Riihen ikkuna kuva

torstai 12. helmikuuta 2015

11 asiaa minusta ym. kommentteja
Tähän kiertokirjeeseen tuli haasteita jo kaksin kappalein.(onhan se tietty mukavaa olla suosittu) Täältä löytyvät vastaukset Tilkkurepun viskaamiin kysymyksiin.


Haasteeseen kuuluu seuraavat toimitukset:
 1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
 2. Haastetun pitää vastata haastajan 11 kysymykseen.
 3. Haastetun pitää valita 11 blogia, joilla alle 200 lukijaa.
 4. Haastetun pitää esittää 11 uutta kysymystä haastetuille.
 5. Sinun pitää kertoa ketkä 11 olet haastanut.
 6. Ei takaisinhaastoa

Tässä nämä 11 asiaa minusta:

 1. Olen 5 lapsen isoäiti, Mammu ja yhdelle puolikas sellainen. Oikeasti ajattelen että meillä on kuusi lastenlasta ja olen siitä hirmun ylpeä.
 2. Hassuttelen mielelläni lasten kanssa. Olen leikissä mukana ja keksitään yhdessä kaikenlaista.
 3. Tykkään käsitöistä, kaikenlaisista sellaisista. Vaihtelen tekemisiäni koska en halua kyllästyä. Tahdon myös kokeilla erilaisia tekniikoita. Joku osoittautuu mielenkiintoiseksi ja toinen taas saa jäädä unholaan.
 4. Samasta syystä olen vaihtanut ammattiakin. Olen saanut mahdollisuuksia tehdä erilaisia töitä. En vielä(kään) tiedä mikä minusta isona tulee mutta jotakin on täytynyt tässä miettiessäkin tehdä.
 5. Innostun helposti. Joskus sitten käy niin että alku hurman jälkeen lopahtaa, piankin.
 6. Noin vuoden verran olen ollut hiilarittomalla/vähähiilihydraattisella ruokavaliolla. Olen hoikistunut 25 kiloa! Tästä olen erittäin iloinen.
 7. Kun en jaksa tehdä mitään, rentoudun pelaamalla Mahjongia, ratkomalla sudokuja tai ristikoita.
 8. Olen kuuhullu. Täydenkuun aikaan olen valtavan energinen. Pitää hoitaa kaiken maailman asiat (varata hammaslääkäri, käydä kampaajalla), siivota, tehdä keskeneräiset käsityöt valmiiksi....
 9. Silloin tällöin ystävättäreni kanssa nostelemme kortteja toisillemme.
 10. Kirjoittelen toisinaan runoja. Sellaisia vapaamuotoisia ja ihan omaksi ilokseni.
 11. Tykkään täsmällisyydestä ja siitä että sovitut asiat pidetään.Minulle esitettyihin 11 kysymykseen vastaukset:


1. Mitä et koskaan tekisi?
En koskaan pettäisi ystävää. Hyvät ystävät ovat kultaakin kalliimpia.

2. Oletko ollut koiravaljakon kyydissä/ katsomassa koiravaljakkokilpailuja?
En ole koskaan saanut tilaisuutta osallistua tällaiseen menoon. Heppa-ajelulla olen kylläkin ollut, ihan aikuisiällä.

3. Kerro jokin kokemus/tapahtuma joka on jäänyt lähtemättömästi mieleesi.
Lasten syntymät. Poikani syntyi keisarin leikkauksella ja näin hänet vasta seuraavana päivänä happikaapissa. Tyttäreni tupsahti joulukiireiden keskelle ihan oman aikataulunsa mukaisesti.

4. Harrastatko jotain hyväntekeväisyyttä?
Onko ystäväperheenä toimiminen hyväntekeväisyyttä? Olimme kahdelle intialaiselle pojalle ystäväperheenä. He opiskelivat ammattikorkeakoulussa silloisella asuinpaikkakunnallani Lappeenrannassa. Siellä toiminta alkoi seurakunnan ja oppilaitosten yhteistyönä. Nyt pojat ovat jo valmistuneet ja muuttaneet mutta olemme edelleen toisen kaveruksen kanssa tekemisissä. Kävipä hänen äitinsäkin meillä vierailulla. Se oli meille elämys. Ystäväperheenä toimiminen on ollut hauskaa ja avartavaa. Usein istuimme meillä tai heidän luonaan, kuinkas muuten kuin ruoan merkeissä. Saimme autenttista tietoa Intiasta, heidän tavoistaan, perinteistään jne. He puolestaan saivat kontaktin suomalaiseen elämään ja ihmisiin. Käytimme heitä mökillä saunassa ja uimassa. Kyläiltiin myös sukulaisten ja ystävien luona. Kutsu Intiaan on olemassa, kunpa sinne joskus pääsisi.

