Riihen ikkuna kuva

lauantai 29. kesäkuuta 2019

Venytettyjä dominoruutuja villasukkiin

Dominoneule vielä kutkuttelee. Eihän sitä muuta voinut kuin kokeilla ideaani. Kaikki taipuu villasukaksi, ajattelin.


 Aloitin villasukat neulomalla ensin kantapään venytetylla domino ruudulla. Venytetty tarkoittaa sitä että kavensin vain joka toisella kerrosparilla. Näin ruudusta tulikin pitkulainen. Sitten poimin silmukat kantapään sivuista, neuloin kummaltakin puolelta erikseen ja myös venytettynä. sitten sovitin sukkaa jalkaan. Poimin silmukoita taas näiden uusien kolmioiden reunoista ja neuloin jalkaterään päin.

 Sukka näytti kummalliselta. Tein muistiinpanoja ja jonkinmoista ohjetta neulomisesta. Lähinnä itseäni varten. Neuloin toista sukkaa samanaikaisesti, muuten en olisi ikinä saanut kahta samanlaista aikaiseksi. Enkä varmaan saisi toista pariakaan. Piirsin kaavaakin samalla kun neuloin, mutta aikaa kun kuluu niin en enää saa selkoa siitäkään.


Ensin valmistui sukan jälkaterä. Sen jälkeen poimin silmukoita sukan varren neulomista varten. Silmukka luvun pidin samanlaisena kuin normisukassakin olisi ollut. Lisäsin tai kavensin sen mukaan. Dominoita neuloin kokoajan ja poimin aina siihen suuntan kun tarvittiin. 


Älynystyrät saivat kunnon jumppaa. Piti hahmottaa kolmiulotteisesti miten saan silmukat yhdistettyä oikein. Onnistuin tekemään varrenkin kolmioina. Sukan onnistuin tekemään ympyränä. Ainoa yhteenommeltava kohta tuli sukan suuhun.

Sukista tuli hyvin joustavat ja istuvat. Säätkin muuttuivat vilpoisemmiksi, joten sukille tulee käyttöä. Kyllähän näillä laiturilla tepastelee.Toivottavasti ilmat kuitenkin muuttuvat kesäisemmiksi. Siihen asti kaikille käsityön täyteisiä päiviä. Niin toiset teistä eivät tee kesällä käsitöitä lainkaan, toisilla taas on juuri aikaa silloin.

Mutta kuitenkin kivoja päiviä, teettepä sitten mitä vaan.

Terkuin Poutapilvi
12 kommenttia:

 1. Johan olet kehitellyt oman tavan neuloa sukkaa. Kiva ja persoonallinen lopputulos. Poutapäiviä ja väliin sadettakin toivotellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valoisana yönä tulee pähkäiltyä kaikenlaista. On kuitenkin sen verran työläs malli ettei tästä mitään massatuotantoa tule.

   Poista
 2. Hauskan näköiset sukat! Mukavia kesäisiä päiviä:)

  VastaaPoista
 3. Oletpas neulonut vinkeät sukat.Hyvä sinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, hyvä minä. Pitkään ne työn alla olivatkin. Vihdoin valmiit. Ennätin jo ajatella että nyt otin liian vaikean tehtävän itselleni.

   Poista
 4. Anonyymi1/7/19 23:27

  Domino on monipuolinen, mutta ekaa kertaa näen niitä sukissa. Kiva tulos, kovan laskemisen jälkeen. Raita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raita. Aiemmin olen tehnyt sukat tavallisista dominoista. Tätä venyttämistä halusin kokeilla. Tiedä vaikka venytän sitä johku muuhunkin vielä.

   Poista
 5. Kaunis sireenin väri, täydelliset kesäsukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Syreenit ennätti kukkia. Olin oikeasti alunperin ajatellut kuvatakin nämä syreenien kanssa. Vaan pikkasen myöhästyin.

   Poista
 6. Jestas! Meikäläinen veivaa puikot kuumina ihan tavallisia perussukkia ja sinä se täällä taiteilet ties mitä luomuksia! Ihanan värisetkin vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huiiii! Kiitos kivasta kommentistasi Marle.

   Poista

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!