Riihen ikkuna kuva

lauantai 14. lokakuuta 2017

Lampun lasikuvusta maljakoksi


kalkkimaalaus lasiin

 Kalkkimaalilla tein kattovalaisimen kuvusta maljan. Ledituikut sisään ja syksyisiä oksia (ilman vettä). Tunnelmallinen asetelma, niin ihanaa näihin pimeisiin iltoihin.


lampun tuunaus

Tästä himmeästä lasikupuisesta kattovalaisimesta en tykännyt yhtään. Otin katosta alas ja pyörittelin sitä käsissäni. Pistänkö koko höskän kiertoon vai saisko tästä jotain. Jännä korinpohja kudos minua kumminkin kiehtoi. Pesin ja kokeilin että pitää vettä. Hyvä!

lampun tuunaus

Maalasin kalkkimaalilla vitivalkoiseksi. Pistin ledituikkuja sisälle. Toimii!

kalkkimaalaus

Sitten hain kävelylenkillä värikkäitä aronian oksia. Vesi pysyy ja toimii myös maljakkona. Jess!

kalkkimaalaus, lampun tuunaus

Pikatuunaus omaksi iloksi. Toimii sisällä ja ulkona. Halkaisijaltaan noin 40 cm ja suuaukko noin 20 cm. Ja voin käyttää ainakin näillä kahdella tavalla: maljakkona ja tuikkumaljana.
Kalkkimaali oli se alkuperäinen innoittajani. Purkki on pyörinyt pöydälläni jo jonkin aikaa. Nyt kokeilin sitä lasiin. Hyvin tarttui ja pysyy. Kahteen kertaan maalasin että sain tasaisen pinnan. Nyt silmäilen kaikkia tavaroitani että josko tuonkin voisi maalata aivan uuteen uskoon.

kalkkimaalaus, lampun tuunaus

Värikästä ja tunnelmallista syksyä kaikille

Poutapilvi
9 kommenttia:

 1. Kiva syksyinen asetelma. Minullakin pyörii noita lasikupuja varastossa, liian hankalia kattoon,mutta maalattuina kiertoon ja pöydälle. Raita

  VastaaPoista
 2. Kivan idean olet keksinyt.Todella kaunis,hyvä ettet heivannut pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En heivaa mitään pois. Ostan jopa niitä toisten pois heivaamia. Ja niitä "tuostakin voisi tehdä..." jutskia on vaikka kuinka paljon. Kiitos sinulle kivasta kommentista.

   Poista
 3. Mä aivan kadehtien katson, kun sä osaat tehdä noin hienon tunnelma valon. Mulla ei kyllä olis tullut mieleenkään.
  Ja tuohan on hyvää kierrätystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kierrätän paljon, kierrättäisin ja tuunailisin enemmänkin. Täytyy saada se aikavaras kiinni ensin. Huomena pitää hakea uudet oksat vaasiin.

   Poista
 4. Valaisinkupu saikin aivan uuden ilmeen, ihana. Voi kun sitä muistaisikin tsiikata tarkemmin tavaroitaan ennekuin heittää pois. Tiedä mitä kivaa saisikaan aikaiseksi.

  VastaaPoista

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!