Riihen ikkuna kuva

tiistai 15. heinäkuuta 2014

Muistoja mummolasta


vauvan tilkkupeitto
 
Tilkkulaaristani löysin vanhanaikaisen ruusukankaan palan. Sen ihanat akvarellimaiset kukat inspiroivat minua ja keräsin ympärille sävysävyyn yksivärisiä tilkkuja; haaleaa roosaa, haalistunutta vaaleanpunaista, vihreää ja luonnonvalkoista, vähän violettia. Ajelin yksivärisille tilkuille ompelukoneellani kukkaköynnöksiä luonnonvalkoisella, vihreällä ja lilalla.
 
vauvan tilkkupeitto helppo
 
Sitten vaan neliöt riveiksi ja rivit yhteen. Työtä oli ihana tehdä. "Muistoja mummolasta" liittyy muistikuvaan mummolassa olleesta tilkkupeitosta. Sen ollessa jo vanha olivat väritkin hieman haalistuneet. Samanlaiseen tunnelmaan pyrin tämän peiton väreillä. Kankaissa on osa uutta mutta toinen puoli on kierrätystilkkuja eli omaa värjäämääni (kylmäreaktiiviväreillä ja teellä tässä työssä) vanhaa lakanakangasta. Pehmeäksi kulunut lakanakangas on mielestäni maailman ihaninta värjätä ja käyttää töissäni. Lakanoita olen saanut ystäviltäni ja sukulaisiltani.
 
tikattu vauvan tilkkupeitto

Tänään peitto tuli tikkauksesta Töölön Tilkkupajasta. Peitosta tuli todella suloinen. Sen koko on 136cm x 92cm eli vauvan peitto. Ruudun koko on noin 16 cm x 16 cm ennen ompelua (eli valmiit ruudut n 6" x 6") Tausta puolen kangas on hyvin kapearaitaista roosa/vihreää.
 
vauvan tilkkupeitto

tikkausmalleja
 
Töölön Tilkkupajan Soile suunnitteli kivan tikkauskuvion: sudenkorennot leijailevat peiton pinnalla. Olen hurjan tyytyväinen tikkaukseen ja koko peittoon. Vaan nytpä vielä Kuopion Nappiin ja Nauhaan ostamaan reunanauha!

tikkausmalleja

tikkausmalleja tilkkupeitto

tilkkupeiton reunus


Ps. Reunanauhaksi valikoitui heleä vaaleanvihreä satiininauha ja nyt peitto on ihan valmis!
 

tilkkupeiton reunus

lapsen tilkkupeitto


tilkkupeitto lapselle
 
Olen oikein tyytyväinen lopputulokseen. Sain sellaisen tunnelman kun halusinkin. Peitosta tuli tikkauksen ansiosta tiivis ja tukeva, vanu pysyy hyvin paikoillaan pesuissa ja käytössä. Nyt se vielä odottaa kaapissa uutta omistajaansa.
 
Terveisin Poutapilvi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

6 kommenttia:

 1. nàtti peitto, kiva tapa ommella talteen vanhat kauniit kankaat. itsellàni tuollaisia ei enàà ole, mutta kàytàn kirpputorin kirjailtuja pòytàliinoja samaan tarkoitukseen, pòytàliinojen kukista saa kivoja onnittelukorttejakin. kesàterveisin Raita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Raita! ...ja kiitti vinkistä, taidankin katsella kirpparilla taas uusin silmin :)

   Poista
 2. Kova työ noissa on, vaan palkitsee kyllä tekijänsä kauneudellaan.

  VastaaPoista
 3. Onnittelut ihanan pehmeästä värityksestä peitossa. Koneella kirjotut kiemurat ovat hyvä lisä yksinkertaiseen malliin.

  VastaaPoista
 4. Peitosta tuli oikein kaunis!

  VastaaPoista

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!