Vaihtoaskel, hyppy! Näin laittavat porkkananeidot jalalla koreasti. Tulee samalla esiteltyä koko tanssiryhmä, erivärisiä ja -lajisia. Toin talvella Madeiran matkaltani siemeniä ja tällaisia tuli: ihan normiporkkanoita, keltaisia normaalin näköisiä ja valkoisia pitkän huiskeita. Hyvin kasvoivat ja hyvältä maistuvat. Valkoiset ovat hyvin hennon porkkanan makuisia, punaiset tosi makeita ja jopa punaisempia kuin meidän tavalliset porkkanat. Keltaiset jotain siltä väliltä. Ruokiin mukavaa vaihtelua, kiva laittaa erivärisiä.
Nyt mun suosikkini: Yrttiporkkanat pannulla!
Laita paistinpannu kuumenemaan ja lorauta sille tilkkanen öljyä.
Pilko porkkanat pyöreiksi siivuiksi( 8 isoa porkkanaa, hyvin pestyjä ei tarvitse kuoria).
Paista kannen alla kunnes kypsiä, noin 10min. Sekoita välillä.
Pyöräytä myllystä hieman karkeata suolaa, ripottele pinnalle tilliä, oreganoa, lipstikkaa, viherpippuria, sitruunalippiä. Lopuksi loraus kermaa ja pyöräytys. Makoisa lisuke on valmis!
Taidamme kuulua Madeiran kanssa samaan kasvuvyöhykkeeseen!
Jiven tahtiin ...tai tangon. Kyllä vähän hymyilytti kun näitä vetelin maasta. Nousi sieltä ihan normaalinkin näköisiä porkkanoita ja sain oikein satoakin: pari ämpärillistä kellariin! Nyt on mitä rouskutella iltaisin.
Käy se rivitanssikin meiltä!
Rouskuvin terveisin Poutapilvi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!