Riihen ikkuna kuva

sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Tampereen käsityömessuilta tuliaisia

Ihanaa oli päästä tosi pitkän tauon jälkeen käsityömessuille. Olin hykerellyt jo viikkokausia, kun ystävättäreni kanssa oli päätetty mennä. Oli varattu hotelliyö ja käytiin oikein ravintolassa syömässä itsemme palloiksi. Oli mukava viettää aikaa hyvän ystävän kanssa ja vaihtaa kuulumisia.

Perjantai oli iltse messupäivä. Uskollisesti kiersimme kolme hallia (korumessujen halli jätettiin suosiolla). Katsoimme kaikki kojut mitkä meitä kiinnosti. Pysähtelimme ihastelemaan lankoja, ihanan värikkäitä tilkkuosastoja, kimaltelevia helmikauppiaita, persoonallisia pienyrittäjiä erilaisten tuotteidensa kanssa. Kaikkein ihastuttavin ja mieleenjäävin osasto oli mielestäni Helmahelmi . Käsityöläinen Riitta Rantalan iloiset, kekseliäät ja värikkäät vaatteen ja asusteet saivat hyvälle tuulelle. Pienellä räsymaton pätkällä ja puujakkaralla somistettu pikkuinen osasto oli täynnä kierrätysmateriaaleista tehtyjä naisten vaatteita ja paljon muutakin. Tämä sai minutkin jo haukkomaan henkeäni. Nimeän tämän messujen ihanimmaksi osastoksi!


Messuostokseni jäivät kumminkin aika vähäisiksi mutta hankinnat tulivat kyllä kiinnostukseni ja harrastuneisuuteni mukaan. Varsinaisille tilkkuilijoille oli upeita värisuoria tarjolla ja minun mukaani tarttui jouluista kangasta alelaarista metrin pätkä. Timantteja piti vähän ostaa. Niillä varmaan koristelen lähiaikoina jotakin. Ompelukoneosastolla kävin ihastelemassa uusimpia koneita. Eihän niille tarvitse kuin kangasta näyttää niin mekko on kohta valmis! Kirjontalankaan tyydyin, hyvin vaaleaan vihreä/vaaleanpunaiseen vaihtuvaväriseen. Kaksipäiset Tunisialaiset koukut välikaapelilla hankin, koska tällaisia minulla ei vielä ollut. Näemme sitten tulevaisuudessa mitä niillä syntyy. Kaikista ihanista neulelangoista mukaani tempautui kuvan värikäs kerä. Siinä on juuri sopivä määrä toiseksi langaksi koukuttuihin kintaisiin, vaikka ihan itselle.

Moniakaan tuttuja en messuilla nähnyt sen sijaan esilleasettajien kanssa oli kiva jutustella, asiasta ja asian vierestä. Minulle jäi kaikesta hyvä mieli. Tuli ne synttäritkin tuossa samalla juhlittua!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!