Riihen ikkuna kuva

tiistai 24. helmikuuta 2015

Omppupussukka

tilkkupussukka


Punaisen ja vihreän yhdistelmä on kiinnostava. Teki mieleni voimaväriäni punaista ja herätellä kevättunnelmaa, joten himppu keväistä vihreää. Hirsimökki on tuttua joten siitä vaan suikaleita ja ompelemaan. Ompelin ne samalla tukevalle puuvillalle. Vuorin ja päällisen väliin laitoin vielä jäykkää laukkutopinkia.
 

hirsimökki tekniikka tilkuista
 
Hassuttelin kaavan ja muodon kanssa, herkullinen omena mielessäni.

tilkuista pussukka
 
Siitä tulikin teknisesti konstikkaampi kuin olin kuvitellutkaan. Hirsimökki ei istunut parhaalla mahdollisella tavalla muotoon leikattuun. Jommassa kummassa asiassa olisi ollut tarpeeksi yhteen pussukkaan: hirsimökissä tai hassussa muodossa. Ja kaavankin tein tietty omasta päästäni.

ommeltu pussukka
 
Pussukaksi se kumminkin muotoutui, pidemmän pähkäilyn tuloksena. Sivukappaleella sain pulleutta ja tilaa. Tyttäreni jo sanoi että miksei sinulla itselläsi ole omaa tekemää meikkilaukkua. No nyt on.

toiletti pussukka

meikkipussi ommeltu
 
 Käytin vaalean vihreää vetskaria, löytyi sopivasti samaa sävyä kuin kangas tilkkupinnassa. Vuori on vaaleanpunainen ja taskunsuita korostin tilkkupinnassakin esiintyvällä punaisella. Tilkkupinnassa on yksin omaan omia värjäämiä kankaita.

tilkuista ommeltu meikkipussi
 
Väritys on ainakin mieleiseni. Ompelu ei ole teknisesti aivan priimaa. Eteneminen tökkäsi huomattuani tiettyjä probleemia vetskarin kiinnityksen ja laukun suun viimeistelyssä.  Päätin että kyllä tästä pussukka vielä tulee. Sisulla sain tehtyä valmiiksi. Tämä on ollut työn alla, en edes kehtaa mainita kuinka kauan. Aika hauskalta se kokeiluksi loppujen lopuksi näyttää. Mitat: leveys 37cm ja  22cm korkeus pohjan ollessa 7cm riittää minun jokapäiväisille meikkitarvikkeilleni. Nyt voinkin heittää oman vanhan muovisen meikkipussukkani pois tämän uuden uutukaisen tieltä.
 
 
Terkuin Poutapilvi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


7 kommenttia:

 1. Siitä tuli kiva, vaikka ei enää täysin omenaa muistutakaan! Kauniit värit, ja hauska, että otit sen itse käyttöön.

  VastaaPoista
 2. Hauska toteutus pussukassa, eikä taatusti ole muilla samanlaista.

  VastaaPoista
 3. Hauska omppupussukka!
  Pidän tästä väriyhdistelmästä ja varsinkin tuosta vihreästä:)

  VastaaPoista
 4. Ihana omena, pirteät värit ja hauska malli. Hyvinhän se vetoketju siinä istuu, vaikka aaltoilevaan reunaan sitä ei varmaan ollut helppo ommella.

  VastaaPoista
 5. Hauska idea! Ja niin iloisen värinen. Hyvin tuon kanssa päivät lähtevät käyntiin.

  VastaaPoista
 6. Onnistuihan se! Pirteä pussukka!

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille mukavista kommenteista. Olin jo purkamaisillani tätä pussukkaa. Olisin suoristanut reunat ja tehnyt ihan tavallisen pussukan. Tämä menee ideoiden ja kokeilujen osastolle!

  VastaaPoista

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!