Riihen ikkuna kuva

tiistai 11. kesäkuuta 2019

Yksisarvisia ja leppäkerttuja


 Nopeita ompeluksia pikkutytöille. Yksi sauma, helma ja kuminauha vyötärölle. Tarpeeksi helppo ja nopea ompelus. Pöydällä saumuri ja ompelukone. Yksisarvis-kangas ihastutti minut kangaskaupassa. Leppis juttu on myös uutta kangasta. Syksyn käsityömessuilta hankittua. Ruutu ja raitakangas on kierrätettyjä. Tarkoittaa omasta pieneksi jääneestä puserosta helmaosa käyttöön. Loput raakasti roskikseen. Hamosia on nyt joka lähtöön. Uimakelit alkaa olla parhaimmillaan, Mittari näyttää suloisia lukemia. Äitienpäivästä saakka olen käynyt uimassa lähes joka päivä.


Reilun viikon takaiseen retkeen suolle liittyi tämä iloinen yllätys. Lakka kukki suolla komeasti. En ole vuosikausiin moista nähnyt. Suotuisien säiden ansiosta on toivoa että saamme satoakin. Mikä sen ihanampaa. Ai että missä? Se on tietysti salaisuus. Hyvät marjapaikat pidetään omana tietona.


Toisen ihmeen kohtasin eilen. Kukkiva hevoskastanja. En ole tätäkään nähnyt. Ainakaan näillä leveysasteilla. Ehkä joskus ulkomailla. Enkä silloin ole tiennyt mikä puu on ollut kyseessä.


Pitkä tauko kirjoittelussani juontaa juurensa surullisiin tapahtumiin elämässäni. Isäni sairastuminen ja poisnukkuminen olivat rankka kokemus. En ole saanut mitään julkaisukelpoista aikaiseksi. Nyt olen pahimman yli päässyt. Koetan saada elämäni takaisin oikeille raiteille . Kesä tuo paljon iloisia asioita tullessaan.

Ihanaa, upeaa kesää myös Sinulle lukijani
Nähdään taas

Terkuin Poutapilvi


6 kommenttia:

 1. Nyt ilmat suosivat mekkoja ja hameita! Kauniita kukkijoita on joka puolella, mutta harmiksi ne kukinnat eivät kestä kovin kauaa. Osanottoni suruusi.

  VastaaPoista
 2. Ihanat tyttömäiset kankaat. En ole koskaan nähnyt lakan kukkaa, sehän on kaunis. Osanottoni isäsi vuoksi.

  VastaaPoista
 3. Osanottoni isäsi kuoleman johdosta. Minun appeni siirtyi "tuonilmaisiin" äitienpäivän jälkeen. Voimia sinulle jatkaa elämässä eteen päin. Hyvät asiat- myös muistot -kannattelevat meitä vaikeina aikoina. Hevoskastanjan kukka on minullakin näkemättä.

  VastaaPoista
 4. Voi miten mukavaa, että riihen ikkuna on avattu kesän lämmölle, auringolle ja luonnon kauneudelle. Suru tarvitsee oman aikansa ennen kuin ne kauniit muistot saavat enemmän tilaa mielessä. Raita

  VastaaPoista
 5. Kauniita kesäkankaita mekkoihin. En ole koskaan nähnyt kukkivaa hevoskastanjaa. Osanottoni suruusi.

  VastaaPoista
 6. Osanottoni suruusi. Hyvä että olet päässyt jo ompeluihin asti. Käsityöllä on monia parantavia ominaisuuksia. Samanlaisia kukkia olen ihaillut - lakkoja en ole koskaan ehtinyt näkemään kun toiset ovat ne jo vieneet, mutta hevoskastanjan kastanjoita tulee aina runsaasti omassa pihassa. Kukkivat lyhdyt ovat kyllä upeat.

  VastaaPoista

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!