Riihen ikkuna kuva

tiistai 27. tammikuuta 2015

Pipo päässä pakkasella...


koukuttu pipo helppo ohje

 Ohje pipoon johon yhdistin neulontaa ja tunisialaista koukkuamista.


Lankana vaihtuvavärinen Puro. Päänympärys 55 cm. Luo silmukoita 88 kpl, puikot 3 1/2. Neulo resoria 4 cm, vaihda sitten koukkuun, 5,5 kokoiseen. Poimi kaikki silmukat noin 10 kerrallaan, ota toinen lanka kaveriksi ja koukkua tavalliseen tapaan.  Samalla lisäten tasaisesti 8 s. siten että silmukoita on yhteensä 96 kpl ensimmäisen kerroksen loputtua. Yhdistä neule ympyräksi ja koukkua ihan normaalisti.

pipo tunisialainen koukkuaminen ohje

Koukkua siten että resori mukaan lukien pipoa on yhteensä tehty 13 cm. Aloita kavennukset. Koukkua joka 11. ja 12. silmukka yhteen (kahdeksan kavennuskertaa kerroksella). Seuraavalla kerroksella koukkua joka 10. ja 11. silmukka yhteen. Jatka kavennuksia joka kerroksella aina samalla kohdalla niin pipon laelle syntyy tähtimäinen kuvio. Kun silmukoita on jäljellä 8, vedä päällimmäinen lanka kaikkien läpi. Päättele langat nurjalle.

koukuttu pipo ohje

 Tästä kuvasta voi nähdä sen että kun koukkuaminen aloitetaan suoraan neuleen silmukoista ei väliin jää mitään venyneitä silmukoita tai reikiä.

naisten pipo

pipo puro-langasta
Piposta tuli napakka ja lämmin kaksinkertaisuutensa ansiosta. Resori pitää reunan muodossaan kun taas suoraan koukuttu alkaa helposti rullautua. Samalla mallilla voi tehdä pipon myös miehelle.

Nyt koukut heilumaan siellä. Toivotaan pakkaspäiviä ja pipolle käyttöä!

Terkuin Poutapilvi
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!