Riihen ikkuna kuva

tiistai 4. joulukuuta 2012

Kenellä on mattoloimi puissa?

 
 
Katselin kuteitani ja järjestelin ne väreittäin. Näkee heti mitä sävyjä on käytettävissä...myöskin käytöstä poistetut vaatteet, jotka on menossa kuteiksi, olen pussittanut läpinäkyviin kasseihin väreittäin. Odottavat kevättä, että voin ulkona niitä leikata.

 
Räsymaton kutominen on ihanaa terapiaa. Vanhoja vaatteita ja muita tekstiilejä käytän ja lisään vähän uuttakin kudetta joukkoon. Usein on niin että just joku väri puuttuu ja sitä tarvitsee ostaa. Kudon kolmella sukkulalla: esim. kaksi trikoota ja yksi kangaskude. Suhde samana koko maton ajan, vaikka värit muuttuvat. On ihanaa sommitella värejä, kuteiden limittyessä tulee herkullisia väriyhdistelmiä.

 
Olen hulluna lettikoristeluun. Teen melkein joka mattoon leveitä raitoja ja lettejä poimimalla ja pujottelemalla. Kangas on aina niisitty suoralla niisinnällä neljälle varrelle. Kaksi palttinaa ja kaksi kuviopolkusta. Kuviopolkuset helpottaa letin poimimista. Otan n.3 kertaa maton leveyden pituisen kuteen jonka pujotan joka 4nnen loimilangan ympäri (kuviopolkunen nostaa valmiiksi ylös). Päättelen normaaliin palttinaviriöön. Kuvissa on poiminta tehty kaksi kertaa ja eri suunnista =letti. Poiminnat voi tehdä eri väreillä, samaan suuntaan, pikkupätkinä sinne tänne, tai miten ikinä keksitkään. Antaa näköä matolle!

 
Tämä lilasävyinen on viimekeväinen tilaustyö tyttärelleni. Letit molemmissa päissä!

 
Tässä uskollinen lilakeltainen pikkumatto jo vuosien takaa. Pikkupätkällekin on aina paikkansa. Tässä erivärisiä poimintoja ja kieputuksia. Huomaathan vielä hapsujen solmimis tavan!

 
Näin poimien olen tehnyt myös neliön maton koko pituuden matkalle hieman reunoista irti. Sinisävyiseen mattoon tein poiminta pätkiä sinne tänne ikään kuin aalloiksi. Minun puuni ovat muuton jäljiltä vielä seinän vieressä pystytystä odottelemassa, mutta irrottele sinä ja päästä luovuus valloilleen!
 
 
PoutapilviPS. Jälleen upea aamu, pakkasmittari näytti -20 C,  kun aurinko teki nousuaan.
Tässä tunnelmakuvaa pihapiiristä ja riihestä.

 
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!