Riihen ikkuna kuva

keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Sukat konttineuleesta

konttineule villasukat
 
Sain tehtäväkseni selvittää konttineuleen mysteerin. Tein pari kokeilua ensin ihan vaan harjoitellakseni miten korinpohjaneuleen teko sujuu.
 
miesten villasukat
 
Mihinpä muuhun kuin villasukkaan aloin sitten varsinaista intoani purkamaan. Sukan aloittamisessakin oli säätämistä. Tässä mysteeri on vielä ihan aluillaan ja minä vielä ihan sekaisin että mihinkä suuntaan nyt neulotaan. Konttineule laajentaa neulosta ja aluksi tuli aivan liian löysää ja leveää. Tein miesten sukkien koolla 14s. puikolla eli 56s yhteensä. Tällä silmukkamäärällä tein resoria 2o 2n 10 kerrosta. Sitten neuloin yhden kerroksen oikeaa ja samalla kavensin silmukkamäärän 48:aan. Neuloin konttineuletta 6s:n levyisinä ruutuina aina 8 kpl:tta kierroksella.

villasukat konttineuleesta
 
Taisin päästä jo jyvälle.korinpohjaneule
 
Lankana käytin 7-veljestä ja muita saman vahvuisia lankoja. Tuhlasin pikku nyttyröitä, noin metrin pituinen pätkä riitti yhteen ruutuun. Yksivärisellä tai kahdella värillä olisi ollut helpompaa eikä olisi tullut niitä miljoonia langanpätkiä pääteltäväksi.

korinpohjaneule villasukat
 
Nilkan kohdalle tein myös reilusti resoria, 20 kerrosta. Sukka istuu näin tukevasti jalassa eikä valu alas.

 
Valmista neulosta nurjalta ja oikealta.
 
konttineule sukat
 
Aika vekkulit malliltaan. Jalkaan istuvat kuin valetut kun konttineule jää pohkeen kohdalle. Täytyy sanoa että oli hauskaa tekemistä ja hyvää aivojumppaa. Mitään vauhdikasta tekemistä tämä ei kyllä ole eikä ainakaan minulta sujunut ihan telkkaria katsellessa. Sen verran piti laskea silmukoita ja olla tarkkana kavennusten kanssa. Suuri Käsityö- lehden numerosta 1/ 2014 löysin konttisukan ohjeen.  Ullan sivuilta opettelin varsinaisesti kontin tekoa. Näitä ohjeita soveltaen neuloin omat versioni sukista.
 
miesten villasukat
 
Tähän kuten moneen aikaisempaan juttuuni olen saanut vinkin ystävättäreltäni Raidalta. Hän silloin tällöin kommentoikin blogissani. Kiitokset menevät siis myös hänelle. Mieheni saa nyt olla testaajana miten sukat toimivat käytännössä.
 
Talvisin terveisin Poutapilvi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 7 kommenttia:

 1. Kauniit sukat ja tuo on hienoa neulomusta tuo konttineule. Minulle siinä on liian monta puikkoa pelissä. En pärjäisi niiden kanssa.

  VastaaPoista
 2. Komiat sukat olet neulonut ja konttineulos on kivan näköistä!

  VastaaPoista
 3. Tulipas hauskat sukat! Ihan tekis mieli kokeilla, miten se menee...

  VastaaPoista
 4. Olisi kyllä lankanyttyröita ja puikkoja, mutta ei taitoa tuollaisten tekemiseen. Kauniit!

  VastaaPoista
 5. Anonyymi8/1/15 19:39

  upeat sukat, varmasti làmmittàvàt teidàn pakkasissa. terveisin Raita

  VastaaPoista
 6. Ihanat. Voi kunpa minäkin oppisin tuon konttineuleen.
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 7. Konttineule on kivan näköistä, komeat sukat.
  Koetin joskus tehdä kans konttineuletta, suoraan sanottuna siitä ei tullut mitään, meni ns. herne nenään jo ennekuin ehdin kunnolla aloittaakaan.

  VastaaPoista

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!