Riihen ikkuna kuva

torstai 13. joulukuuta 2012

Eteisremppa ja verhojen ompelua

Jo torstai! Päivät menee yhdessä hujauksessa ja tehtävää olisi vaikka kuinka. Pitäisi saada pari ylimääräistä tuntia lainaksi. Sitten pyhinä voisi lötkötellä ja maksella niitä takaisin.

Tuossa jo hyvän aikaa sitten kerroin meneillään olevasta eteisen remontista. No nyt se vihdoin alkaisi olla valmis, tässä muutama kuva projektista.

 
Tämä oli lähtötilanne: Suuri 12m3:n ulkoeteinen, seinät ja katto keltaiseksi paistunutta mäntypanelia. Lattia laattaa sävysävyyn seinien kanssa.

 
Mieheni hillitön kittausurakka kannatti. Oksien kolot ja muut elämisestä aiheutuneet kolhut kitattiin ja hiottiin.

 
Ikkunoiden pielet saivat saman käsittelyn.

 
Pohjamaalaus ensin tartuntamaalilla, sekä seinät että katto, kahteen kertaan. Sitten katto valkoiseksi kahteen kertaan ja seinät vaalean harmaalla kahteen kertaan.
 
 
Näin varmaan unissanikin jo paneliseinää, jokainen kolo ja ura tuli tutuksi, useampaan erikertaan kun menin pensselillä ja telalla pinnat läpi.

 
Nyt huone on valoisa ja värit juuri kuten halusimmekin. Vanha perintölamppu kruunaa kokonaisuuden.
 

Kaikki listat uusimme. Katonrajaan kovera pyöreä puulista, joka oli valmiiksi valkoinen. Lattialistaksi valittiin n.7cm korkea urallinen puuvalmis lista. Tämä maalattiin seinän väriseksi.


Lattian päätimme säilyttää sellaisenaan. Laatoitus on hyvässä kunnossa ja ainakin toistaiseksi se sopiikin mielestämme värinkin puolesta.

 
Verhotankoja etsin tovin. Katselin netistä kaikki mahdolliset toimittajat mitä mieleen tuli. Etsin myös kirppareilta ja muualta vanhojen tavaroiden myyjiltä. Toivoin löytäväni jotain vanhan tyylistä ja hiukan maalaisromanttista muttei liian krumeluuria. Kirschin mallistosta sitten tärppäsi.


Verhojen materiaali löytyi kirpparilta. Harmaa raita on just samaa kuin seinien väri! Tässä tulossa solmiamisnauhoja 17,5 metriä. Monta ikkunaa ja monta verhoa.

 
Voin sanoa, että huone on valmis. Voin koristella joulua varten. Vielä hakusessa on vanhat tyyliin sopivat penkki ja naulakko hattuhyllyineen. Olemme molemmat tyytyväisiä lopputulokseen. Kaunis eteinen voi toivottaa vieraat tervetulleeksi...ja tokihan siitä itsekin mielellään kulkee.

 
 
 Tervehtien Poutapilvi

 


 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!