Riihen ikkuna kuva

lauantai 4. huhtikuuta 2015

Pääsiäisprinsessalle mekko

vauvan mekko helppo
 
Pienen tytön mekon pyöräytin. Taikina värjäys (taikina batiikki) opissa olin ja siellä aikaansaamani kangas on materiaalina. Kankaan pohjaväri oli vaalean keltainen. Siihen taikinakuviot ja oranssi väri päälle. Vielä pesun jälkeen uudet taikinakuviot ja pinkkisävyinen väri päälle.
 
aplikointi kasviaiheet
 
Kevääseen kuuluu myös hento vihreä. Tätä käytin aplikoinnissani.  Päälle kirjoin vielä suosikkiköynnöksiäni. Husqvarnani sai kyytiä.


flour batic
 
Ei mennyt vaatteen tekokaan ihan tuosta vaan. On niin pitkä aika tämmöisen tekemisestä että työjärjestys on vähän hukassa. Ai että ohjeesta? Kaava on vanha ja sitäkin vielä sovelsin oman pääni mukaan. Työjärjestyskin piti siten keksiä uudelleen. Kaikkea hassuakin sattui mutten niitä kehtaa edes lähteä luettelemaan. Tässä mekko takaa. Nappien väriäkin mallailin ostaessani josko vihreät vai... oranssit sittenkin.

vehnäjauho batiikki


Eteen kaarrokkeeseen kirjailin myös samoja köynnöksiä kuin helmassa. Mielestäni vihreä tere oli "must" tuohon kaarrokkeen ja helmakappaleen väliin. Vuoritin mekon miehustan, olkainten alueen ja kädentiet. Myöskin omaa värjäystä on tuo tipun keltainen.
 


vehnäjauhobatiikki aplikaatio
 
Sain kirjailujeni tausta puolestakin siistin joten vuori ei ollut välttämätön senkään vuoksi. Kangas itsessään on aika napakka. Ajattelin että mekosta tulisi liian paksu ja kuuma, alle kun luultavasti puetaan paita ja ehkä sukkahousutkin.
 
 
flour batic

Pitäähän pikkutyttöjen mekossa vähän olla pitsiä. Löysin Kuopion Napista ja Nauhasta juuri oikean sävyisen sievän vihreän pitsin mekon helmaan.
 



Saumurinikin pääsi pöydälle piitkästä, piitkästä aikaa. Tähän astisissa ompeluksissani olen vaan hurauttanut huolittelut ompelukoneellani. Olen ollut laiska kaivamaan saumuria kaapista, vaihtelemaan lankoja sun muuta säätöä tekemään. Nyt huolittelut jäävät näkyviin joten oli vähän niin kuin pakko. Tämä uskollisesti palvellut koneeni on jo ainakin 25-vuotias. Hankin sen silloin kun oma tyttäreni oli taaperoiässä. Silloin syntyikin paitaa, housua ja vaikka mitä.
 

flour batic
 
Tätä oli ihana ommella. Väriterapiaa minullekin. Mekolle tulee käyttöäkin nyt isompien sisarusten kevätjuhlien myötä. Pääsiäisprinsessa on valmis juhliin.
 
 
Kaikille oikein ihania Pääsiäispäiviä. Suuret kiitokset kommenteistanne. Ne aina piristävät ja kannustavat. Mukavaa myös huomata että olen saanut pari uutta lukijaakin, tervetuloa!
 
Terveisin Poutapilvi 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


12 kommenttia:

  1. Suloinen mekko! Kolmen tytön ( jo aikuisen) äitinä tiedän, että mekolla tulee olemaan käyttöä!

    VastaaPoista
  2. Ihana kevätmekko! Mukavaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
  3. Kaunis mekko,kyllä prinsessan kelpaa vierailla kyseisessä mekossa.Värit ovat aivan ihanat.

    VastaaPoista
  4. Anonyymi4/4/15 18:08

    kauniisti vàrjàtty kangas, sopii hyvin pikkuneidin mekkoon.
    terveisin, hyvàà pààsiàistà. Raita

    VastaaPoista
  5. Kaunis värjäystulos, taikinavärjäyksestä ole ikinä kuullutkaan! Leipä- vai pullataikinallako tehdään? Ollapa pikkutyttö ja keikistellä tuollaisessa ihanuudessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tehdään itseasiassa lettutaikinalla. Ei tosin tarvita munia eikä mausteita, ihan vesi ja jauhot riittää.

      Poista
  6. Kauniista kankaasta olet suloisen mekon ommellut. Kyllä prinsessan kelpaa!

    VastaaPoista
  7. Sievä mekko pikkiprinsessalle. Tuollaista värjäystä en ole kokeillutkaan.

    VastaaPoista
  8. Onpa pieni neiti saanut suloisen mekon. Kaunis kangas ja sievät koristeompeleet

    VastaaPoista
  9. Kaunis mekko tuli! Kiva kun saa lukea itselle aivan uusista asioista, niinkuin tuo värjäys. Hyvää pääsiäisen loppua! Täällä jo aurinkokin näkyy tänään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun ei vaan harmikseni tullut otettua yhtään kuvaa työvaiheista. Mutta voisin koettaa myöhemmin tehdä aiheesta ihan oman postauksen. Neuvoja voin kyllä antaa vaikka heti, taikinabatiikki ei ole ollenkaan vaikeaa.

      Poista
  10. Kyllä on suloinen mekko. Kesä ihan paistaa kankaista ja kuvioista.

    VastaaPoista

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!