Riihen ikkuna kuva

perjantai 26. syyskuuta 2014

Sadonkorjuu pussukka

meikkipussi tilkuista
 
Minulla oli palanen kivaa puutarha-aiheista kangasta. Pala oli pieni mutta siitä huolimatta olin säästellyt sitä ja pähkäillyt mitä siitä tekisin. Kokeilujeni lopputuloksena oli pussukka.
 
 
Tämä oli lähtötilanne. Puutarha-aiheinen keskellä, yläreunaan reippaasti violettia ja alareunaan optimistisesti oranssia. Värit poimin puutarhakankaasta ja mitä sattui varastossani sinnepäin olemaan, punajuurten ja porkkanoiden väristä. Olin kirjonut viime talvena vihreitä köynnöksiä violetin rajakohdalle ja ruskehtavia pisaroita oranssille osalle. Siihen se sitten olikin tössännyt. Kankaan koko oli epämääräinen eikä siitä suoraan saanut oikein mitään järkevää aikaiseksi.

meikkipussi ommeltu malli helppo
 
Kokeilukappaleeni oli sen kokoinen, että ei oikein kassiksi riitä ja pussukaksikin siinä ja siinä. Halkaisin kokeiluni kahtia ja jatkoin sivuille päin. Ompelin raidalliset kaitaleet sivuille jotta sain leveyttä lisää.

pussukka helppo ohje
 
Huomaatteko tässä mitään omituista? Taas minulla oli kiire nähdä miltä pussukka näyttäisi valmiina ja miten värivalintani toimisivat käytännössä. Olin tehnyt muutaman kassin perättäin, niin tietysti aloitin pussukankin kuten kassin. En millään raaskinut purkaa ja niin päätin tehdä pussukkani kuten kassin.

pussukka vuoritettu
 
Ja tässä seuraava munaus. Tikkasin vuorin kiinni toppaukseen. Hassusti toisen kappaleen vaakasuoraan ja toisen pystyyn. Ei voi olla totta, miksen huomannut tätä jo tehdessäni! En antanut tämänkään häiritä vaan jatkoin silti, halusin saada työni valmiiksi. Ottaisin tästä taas opikseni ja muistaisin virheeni seuraavalla kerralla.

kirjonta ompelukoneella
 
Tässä lähikuvaa koristeompeleistani.

syksyn satoa

tilkkutyöt
 
Sivukappaleisiin kirjoin myös vihreätä köynnöstä yhtenäisyyden vuoksi.

vetoketjupussukka
 
Kuten kassissa, minun piti tehdä kaitaleet vetoketjun kiinnitystä varten. Samoin reuna piti huolitella kaitaleella. Vetoketjun laitoin molemmista päistä yli jotta sitä on helpompi vetää kiinni ja auki. Sekään ei onnistunut ihan kivuttomasti. Vetoketjun alkupäähän ommeltavan lärpäkkeen laitto ei ollut mitenkään helppoa. Vetoketjun vedin haittasi kangaspalan kiinnitystä ja jos vetoketjun jätti auki ei homma onnistunut sen paremmin. Ensin se meni vinoon, sitten jotenkin muuten huonosti enkä kelpuuttanut sitä. Laitoin sen varmaan neljään kertaan ja sittenkään se ei näytä täydelliseltä.


vetoketju pussukka
 
Kaikista kommelluksista huolimatta pussukka on vihdoin valmis. Kokoa sille kertyi ihan riittävästi, korkeus 20cm, leveys 28cm, pohja n. 8cm. Minusta siitä tuli ihan nätti, ainakin omaan käyttöön se kelpaa. Ja aina pussiin kurkistaessani muistan töppäykseni.
 
 
suppilovahvero
 
Jotain hyvääkin sentään tähän sadonkorjuu aiheeseen liittyy. Kävimme toissapäivänä poimimassa ensimmäiset suppilovahverot. Enpä ollut hoksannut ottaa kameraa mukaan. Emmekä myöskään ajatelleet että sieni paikassa olisi lunta. Perille saavuttuamme meitä todella odotti yllätys. Sieniä kumminkin pilkisteli suloisesti lumenkin keskeltä. Tästä olisi saanut hienoja kuvia. Toivottavasti lumet vielä sulavat eikä nämä jääneet viimeisiksi.
 
Mukavaa viikonloppua kaikille ja parempaa sienestys onnea!
 
 
Terkuin Poutapilvi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
8 kommenttia:

 1. kiva ja yhtà vàrikàs kuin sadonkorjuu yleensàkin. Vuoriosan tikkausten suunnat hàviàvàt pussukan sisàllòn sekaan. Vàlillà voi kokeilla tarranauhaakin, jos vetoketju on hankala kiinnittàà.
  maukas sienisaalis, onneksi suppilovahverot eivàt pienestà lumesta ja kylmàstà sàikàhdà, varmaan lòydàt niità lisàà.
  terveisin Raita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raita. Värikylläisyyttä havittelinkin tässä työssä. Opettelen hieman reippaampaa otetta värien käytössä yleensäkin. Toivon myös että pikkumokani eivät haittaa käytössä. Tänä iltana herkutellaan sienikastikkeella...

   Poista
 2. Tosi nätti pussukka! Jos ompelet vaikka parilla käsinpistolla vetimen päässä olevat vetoketjupuoliskot yhteen kohdakkain, voit sen jälkeen avata vetskarin ja lärpäkkeen kiinnittäminen on helpompaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin teinkin koska lyhensin ketjua samalla. Silti se vaan tuotti minulle hankaluuksia. Ehkä tarviin vaan kokemusta lisää...

   Poista
 3. Kannatti säästellä kangaspalaa, tosi kiva lopputulos ja hauskat värit. Nuo sisätikkauksethan näyttävät ihan tarkoituksella ja luovasti tehdyiltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Niinpä sanojesi perusteella virheestä voikin tulla tarkoituksella tehty yksityiskohta!

   Poista
 4. Hankaluudet selätetty ja pussukka on hieno valmiina. Kaunis puutarhakangas on saanut kauniin väriset kankaat reunoilleen. Somat tikkaukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin hankaluudet selätetty. Kiva että pidit pussukastani.

   Poista

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!