Riihen ikkuna kuva

perjantai 29. elokuuta 2014

Pihlajanmarja kassi

 
 
tilkku kassi
 
Olen pakertanut kassien parissa viimeiset kolme päivää. Olen työstänyt useampaa yhtä aikaa. Tämä on nyt jo aivan valmis. Menköön materiaalikokeilujen piikkiin. Ruudullisen tilkkupinnan olen tehnyt jo toissa talvena, vai sitä edellisenä? Materiaalina on enstexin tyylinen kangas. Sain tilkkuja moottoriurheilu vaatteita valmistavasta Tehtaan myymälästä Oravikoskelta . Viehdyin näihin punaisiin ja oransseihin. Kyseisiä värejä ei ollut enempää tilkkupussissa (mustaa sitäkin enemmän) ja sain vaan tietyn kokoisen tilkkupinnan. Tilkut ovat kooltaan noin 9cm x 9cm. Tästä piti alun perin tulla koiralle takki. Kun se vaan ei ottanut valmistuakseen, koira kasvoi ulos tilkun mitoista. Niinpä tilkkukokeiluni hautautui sinne minne ne nyt yleensä unohtuvat, kangaslaatikon pohjalle.
 
 
kassi tilkuista
 
Tilkkupinta oli vähän hankalan kokoinen mihinkään järkevään tarkoitukseen. Sitten muistin ystävääni Raitaa. Hän kertoi aina tekevänsä kassin, jos ei muuta keksi ja sitä paitsi kassille on aina käyttöä. Siispä toimeen. Ruskehtavan oranssia kangasta (samaa laatua kuin tilkkupinta) minulla onneksi oli tallella. Lisäsin siitä kaitaleet tilkkupinnan joka puolelle. Tilkkupinta piti leikata kahtia että sain kassiini kaksi puolta, siksi yksi ruuturivi on vajaa. Ruutuja oli pariton määrä.  Tilkkupinta on koottu yhdistämällä palat siksakilla toisiinsa vain hiukan päällekkäin. Sen päälle olen vielä koristetikannut epämääräisen näköisellä siksakkikoristeompeleella, että varmasti pysyvät yhdessä. Olin vielä taiteillut värien käytössä siten että vaakasuorat oli siksakattu oranssilla ja pystysuorat punaisella. Vielä ostin oikein keskipaksua vanua jonka halusin kokeilla tikata tilkkupintaan. Tässä neulasin koko komeuden kasaan ja aloitin tikkauksen. Tikkasin vanun kiinni ainoastaan pystysuoriin saumoihin aluskankaana vanhaa lakanaa ja mahdollisimman pitkällä tikillä. Ongelmana oli kankaan huono liukuminen jalan alla. Huomasin myös että toppauksesta tulikin aika paksu.
 

ommeltu kassi helppo
 
Törsäsin vielä oikein kaupan kankaaseen että sain vuorin kassiini. Ostin sadetakkikankaan tyylistä pinnoitettua kangasta. Tähän hauskaan ja väritykseltään kauniiseen ihastuin. Hylkäsin kaikki yksiväriset vaihtoehdot ja ostaa pläjäytin tämän kankaan. Kerrankin jotain pirteää tarjolla!

kassi ommeltu
 
Kassi alkaa hahmottua. päällinen ommeltu muotoonsa vanuineen päivineen. Vuori samoin ommeltu ja kiinnitetty apuompeleella kassin suulta. Ylitse tursuavat vanun reunat ja reunan epätasaisuudet tasasin tässä kohtin kassin suulta.

kassi helppo
 
Sitten olikin enää vetskarin laitto, sankojen teko ja reunan huolitteleminen. Olikin aika työ kun toppauksesta tuli niin paksu. Ompelukoneeni teki työtä käskettyä mutta yhtään paksumpaan se ei olisi mennyt. Mutta tulipa kokeiltua vanun tikkausta ja miten se vaikuttaa. Tämä kassi olisi pysynyt pystyssä ilman vanuakin. Jo vuori ja päällikangas ovat sen verran jäykkiä materiaaleja.

