Riihen ikkuna kuva

sunnuntai 3. elokuuta 2014

Kesähame tyynyliinasta

hame kierrätys materiaaleista
 
Kirpparilta tarttui jokin aika sitten käteeni ihanan värinen käsin painettu tyynyliina.  Tukevaan valkoiseen puuvillaan on painettu varmaankin perunalla omenanpuolikkaita ja käsin maalattu muita yksityiskohtia. Kangas oli mielestäni aivan ihana. Olen pyöritellyt sitä tehdäkseni siitä tilkkutyötä. Oikein en kuitenkaan ollut löytävinäni yhteensopivia kankaita ja en myöskään ole raaskinut leikata sitä silpuksi. Se on siksi säilynyt näihin päiviin asti.
 
tuunattu hame
 
Tänään, kun olin itseni kalibroinut tulevaan kuumaan päivään, laitoin toimeksi. Avasin tyynyliinan saumat ja taitoin kankaan kaksin kerroin. Käytin yhtä vanhempaa hametta kaavana ja leikkasin hameosan, lievästi viistoten miten tyynyliinan leveys antoi myöten. Hieman lyhykäiseksi jäi joten piti keksiä jatkoa. Tässä mallailen josko laittaisin rimpsun.

tuunattu hame
 
Ja rimpsunhan laitoin: pikkuruudullisesta harmaasta jossa myös ruusunnuppuja. Natsasi hyvin "hamekankaan" harmaisiin kohtiin. Rimpsua tuli löytämästäni kankaan palasta juuri sopivasti, 2,80m.

hame tuunattu

Sitten vaan vetskari sivulle, vyötärökaitale ja nappi. Ja tässä hame on valmis. Innoitukseni lähde oli  Hurjan Hannan blogissa, josta luin kesäisen rimpsuhameen tekemisestä. Teki heti mieli kokeilla. Materiaalit piti löytyä kotoa koska oli sunnuntai. Tein tällaisen omanlaiseni hamosen.
 
kesähame helppo
Jihuu, uusi asu hellepäiviksi!

helppo kesähame
 
 
 
Terkuin Poutapilvi 
 
 
 
 
 


2 kommenttia:

  1. Ihastuttava kangas. Oikea taideteos, josta sait itsellesi kauniin hamosen.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi Marle! minustakin hameesta tuli aikas nätti ja kiva se on käytössäkin.

    VastaaPoista

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!