Riihen ikkuna kuva

tiistai 9. syyskuuta 2014

Mustavalkoinen tilkkulaukku

tilkkulaukku
 
Lopullisen muotonsa tämä laukku sai ihan lähipäivinä.
 
kirjailu ompelukoneella
 
 Mustavalkoisista kankaista koottu tilkkupinta ja kirjailukokeilu on lojunut jo reilun vuoden odottamassa inspiraatiota. Nyt se tuli! Olin ensin ommellut kaitaleita yhteen (vanhoista vaatteista), eikä näyttänyt kummoiselta. Siispä jälleen käännyin ompelukoneeni puoleen ja erivärisiä punaisia kirjontoja päälle. Sitten en vaan tiennyt mitä kokeilustani tekisin. Ensin ajattelin pussukkaa mutta siihen pala oli hieman liian iso enkä raaskinut leikata tilkkupintaa hukkaan. Niinpä päädyin laukkuun ja vain halkaisin tilkun kahtia.

kirjailu
 
Tikkasin vanun kiinni joka toisesta kaitaleiden sauman kohdasta.

kirjaulu koneella

Otin lisäksi mustaa puuvillaa pohjaa ja muita pikkuosia varten. Pohjaan halusin jotain elävyyttä. Kirjoin tietysti. Tällä kertaa uskalsin valita jo räväkämmin ja kirjoin punaisella langalla muurahaisen polkuja. Tulikin aikas metkan näköistä. Takana tukevaa kangasta topakoittamassa pohjaa.
 

kirjailtu laukku
 
Sitten pohjakappaleet yhteen sivujen kanssa ja tikkaus reunaan.

kirjailtu kassi
 
Laukku alkaa jo saada muotonsa. Minulla oli kiire saada nähdä miltä se näyttäisi valmiina.

tilkkukassi
 
Tässä lähikuvaa kirjailuista. Ne onnistuivat hyvin ilman minkäänlaisia ongelmia. Minusta punaiset muurahaisen polut sopivat hyvin laukun tilkkupintaan.

kassi tilkuista helppo
 
Vuori on kirkkaan punainen joten uskalsin valita vetoketjuksikin punaisen. Vetoketjun laitto ei mennytkään sitten niin kuin Strömsössä. Ompelin lipareet ensin vetoketjun väärään päähän, siis sinne loppupäähän. Ja tietysti jo tikkasinkin huolellisesti. Ennen laukkuun kiinnitystä onneksi mallailin ja ihmettelin kun laukku ei aukene avaraksi, kuten aiemmat. Ei muuta kun purkamaan koko juttu. Siinä meni yhden illan työt, ensin ompelu ja sitten purkaminen. Grrrr!

 
Noh, vihdoin sain vetoketjun mysteerin selvitettyä. Pääsin eteenpäin työssäni. Olin aiemmin jo puuhannut vuorin. Laitoin isohkon vetoketjutaskun ja..

taskut kassiin
 
..avoimen taskun, jonka jaoin kahteen osaan. Toinen puoli kännykälle ja toinen jollekin muulle. Muistin jopa tehdä laskokset taskukappaleisiin väljyyden lisäämiseksi. Yläreunan viimeistä kaitaletta ja sankoja laukku odottikin monta päivää. Meinasi tulla kyllästyminen tai oikeammin sanottuna oli liian hienoja päiviä istua ompelemassa. Mutta lopulta tuli valmista.

tilkkutyöt helpot
 
Varsin opettavainen projekti. Minun ei pidä hätäillä vaan tehdä vaihe vaiheelta tarkasti. Ei vielä suju laukun/ kassin teko rutiinilla. Lopputulokseen olen kohtalaisen tyytyväinen. Jotakin tekisin eritavalla seuraavaan laukkuuni. Nyt voin kuitenkin testata miten ratkaisuni toimivat ja tehdä parannuksia sen mukaan. Työ tekijäänsä opettaa.
 
puolukka marjastus
 
Tässä syy laukun valmistumisen viivästymiseen. Olemme mieheni kanssa keränneet tähän mennessä  60 litraa puolukoita!
 
 
Iki-ihanaista, kesäntuntuista aikaa käsitöiden ja luonnon parissa.
 
Terveisin Poutapilvi
 
 
 
 
 
 
 
 
 12 kommenttia:

 1. Kaunia laukku, hyvän kokoinen ja näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kehuja kaipaankin oli sen verran takkuamista. Laukku on sopiva olalle heitettäväksi mutta ei myöskään raahaa maata vaikka kantaisi kädessäkin.

   Poista
 2. Laukkusi on saanut kauniin kuosin. Puolukatko inspiroivat punaisiin tikkauksiin ja vuoreen? Piristävät kivasti musta-valkoista. Mahtava marjasaalis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun lempiväri yhdistelmäni on ihan luonnostaan mustaa valkoista ja piristykseksi punaista.

   Poista
 3. Joskus inspiraatio antaa odotuttaa itseään, mutta sitten lopputulos onkin onnistunut. Mustavalkoinen on aina tyylikäs, ja tikkaukset antavat kivan piristyksen tilkkupinnalle. Hieno puolukkasaalis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on vielä lisääkin näitä kokeiluja. Kunhan saan taas uusia inspiraatioita niin ehkä niistä jotain valmistuukin tänne blogiin laitettavaksi.

   Poista
 4. Hieno ja tyylikäs laukku! Punaiset tikkaukset elävöittävät pintaa ja vetoketju on punaisena hyvä valinta:)
  Onpa mahtava puolukka saalis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Täytyy nyt testata käytössä kuinka pelittää. Olen yleensä valinnut materiaalit sävy sävyyn mutta nyt rohkaisin mieleni.

   Poista
 5. Tehokas väripari, punainen ja musta yhdessä. Kaunis laukku ja huolella tehty.
  Komea puolukkasaalis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään tästä väriyhdistelmästä, se sopii vaatteisiini. Aikaa meni turhankin kauan, hätäilin kun halusin saada nopeasti valmista. Se sitten kostautui. Puolukoita keräämme vielä lisääkin jos vaan sää suosii!

   Poista
 6. Hieno kassi. Kiva malli ja väritys. Punainen vuori on hyvä. Välillä tuntuu, että tavarat hukkuvat kassin sisään, kun on tumma vuori. Tutun näköinen ompelukone sinulla. Minulla oli sama kone muutaman vuoden.

  VastaaPoista
 7. Kassista tuli upea! Näyttää hyvän kokoiseltakin. Hosumalla ei saa kuin virheitä, sanon tämän kokemuksesta.Herkullinen puolukkasaalis.

  VastaaPoista

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!