa. Ylös jää 3-4 cm:n läppä, joka käännetään puikonpäiden yli pussukka suljettaessa: estää puikkoja valumasta tötteröstä ulos. Kiinnitä solmiamisnauhat toiseen reunaan. Tähän tarvitaan n. 1 metri nauhaa.

 
Tässä puikkopussi päällisen puolelta valmiina.

 
Tämä meni ystävättärelle lahjaksi. Päälliskankaan olen itse värjännyt lasipurkissa kylmäreaktiiviväreillä. Kirjailin ompelukoneella sävyyn sopivalla langalla kukkaköynnöstä ennen taskujen laittoa, sain vuorin ja päällikankaan jo yhteen ja paremmin pysymään paikallaan. Tukikangastakin tai ohutta vanua voisi käyttää jos haluaa topakamman pussin.
 


Tässä kuvia vielä omasta jo reissunneesta puikkopussistani. Yläreunan läppään laitoin ohuen vanun, on hiukan pulleampi ja pitää puikot visusti sisällään kuljetuksen aikana.

 
Päällinen on myös tässä omaa värjäämääni kangasta. Vaaleansininen vuori ja valkoiset taskut ovat kierrätyspuuvillaa (kaikki vanhaa lakanakangasta). Taskujen reunat olen kantannut samoissa väreissä uitetulla muulla kankaalla. Pussukan rakentelemiseen voi soveltaa omia mittojaan ja käsillä olevien kankaiden mittoja. Voi tehdä isomman tai pienemmän version. Vanha tyynyliina on aika sopivan kokoinen, mistä voi lähteä liikkeelle omanlaistaan puikkopussia kehittelemään.

 
Näin sitä mennään milloin minnekin. Jätin myös omaani isoja taskuja pyöröpuikkoja varten. Niihin voi laittaa muutakin mukaan otettavaa: pienen ompelusetin, lankasakset, parsinneulaa, ompelulankaa sun muuta.
 
Toivottavasti tästäkin joku inspiroituu ja posti saa kuljetettavakseen liudan puikkopusseja uusille omistajille!!
 
Terkuin Poutapilvi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 kommentti:

  1. Kiitos ohjeesta! Tällä ohjeella tein omille puikoille kivan pussukan. Vähän taisin soveltaa jossain kohdassa kankaan ja puikkojeni mukaan, mutta kuitenkin.. Kuvia laitan instagramiin, joka on samalla nimimerkillä.

    VastaaPoista

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!