Riihen ikkuna kuva

perjantai 1. elokuuta 2014

Uudet tyynynpäälliset

tilkuista tyynyn päällinen
 
Kuumana hellepäivänä olen saanut jotakin aikaiseksi. Oli mukava laskeutua kerrostalomme kellariin, jossa häkkivarastomme sijaitsee. Kankaani puolestaan sijaitsevat nyt muuton jäljiltä siellä. Sämpläsin käytävällä kaikessa rauhassa viiden ison muovilaatikon sisältöä. (sillä eihän siellä ketään muita ollut, kaikki muut kerrostalon asukkaat olivat varmasti aurinkorannalla). En pitänyt mitään kiirettä ja viihdyinkin siellä tovin etsimässä inspiraatiota.

hirsimökki- tekniikka
 
Mitkään tilkut eivät tuntuneet kiinnostavilta. Törmäsin kuitenkin jo viimekesänä aloittamaani tilkkujuttuun. Olin vaan kokeillut kankaita yhteen parilla eri tavalla. Työ oli jäänyt kesken kun en ollut osannut päättää mitä tilkkujutskastani tekisin. Kappasin aihiot pyykkikoriin ja muutamaa muuta kangasta myös mukaan. Mittailin ja keksin että tyynynpäällisethän näistä tulee. Viimekesäisiä suikaleita oli vielä jäljellä joten jatkoin toista aihiota muutamalla kierroksella.

helpot tyynynpäälliset tilkuista
 
Ja kun edelleen olen hullaantunut kirjomaan ompelukoneella tilkkujeni päälle niin tein sen taas. On niin ihanaa seurata koneen työskentelyä ja mukavan terapeuttinen hurina täyttää huoneistomme. Tätä jatkuu tuntitolkulla ainakin mieheni mukaan, joka nukahtaa sohvalle, kun minä ompelen.

tyynynpäälliset tilkuista

hirsimökki tekniikka

 
Kaksiomme varsin rajallisten tilojen ja etenkin pöytätilojen vuoksi työskentelen paljon lattialla(revin suikaleet, leikkaan tilkut jne.). Tässä aihiot valmiiksi koristeltuina ja yksiväriset pellavanväriset taustakappaleet leikattuina. Varsinaiset tilkkukankaat ovat kukkakangasta lukuun ottamatta jotenkin kierrätettyjä ja osa värjätty teellä. Tuon linkin takana tarkemmin kuinka homman tein. Tyynyjen koko on valmiina noin 45 cm x 45cm.

tyynynpäällinen hirsimökki tekniikka

 
 
Lopussa kiitos seisoo. Sain varastoistani yhdet keskeneräiset työt pois ja jo käyttöön. Olen tyytyväinen lopputulokseen ja itseeni. Tässä tyynyt vielä sohvalla omalla paikallaan.
 

tyynynpäällinen tilkuista hirsimökkitekniikka

 
Vielä tätä silppua jäi tähteeksikin. Mitähän näistä saisi aikaiseksi? Jaksaako sitä aivot pinnistellä vai vieläkö helteet kiusaavat ja häiritsevät harrastamista. Vai pitäisikö sitä vaan jälleen laskeutua kellariin etsimään uutta inspiraatiota?
Mukavaa alkanutta elokuuta teille kaikille!
 
Terkuin Poutapilvi
9 kommenttia:

 1. Kauniita tyynyjä! Sopusuhtaiset värit ja hieno tikkaus antaa luonnetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minustakin yksinkertainen tilkkuiluni kaipaa jotakin. Ilman tikkauksia näyttäisi jotenkin pliisulta. Väreissäkin mielestäni onnistuin tavoittelemaani loppukesän haalistuneeseen ja elokuiseen viljan väriin.

   Poista
 2. Ai kuinka hienoa, kyllähän käsityöt aina sitten joskus valmistuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä! Onneksi näin vaikka pitkänkin ajan päästä. Olin jo unohtanut koko kokeiluni.

   Poista
 3. Vähän näyttävät triojäätelöltä, nam! Kiva, että olet löytänyt ompelukoneestasi hyödynnettäviä koristeompeleita. Koneesi varmasti tykkää, kun saa näyttää taitojaan. Pisteet siitä, että teit keskeneräisiä valmiiksi ja hyötykäyttöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin tuli sama asia mieleen kun katsoin tyynyjä kuvasta, Jäätelö! Koneessani on aika monta ommelta jota en ole vielä keksinyt käyttää mihinkään. Olen nyt ihastunut noihin koukeroisiin köynnöksiin ja kait niitä nyt on vaan ommeltava pois kunnes tulee seuraava hurahdus. Kiitos pisteistä!

   Poista
 4. Ihailen suunnattomasti teitä tilkkuilijoita! Tuo homma jää kyllä minulta tekemättä, vaikka ompelenkin vaatteita yms....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin aiemmin ajattelin että tilkkuilu on jotenkin supervaikeaa. Vieläkin olen tosi vihreä noissa jutuissani mutta alkaa jo kivasti koukuttamaan!

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!