5. Kumpaa teet mieluummin, kotimaan vai ulkomaan matkailua?
Tykkään matkustelusta yleensä. Nyt viime aikoina on suunnattu ulkomaille. Muutama vuosi sitten kiersimme Pielisen. Kaikkialla on mielenkiintoista nähtävää. Matkustan aina kun on tilaisuus...ihan minne vaan.

6. Mikä tilkkuilussa sinua kiehtoo?
Värit ja niiden sommittelu. Ja tietysti olen nuukajussi. Kaikista tähteistä pitäisi saada jotain aikaiseksi. En raaskisi heittää mitään pois. Usein näistä tuleekin kaikista parhaita töitä.

7. Vuodenaika josta pidät.
Syksyllä pursuan energiaa. Se on parasta aikaani. Kaikissa vuodenajoissa tosin on hyvät puolensa. Harrastuksetkin menevät vähän sen mukaan.

8. Onko jokin ruoka josta et pidä?
Veripalttu. Veritaikinaa paistettu pellillä ja päällä vatkattua kananmunaa joka on paistunut samassa vuoassa, ikään kuin munakasta. Syötiin puolukkahillon kanssa. Peruskoulussa sitä oli silloin tällöin ruokana ja niinä päivinä tuppasi nälkä yllättämään jo ennen kotiin pääsyä. Nykyisellään olen kyllä aika utelias maistelemaan matkoillakin kaikenlaista.

9. Mikä väri kuvastaa sinua?
Ehdottomasti punainen, sellainen täyteläinen punainen, siinä on niin paljon punaista ettei enempää mahdu. Punaisissa vaatteissa olen parhaimmillani. Sisustuksessakin tykkään että punaista on ainakin ripaus.

10. Mistä haaveilet?
Maaseudun kupeessa ihanasta pikkutalosta ja sen sisustamisesta. Piha, puutarha, oma rauhallinen ympäristö, omenapuut, kasvimaa, kukkapenkit. Sellaisesta minä haaveilen.

11. Luetko kirjoja ja jos, niin minkälaisia?
Jaahas. Nyt olen vallan keskittynyt käsitöihin. Kuluvalla viikolla kumminkin pyörähdin kirjastossa ja nappasin mukaani Reijo Mäen Vares-sarjaan kuuluvan "Sheriffin". Sitä en muistaakseni ole lukenut. Luin myös kaikki Kuopiolais-dekkarit. Marko Kilpi, kirjoittava poliisi: loistavaa kerrontaa, ihmiskuvauksia ja seikkailut tapahtuvat Kuopiossa.Tykkään jännityksestä, kotimaisesta ja ulkomaisesta. Se rentouttaa ja vie ajatukset toiseen maailmaan. Eli, kyllä, luen kirjoja.Sittenpä minun tekemiin kysymyksiin haastettaville blogiystäville

 1. Mikä on rakkain esineesi?
 2. Minkä taidon haluaisit omata?
 3. Lempielokuvasi?
 4. Mistä nautit arjessa eniten!?
 5. Mistä saat inspiraation töihisi?
 6. Mikä saa sinut iloiseksi?
 7. Minkä vaatteen olet ostanut viimeksi?
 8. Mikä on bravuuriruokasi kun tulee vieraita?
 9. Oletko sisustanut kotisi valmiiksi kerralla vai onko aina joku projekti menossa?
 10. Käytkö näyttelyissä?
 11. Mikä on upein käsityösi?

Mielenkiintoinen haaste on kierrellyt jo siellä ja täällä. Minä puolestani jatkan edelleen kahdelle blogin pitäjälle: Kirjava lankakerä ja Herttamaija. Toivottavasti innostutte tästä hupimielisestä bloggaajien tutustumisleikistä!Mukavaa loppuviikkoa kaikille sinne jonnekin missä lienettekin!
 
Huutelen minä täältä Pohjois-Savosta

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

3 kommenttia:

 1. Kiva kun vastailit kysymyksiin:)
  Mahtava painonpudotus, onnittelut!

  VastaaPoista
 2. Mukava lukea noita sinun vastauksiasi.

  VastaaPoista
 3. Mukava kuulla sinusta. Onnea painonpudotukselle, hieno juttu. Ymmärrän sen merkityksen sinulle, nimim. yritystä on ollut.

  VastaaPoista

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!