Riihen ikkuna kuva

tiistai 21. lokakuuta 2014

Aplikoitu ruusukassi

 
aplikoitu kassi

kassin tuunaus
 
Lähtökohta oli tämä mainoskassi. Hyvä valkoinen puuvillainen kassi mutta teksti ei minua miellyttänyt. Halusin tuunata kassin uuteen uskoon koska en halunnut sitä poiskaan heittää. Leikkasin sivusaumat auki jotta voin värjätä molemmat puolet ja ommella kassiin kuvioita. Värjäyksen toteutin kokeiluna tilkkutyökurssilla kun tutustuimme pigmenttiväreihin. Värinä on kutakuinkin farkunsininen.

värjäys pigmenttiväreillä
 
Tekstin päälle aplikoin ensin yksivärisen harmaan kankaan. Ihan siltään vaan, ilman mitään tukikankaita. Ajattelin että tulee turhan paksu ja jäykkä liimakankaan kanssa. Ompelin ensin suoralla tikillä ympäri jotta kangas on kiinni kassikankaassa. Sitten ompelin tiheällä siksakilla reunat.

aplikoitu ruusu
 
Sen jälkeen olikin tämä ihanin vaihe: ruusujen aplikointi. Piirsin ensin vaaleanpunaiselle kankaalle ruusun terälehtiä ja leikkasin ne irti. Sitten silitin ne kaksipuoliselle tukikankaalle. Sommittelin aikani ruusun muotoon ja sitten silitin ne kiinni kassiin. Ompelin suoraan tiheällä siksakilla kassin etupintaan. Mietin ensin että laittaisin vielä vihreitä lehtiä joukkoon. Pitäydyin kuitenkin vaan tässä ideassa koska mielestäni tapahtumaa on jo tarpeeksi. Onhan itse värjäys jo elävä enkä halunnut lisätä kirjavuutta. Yksinkertainen on kaunista.


kankaan värjäys
 
Tässä kassin kääntöpuoli. Laitoin vielä vuorinkin kassia tukevoittamaan ja sitä paitsi aplikointien ompeleet näkyivät sisäpuolella ikävästi. Vuorina on samaa vaaleanpunaista kuin ruusutkin. Mitään taskuja en tähän malliin laittanut.

kassi ommeltu vuoritettu
 

aplikoidut ruusut
 
Kassi sai persoonallisemman ulkoasun tällä pikkujutulla. Nyt minun ei tarvitse enää mainostaa. Olkoon kassi vaikka vara kauppakassina tai kirjastokassina. En ole harrastanut juurikaan aplikointia ja kaksipuoleinen tukikangas on lojunut laatikossani turhan panttina, hyvä että edes löysin sen. Nyt sille tuli käyttöä ja tämän tekeminen oli helppoa ja hauskaa. Kassi tuli käyttöön eikä valmistuminenkaan kestänyt kauan!
 
 
 
Kassikaupalla ruusuisia terveisiä
T:Poutapilvi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Onpa kivasti keksitty peittää mainosteksti ja kätevän kassin sait!

    VastaaPoista
  2. Onpa tylsä mainoskassi saanut uuden kuosin. Applikointisi ja värjäyksesi onnistuneet hienosti.

    VastaaPoista

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!