Riihen ikkuna kuva

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Roosa-teemaa puikkopussiin

 
 Ystävättären ystävättärelle lähtee nyt roosalla nauhalla somistettu puikkopussi. Pitkään on ollut tämä tilaustyö jo tuumailun alla ja nyt tuli sen vuoro. Tässä ohje vielä Sinullekin. Käärössä säilyvät puikot järjestyksessä. Se kulkee myös kätevästi mukana.
 
 
Leikkaa tukevasta puuvillasta: 2kpl:tta 60 x 60cm (kuviollinen ja sininen),
1 kpl 32 x 60cm (keltainen),
1 kpl 22 x 60cm (vaalean punainen)
 
Kuviollisesta tulee pussin oikea puoli. Sininen on kaiken vuori. Keltaisesta tulee ylin tasku ja punaisesta keskimmäinen tasku. Alareunasta kääntämällä syntyy alin tasku.
 
 
 
 
 
 
1. Päällinen ja vuori ommellaan alareunasta yhteen oikeat vastakkain, käännetään ja silitys. Sauma alareunaksi.
 
2. Päärmää taskujen yläreunat. Minä vielä koristelin kuvio-ompeleilla kirjoen. Tässä voisi olla myös joku nauha koristeena ja tukevoittamassa reunaa. Keltainen taskukappale nyt 30 cm, punainen 20 cm korkea.
 

3. Taskujen paikat määräytyvät nyt. Keltainen ja punainen kangas alareunat tasan: kiinnitä alareunasta 12cm:n korkeudelle (yläreunaan jää tyhjää tilaa n.16cm). Ompele kerrokset toisiinsa vain sivuilta  ja punaisen kappaleen alareunasta. Ompele kujia puikoille 6 cm:n välein. Huomioi että puikot vievät tilaa ja lokerot saavat olla tilavat. Katso että kujia ommellessasi kankaat pysyvät suorina. 
 
 
 
4. Huolittele sivut kääntämällä päällyskankaasta päärmeet taskujen puolelle. Käännä alareunasta 12 cm alimmaiseksi taskuksi.  Ompele tasku kiinni sivuilta ja tukisauma 2cm:n päähän alareunasta. Puikkojen terävät päät jäävät nyt tämän monin kertaisen kankaan taakse.
 
5. Ompele lisää kujia edellisten puoliväliin. Aivan vasemman puoleiseen reunaan voi jättää leveitä (n.10cm) taskuja pyöröpuikoille, pikku vihkolle tai muulle leveämpää tilaa tarvitsevalle tavaralle.
 
6. Taskujen korkeudet: ylin pitkille puikoille 36 cm(sininen),
keskellä sukkapuikoille 28 cm(keltainen),
alin virkkuukoukuille, kynälle, pikkusaksille 11cm(kuviollinen)
Kun ompelet taskuja,  voit sovittaa kokoja omilla puikoillasi.
 
 
 

 
7. Yläreunaan laitetaan kapea suikale tikkikangasta tai vanua pehmikkeeksi. Taita alasaumavara, käännä lippa alas ja ompele se. Lippa on 5 cm korkea. Tämä käännetään puikkojen päälle ennen kiinni rullaamista.
 
 
 
 
8. Viimeisenä ommellaan solmiamis nauha. Nauhaa tarvitaan 1 metri (pienet päärmeet nauhan päihin ja riittää hyvin solmittavaksi). Nauhana tässä 2,5 cm leveä satiininauha.
 
 
 
 
 
Eri levyisiin taskuihin menee eripaksuiset puikot. Virkkuukoukut matalimpaan, sukkapuikot seuraavaan ja pisimmät puikot ylimpään taskuun. Yläreunan lippa käännetään puikkojen päälle ennen rullaamista. Niin puikot eivät putoa kääröstä.
 
 
 
 
 
 

Ja puikkopussi on silityksen jälkeen valmis!

Puikkoterveisin Poutapilvi
 
 

 
1 kommentti:

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!