Riihen ikkuna kuva

keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Pupujen kihlajaiset

Käsinukke ommeltu
 
Heittäydyin vaihteeksi lasten maailmaan. Olen jonkin aikaa halunnut kokeilla räsynuken tekoa mutta lähestynkin nukke aihetta  näin käsinuken kautta. Nämä ovat vähän niinkun sellaiset Proto-tyypit.

ommeltu käsinukke ohje
 
Nämä työvaiheet vaativat keskittymistä ja vähän mallailua. Sain jotenkin naamat ainakin kohtalaiseen ilmeeseen. Vähän ujostelevilta näyttävät. Voipi tilannekin saada hämmentyneeksi kun tuollainen salskea Pupuherra tarttuu käsipuolesta kiinni. 
 
pupujussi käsinukke
 
Herraskainen Pupu sai päälleen pellavapaidan ja farkut. Rusetti näkyy leikin tuoksinassa menneen jo vähän vinksalleen.

pupujussi käsinukke
 
Henkselit olla pitää. Olkapäiltä kiinnitin parilla pistolla että pysyvät ylhäällä.

tyttöpupu käsinukke
 
Nuorella Pupu-neidolla on valkoisesta puuvillasta vartalo, joka toimii samalla pitsein koristeltuna paitana. Irrallinen mekko syntyi pikkupalasta vanhaa vaaleanpunaista kukkakangasta. Mekko on myös muutamalla tikillä kiinni olkapäiltä vartalossa.

helppo käsinukke ohje
 
Idea oli tehdä samantien kaksi nukkea. Toisessa kokeilin työtapoja ja toisen sain tehtyä jo sitten vauhdikkaammin. Pään ja tassujen osissa käytin aiemmin teellä värjäämääni puuvillaa. Taakse silitin kangaspohjaisen  tukikankaan. Korvia toppasin ihan pikkasen vanulla.

 
Inspiraationi lähde löytyi kirpparilta kolmella eurolla. Kirjassa on muun muassa tällaisen käsinuken ohje, jota tieteski  muokkasin mieleisekseni. Ompelin silmät ja nenän ihan kankaasta ja langoilla ettei jää mitään irtoavia osia esim. nappeja, jotka voivat mennä pienen lapsen kurkkuun. Alkuperäisessä ohjeessa koko pupu on lähes samaa kangasta ja vaatteet irtonaiset, mutta minä tein näin. Ajattelin että irralliset vaatteet tietysti joutuvat kadoksiin. Toisaalta sitten vaatteita voisi vaihdella ja tehdä erilaisiin leikkeihin sopivia hahmoja. Hmm. Kunhan ensin saan testiryhmän koolle ja palautteen kirjatuksi niin täytyy miettiä millaisia toimenpiteitä tälle idealle pitää tehdä. Itse näen näissä kaikkia pieniä juttuja joita parannella. Malliin olen kyllä tyytyväinen sillä siitä on helppo muokata esim. korvia muuttamalla erilaisia eläimiä.

helppo käsinukke ohje
 
Siinä nuoripari nyt poseeraa ihan virallisessa kihlakuvassa. Eikös tämä kevät ole vähän sellaista aikaa...
 
Hyvä mieli tästä tuli mutta tänään ei runosuoni oikein pulppua. Taidankin tästä vähin äänin loikkia takavasemmalle. Heippa!
 
 
Poutapilvi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


4 kommenttia:

 1. Oikein hupaisa nuoripari! Leluja on mukava ommella.

  VastaaPoista
 2. Hauska pariskunta. Silmät ovatkin hienommat, kun ne on oikein ommellut eikä vaan napit.

  VastaaPoista
 3. Onpas söpö kihlapari. Testiryhmän jäsenet ovat taatusti tyytyväisiä.

  VastaaPoista
 4. Lämpöiset onnittelut kihlaparille... ja onnistuneelle asuvalinnalle;)

  VastaaPoista

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!