Riihen ikkuna kuva

tiistai 23. lokakuuta 2012

Eteisen remontointi

 
Taisi olla jo elokuussa, kun aloitimme eteisen fiksauksen. Siippa uljaasti kittasi ja hioi kaikki oksan kolot, muut lohkeamat ja isot naarmut. Minä pohjamaalasin (Teknos, Futura Aqua 3, tartuntapohjamaali) lakatun kellastuneen puupaneeli katon ja seinät kahteen kertaan. Katto on saanut jo lopullisen himmeän valkoisen sävynsä (Tikkurila, Siro himmeä). Seinät samoin hillityn vaalean harmaan aikaa päiviä sitten.
 
Tuli vaan muita mutkia matkaan ja työ odottaa edelleen viimeistelyä. Mieheni isä kuoli yllättäen. Kaikki pysähtyi siihen hetkeksi. Nyt kaikkien järjestelyiden ja surutyön keskellä uudet listat on maalattu ja odottavat sopivaa ajankohtaa jotta niiden asennus voidaan aloittaa. Vaatii kuulema keskittymistä. Tulee paljon kulmia ja jiirit täytyy saada sattumaan.

 
Kesäkukat nostin sisälle ja tämä vaan jaksaa kukoistaa vieläkin. Taustalla jo uutta eteisen seinää lopullisessa sävyssään. Aika valkoiselta näyttää kuvassa. Valoisaa oli tarkoituskin, aivan vaaleaa harmaata. Odotan innolla että pääsen esittelemään huoneen valmiina. Toivottavasti piakkoin. Tahtoisin jo laitella tunnelmavaloja sun muuta rekvisiittaa. Se olisi se homman kivoin vaihe, sisustaminen ja koristelu!
 
T: Poutapilvi
 
 
PS. Nyt on vuosi kulunut eteisen laitosta. Maalit pysyneet hyvin. Paneeli elää kosteusvaihteluiden myötä jonkin verran ja alun perinkin ehkä asennettu liian löyhästi, ponttia ei ole lyöty aina pohjaan asti. Maalaukseen tulee näkyviin pontin uraan ikäviä rakoja puun kuivuessa (talvella lämmitysaikana). Maalasin näitä rakoja sitten myöhemmin uudelleen. Katto on valkoinen ja isoimpiin koloihin mieheni laittoi valkoista silikonia, joka joustaa eikä kyllä erotu katosta. Näin toimimme ja nyt näyttää hyvältä!! Puu on elävä materiaali ja patina alkaa näkyä sitten aikanaan. (tämä lisäys 01.09.2013)
 
 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!