Riihen ikkuna kuva

torstai 4. syyskuuta 2014

Verhokapasta kotihousut

verhokappan tuunaus, naisten housut

Kirpparilla kierrellessäni tämä ihana vanha verhokappa alkoi viehättää väreillään. Katsoin sitä ja jätin sikseen. Palasin kuitenkin rekin luo ja nappasin sen kainalooni. Mieleeni oli jo tullut hassu idea mitä kankaasta tekisin.

naisten housut, vanhasta uutta

Halkaisin kolmen metrin pituisen kapan kahtia. Ratkoin toisesta kappaleesta pitsit pois. Näillä saaduilla kangaskaitaleilla jatkoin kangasta ylemmäksi. Huomaatko kankaan jatkokohtia? Tähtäsin ruudut ihan prikulleen kohdakkain. Käytin omia yöpaidan housuja kaavoina ja leikkasin sivusaumattomat housut siten että pitsit jäävät lahkeeseen.   Kangas riitti juuri ja juuri. Vyötärölle laitoin kuminauhan ja kaitaleen nurja puoli piti jo laittaa muusta kankaasta.

naisten housut

Tällaiset kotihousut sain. Olin niin innoissani noista pitseistä, pirteistä väreistä ja laadukkaasta puuvillakankaasta. Ja hassun idean seurauksena sain metkat kotihousut. Hyviltä tuntuvat päällä ja pitsit ovat vähän 70-lukulaiset. Sitä aikaa kun minä olin teini.

naisten oloasu, vanhasta uutta

pitsikoriste housuihin

kesähousut, vanhasta uutta

Tämä tapahtui jo elokuussa ja mietin kehtaanko laittaa blogiin ollenkaan. Nytpä on laitettu. Nämä oranssit ja punaiset jotenkin viehättävät tällä hetkellä. Ja niitä sävyjä olkaa olla luonnossakin jo enemmän ja enemmän.

syksyn värejä


Kiitos kivoista kommenteista Pihlajanmarja kassistani. Tervetuloa Tilkkureppu uudeksi lukijakseni.

Värikästä viikonloppua kaikille!

Terkuin Poutapilvi6 kommenttia:

 1. Kylläpä on hauska housut!

  VastaaPoista
 2. No on kivat kotihousut ja ihana kierrätysidea, en olisi itse keksinyt tälläistä käyttöä verholle, mutta täytyy katsella erilaisin silmin kirpputorilta ostamiani verhoja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verhot ovat hyvää materiaalia vaikka mihin. Yleensä hinta ei päätä huimaa ja kangasta saa metritolkulla. Mielikuvitus vaan rajana...

   Poista
 3. Vau, tosi kivat pöksyt! Ja nuo pitsit kruunaavat kaiken!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ilman pitsejä oliskin ollut vaan tavalliset ruutuhousut Mieheni mielestä hassut mutta sopivat kuulemma minun "tyyliin".

   Poista

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!