Riihen ikkuna kuva

perjantai 24. lokakuuta 2014

Kylmää ja kuumaa

 
 
helppo pannulappu malli ohje
 
Aiemmin innostuin näistä tähdistä. Läksin kokeilemaan erilaisia vaihtoehtoja tähteen: kokonaan yksivärinen, keskus yksivärinen ja sakarat kirjavat ja pariin vielä kirjailua. Kokeiluni sitten ommella pläjäytin pannulapuiksi. Hyvän ohjeen reunakantin ompeluun löysin täältä Tilkkutieltä. Siinä lenksu muotoutuu kuin itsestään eikä tule kamalan paksuja kohtia.

helppo tekniikka pannulappu

joulutähti

pannulappu

tilkkutyö

konekirjonta

pannulappu

jouluinen pannulappu
 
  Tässähän näitä, pannulapuksi oli kiva ommella. Topinkina minulla on ensin tavallinen kangas (flanelli) johon tikkasin tähden sitten keskipaksu vanu kaksinkertaisena ja vielä tietysti taustakangas. Taustana kaikissa on tumma tai tummankirjava kangas. Reunan ompelin pitkällä ja leveällä siksakilla ensin jotta kaikki kerrokset liittyvät toisiinsa. Kantin laitto sujuikin sitten helposti. Kantin leikkasin 6cm leveäksi tummankirjavasta kankaasta. Ohjeesta poiketen ompelin reunanauhan ensin oikealle puolelle. Sitten käänsin nurjalle, neulasin ja ompelin oikealta puolelta aivan kankaiden uraa pitkin.
 
Kuvausmatkalle lähdettiin ulos kirpeään pakkassäähän. Kuuraa oli maassa tippuneiden lehtien päällä. Lämpömittari oli laskenut jo -10 asteen tienoille. Levitin nämä kuumuutta vastaan tarkoitetut ompelukseni maahan. Ohikulkeva sauvakävelijä katsoi vaan suoraan eteenpäin, ei ollut minun puuhiani huomaavinaankaan...
 
 
 
Lämpöisiä terveisiä
Poutapilveltä
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


7 kommenttia:

 1. Kauniita patalappua! Testaamalla saa todellakin selville, miten erilaisia kankaita kannattaa sijoitella riippuen siitä, mitä haluaa korostaa. Tuon kanttiohjeen jälkeen olen oppinut tekemään kantin katkaisematta kanttia kulmissa, eli mitered corners, mutta edelleenkin teen patalapuissa sukkelammin noin.

  VastaaPoista
 2. Kiva sarja patalappuja! Yhdistit hyödyn ja hyödyn. Kauniit kuvat kuuraisine lehtineen!

  VastaaPoista
 3. Onpa kauniita tähtipatalappuja, ihana kuva kuuraisten lehtien kanssa. Tuon lenksun kiinnityksen olen myös oppinut Tiinateiltä ja se on kiva tapa patalapuissa, kätevä.

  VastaaPoista
 4. Upea tähtisade! Oletpas saanut kantit hienosti laitettua.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille :) Tähtien rakentelussa on miljoona mahdollisuutta, sen totesin. Kantin laitto oli aluksi hidasta mutta taisin päästä jyvälle asiasta. Kerran tarvitsi purkaa kun kantti kääntyi lenksun kohdalla kieroon. Kuuran kuorruttama luonto on mielestäni kaunis ja kuvauksellinen.

  VastaaPoista
 6. Upeita patalappuja! Tätä kantin laittotapaa pitää joskus kokeilla...

  VastaaPoista
 7. Onpa hieno tähtitarha! Eikä pala kämmenet noiden patalappujen läpi. Kauniit koristeompeleet.

  VastaaPoista

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!