Riihen ikkuna kuva

perjantai 10. huhtikuuta 2015

Kalajuttu- aplikoitu tyyny

aplikointi
 
Kevättalvella auringon paistaessa menen mielelläni pilkille. Istun hiljakseen omien ajatusteni kanssa kasvot aurinkoon käännettynä. Silloin tällöin ongessani tuntuu lupaava nykäisy .. ja kas, taas on kala pussissani. Näin voin olla koko päivän. Silloin tällöin nautiskelen eväitäni ja kupillisen kuumaa termospullostani.

sisustustyyny
 
Tällä kertaa kalaa tuli hyvänlaisesti. Monenmoisia vonkaleita. Aurinko paistoi ja mieli rauhoittui. Taitaa olla kyllä tänä talvena viimeinen kerta kun ennätin jäälle onkivehkeiden kanssa. Alkavat jäät olla kohta sellaisessa kunnossa ettei sinne enää uskalla mennä. Kotona arvioin saalistani. Keittokirjastani katselin ohjeita mitäkö näistä laittaisin. Keittoa vai savustettuna. Pikkukalat on kyllä voissa paistettuina parhaita!

aplikoitu kala tyyny
 
Mutta ei vaineskaan. Nämä ovat Punaisen meren kaloja enkä raaski niitä syödä. Ovat niin kovasti koreita, toinen toistaan värikkäämpiä. Miten lienevätkin eksyneet Kallaveteen? Varmaan kesäksi tulevat tänne puhtaisiin raikkaisiin vesiin. Tarkemmin tarkasteltuani näistä tuli ihan mieleen ystäväni tilkkutyökurssilta. Eri hahmoisia, eri värisiä. Jokainen omanlaisensa persoona ja kaikki iloisesti yhdessä polskien. Kaikki odottavat jäiden lähtevän, kesän tulevan ja vapauttavan koko parven jälleen uusiin seikkailuihin. Syksyllä taas kokoonnumme samoille apajille yhteen, kuulumisia vaihtamaan.
 
 
Sen pituinen se
 
 
 
 
Poutapilvi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


10 kommenttia:

 1. Voi miten ihania kaloja. Lapsena akvaation piirtäminen oli ihaninta mitä tiesin. Ei minulla koskaan sellaista ollut mutta mielikuvituksessa sen kalat ja kasvit olivat niin kauniita!

  VastaaPoista
 2. Ihana kalatyyny, tuossa riittää katseltavaa. Kivasti olet toteuttanut tikkaukset kaloissa, näyttää kivalta! Tikkauslangat kimaltelee auringossa kuten kalojen suomut!

  VastaaPoista
 3. Kaunis tarina rentouttavasta hetkestä... ihan tunsin olevani pilkillä! Tyyny on kaunis kaloineen , väreineen kaikkineen!

  VastaaPoista
 4. Minäkin pilkin unelmissani juttuasi lukiessa. Nuo kalat ovat varmasti parempia tikattuna kuin paistettuna. Ihana tyyny.

  VastaaPoista
 5. Upeita vonkaleita hienoissa väreissä!

  VastaaPoista
 6. Ihania erilaisia kaloja ja yksi meduusakin! Siinä on katseltavaa!

  VastaaPoista
 7. Hauska kalatyyny. Tuon voit sitten ensitalvena ottaa pilkille lämmikkeeksi.

  VastaaPoista
 8. Niin hieno kalasaalis!

  VastaaPoista
 9. Piti vielä sanomani: ihana värikylpy otsikkokuvassa - ovat varmaan itse värjättyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin ovatkin omiani. Talven tilkkukurssin värjäilyjen, maalailujen ja taikinabatiikin tuloksia.

   Poista

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!