 
 Valmis kassi esittelee hienoa pinkkiä vetskariaan. Yllyin valitsemaan jonkun muun kuin sävysävyyn lipareiden kanssa sopivan. Olen tainnut saada netistä vaikutteita!

kassi helppo ommeltu

Vielä kurkistus kassin sisään. Mitään taskuja en tehnyt vaikka olisi ehkä pitänyt. 
 

 
Sain kassista sen kokoisen että sinne mahtuvat uimavarusteeni. Koko valmiina noin 40cm x 40cm ja pohja 6cm, sangat 70cm. Käyn pari kolme kertaa viikossa uimahallissa aamu-uinnilla. Tässä kurkistelevat pyyhkeeni ja uikkarini. Tasku olisi ollut paikallaan avaimia ja puhelinta varten. Nyt ne pitää laittaa takin taskuun.

uimakassi
 
 
Tässä koreilen kassin kanssa metsäpolulla. Kassi natsaa justiinsa syystakkini kanssa ja huomaa että huivini on samaa pinkkiä kuin kassissa. Hehkun kilpaa pihlajanmarjojen kanssa. Olen mielestäni hurjan tyylikäs aamu-uinneilleni. Kassista tuli kosteuden pitävä sisältä ja päältä joten märät uikkarit kulkevat turvassa vaikka vähän sataisikin. Olemukseltaan kassista tuli tosi puhkea. Voisi vaikka tyynynä käyttää jos alkaa matkalla väsyttää.
 
Ihanaa, kun olen saanut uusia jäseniä Blogiini. Tervetuloa Eija ja Tiinatei!
 
Kaikille mukavaa viikonloppua,
Terkuin Poutapilvi
 
 
 
 
 
 
 
 


12 kommenttia:

 1. Ihana! Upeat värit, ja minusta paksu vanu sopii hienosti, Se nostaa kankaan kauniin kiillon esiin, mikä ei täysin littanassa pinnassa ehkä näkyisikään noin upeasti. Piristävä väripilkku syksyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidat olla oikeassa vanun suhteen. Itse kylläkin epäilin sen tarpeellisuutta noin jämäköiden kankaiden kanssa. Pirteyttä tarvitaankin syksyn mittaan.

   Poista
 2. Hei, tulin vastavierailulle blogiisi ja täältähän löytyi kaikkia mukavaa:)
  Kiva kassi ja kosteuden pitävä, tosi kätevää! Kauniin värinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun tulit ja kiva että olet liittynyt lukijakseni. Minäkin tykkään kassin väreistä yli kaiken.

   Poista
 3. on todella piristàvà kassi ja vuori vàreihin sopiva.
  Ompele pikkupussukka erikseen, vedenpitàvàstà kankaasta ja kiinnità se pikkunauhalla kassin sisàpuolelle làhelle ylàreunaa, niin lòytyy helposti. Millainen on seuraava kassi? nàihinkin tòihin jàà kiinni
  terveisin Raita

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Pikkupussukan ajattelinkin tehdä erikseen shampoota sun muita varten. Vuori kangasta jäi sen verran että se onnistuisi. Luultavasti pidän sen kuitenkin irrallisena että voin ottaa sen suihkuun mukaan. Mutta kiva idea tuokin että laittaa kiinni pikkunauhan avulla jos tasku unohtuu jostain syystä.

  VastaaPoista
 5. Ihana kassi! Pidän tuosta pirteästä värityksestä ja vuorikin on niin iloinen.

  VastaaPoista
 6. Kaunis pirteän värinen kassi, muhkeus sopii tuohon hyvin.
  Luontokin näyttää sopivan yhteen kassisi kanssa. Hyvää syyskuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ehkä sittenkin oli hyvä laittaa tuo vanu väliin. Hehkun tosiaan kilpaa pihlajanmarjojen kanssa. Syyskuu alkoi ja syksy tekee armotta tuloaan.

   Poista
 7. Mahtavat värisävyt, hienoa nähdä ne käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Toivon todella että kassille on käyttöä ja ahkeraa sellaista.

   Poista

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!