Riihen ikkuna kuva

sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Värjäystä

kankaan värjäys
 
Tilkkutyökurssi alkoi kankaiden värjäyksellä. Pigmenttivärejä telattiin tai maalattiin pensselillä kankaaseen. Minulla oli erilaisia kankaita maalattavana. Yksivärisiä vaaleita kuten sinistä, vaalean punaista, keltaista ja muutama valmiiksi hennon kuviollisia sekä tietysti ihan valkoista. Tein muutaman aurinkovärjätyn kankaan. Muuten vaan enimmäkseen rypistelin ja laitoin suolaa pintaa elävöittämään. Tässä kokeilujen tuloksia.

kankaan maalaus

aurinkovärjäys

kankaan värjäys suola

kankaan värjäys tekniikat

kankaan värjäys suola rypistely

aurinkovärjäys helppo

Tein muutaman ihan yksivärisenkin kankaan. Hieman jouluakin jo ajatellen, vihreää ja punaista. Punainen näyttää ottamassani kuvassa muuttuvan enemmän aniliinin punaiseksi, luonnossa se on oikeastaan hyvin täyteläinen punainen. Kaikista kankaista tuli aikas ärtsyjä että en oikein tiedä mihin niitä käyttäisin. Jospa hieman sulattelen ja annan ideoiden muhia tovin. Selailin jo kaikki omistamani neljä tilkkukirjaa läpi mutta mikään malli tai idea ei oikein sykähdyttänyt. Olivat liian perinteisiä. Taitanee olla parasta turvautua kirjastoon ja nettiin luovuuden siemenen herättelemiseksi.
 

värjätyt kankaat
 
Kurssin puitteissa en sitten muuta olekaan oikeastaan saanut aikaiseksi. Pari kokeilua muttei mitään valmista täällä esiteltäväksi. Toiset olivat jo ommelleet upeita seinävaatteita ja kasseja tai pussukoita aurinkovärjätyistä kankaistaan. Niitä vaan olen ihaillut. Olen myös harjoitellut leikkaavan rullan käyttöä, ihan hyvällä menestyksellä. Alkaisi olla aika ostaa sellainen ihan omaksi. En tiedä mitä oikein pihtailen sen kanssa. Nyt on syyslomaviikko meneillään ja kurssista on lomaa. Tavoitteeni on saada ommeltua aloittamiani juttuja valmiiksi. Ompelupäiviä ainakin taitaa olla luvassa jos sääennustukset pitävät paikkansa, sadetta ja jopa räntää. Joten sienireissut taitavat olla kohta taakse jäänyttä elämää tältä syksyltä ja saan ihan hyvällä omallatunnolla viettää aikaani "tuvassa".
 
 
Värjäysterveisin Poutapilvi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


8 kommenttia:

 1. Kauniita kankaita olet onnistunut luomaan. Noista kyllä syntyy vaikka mitä kivaa.

  VastaaPoista
 2. Itsevärjätyt kankaat sopivat hyvin valkoisen tai mustan kanssa. Teen juuri asiakkaalleni tähtipeittoa itsevärjätyistä kankaista. Tulee UPEA!

  VastaaPoista
 3. Hienoja kankaita olet värjännyt ja niistä tulee upeita töitä, kyllä ne paikkansa löytävät aikanaan:)

  VastaaPoista
 4. Itsevärjätyt kankaat ovat kauniita ja arvokkaita, niistä tulee vielä joku tosi hieno työ! Kannustan hankkimaan leikkurin. Itse ostin Tilkkutexin Leenan kannustamana silloin muutama vuosi sitten kun aloittelin ja tunsin siirtyneeni aivan uudelle tasolle (kuten lasten videopeleissä). Suurin kertahyppäys tähän mennessä, muut oppimiset ovat vieneet vähän kerrallaan eteenpäin :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kannustavista kommenteista! "Vaikka mitä kivaa" ja "tosi hieno työ" antavat vielä toistaiseksi odottaa itseään. Katselen kankaita nyt ensin ja totuttelen ajatukseen että ne olisi silputtava pienemmiksi jos niistä meinaa jotain tehdä. Ja se rullaleikkuri olisi oiva apu tähän hommaan :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteistasi! Kauniita värjäyksiä olet tehnyt, etenkin nuo oranssin sävyt ovat minun mieleen. Näitä kankaita ei tule muualla vastaan.

  VastaaPoista
 7. Olen vältellyt värjäämistä, mutta mitä enemmän näen itsevärjättyjä kankaita, sitä enemmän alkaa houkuttaa. Kivoja pintoja, kauniita värejä!

  VastaaPoista
 8. Kait se on sitten uskottava että hienoja ovat kun kerta kaikki niin sanovat. Itse olen vaan ollut kaikkein eniten hämmästynyt että tällaisiako näistä nyt tulikin. Vaan sehän se taitaa olla tämän värjäyksen juju se yllätyksellisyys. Etukäteen ei voi aina tietää täsmälleen miltä valmiit kankaat näyttävät.

  VastaaPoista

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!