Riihen ikkuna kuva

maanantai 21. lokakuuta 2013

Lamppu ja ovi - pukuhuoneen fiksailua


pukuhuoneen uudistus
 
Ensi viikonloppuna tulossa saunotettavia vieraita! Piti saada pukuhuonetta vähän edustavampaan kuntoon ja viihtyisäksi.
 
 
puuoven maalaus
 
Ensinnäkin pesuhuoneeseen johtava ovi oli jotenkin niin mitäänsanomaton. Kuvat on ennen ja jälkeen käsittelyn. Hain paikallisesta nettiraudasta mustaa Supi saunavahaa. Tulos on aika hyvä. Mietin josko toinen kerros antaisi vielä tummemman vaikutelman mutta silti puunsyyt näkyisi. Huoneeseen tuli ryhtiä, kun muuten se on hyvin vaalea. Katto on vitivalkoinen ja seinät aavistuksen hiekkaan taittuvan vaalean harmaat.
 
 
Tuloksetta olemme pitkään etsineet sopivaa valaisinta. Mies innostui tällaisen taiteilemaan. Itse valaisimena on ledi, jossa on kääntyvä lamppu osa. Valaisimen rungon mies teki pahvisesta ilmanjakokurttuputkesta (liittyy vanhojen autojen kunnostamiseen) ja maalasi sen valkoiseksi. Ajaton ja simppeli, sopii paikkaan ja käyttötarkoitukseen.

 
Kääntyvä osa on suunnattu naulakkoon päin. Lamppu antaa pehmeän kapean lyhtymäisen valon ylhäältä alaspäin. Tunnelma on kuin vanhanajan pihasaunan pukuhuoneessa myrskylyhdyn valossa.
 
 
vintage naulakko

 Aiemmin tuunaamani vanhan naulakon päälle keräsin nostalgisia tavaroita. Kummitädiltäni nuorena saamani kynttilänjalka, vanha peltinen karamellirasia, oma vanha nalleni (montakymmentä vuotta vanha), omia ompelemiani peflettejä ja ledi lyhty jolla saa saunaan turvallisen tunnelmavalaistuksen.
 
vintage pukuhuone
 
Ripaus romantiikkaa kumminkin. En voinut olla tuomatta komeinta lyhtyäni kukkapöydälle. Saunomisen rentouttavaan tunnelmaan jotenkin kuuluu hämärä valaistus, vastan tuoksu ja kiireetön vilvoittelu hetki. Näillä haluan kaukaa ulkomailta kiireisestä suurkaupungista tulevia sukulaisvieraitani hemmotella.
 
 
Terveisin Poutapilvi
 
 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!