Riihen ikkuna kuva

torstai 1. maaliskuuta 2018

Räsystä kieputettu nyöri

Tähän jää koukkuun.

handmade scrap fabric twine

Olen kahtena iltana pyöritellyt, yhteensä abaut 15m.

räsystä kieputettu nyöri

Se on vaan niin ihanaa liukua seuraavaan väriin ja seuraavaan jne. Ihania väriyhdistelmiä, saa käytettyä tähdepaloja. Tähän nyöriin leikkasin vain sentin levyisiä kaitaleita. Kahta kudetta kieputetaan tietyllä tavalla ja niistä muodostuu nyöriä. Käytin pelkkiä puuvillaisia kankaita mutta yhtä hyvin käyvät trikoiset ja periaatteessa mitkä vaan. Jotka mattoja kutovat niin kaapithan ovat pullollaan valmista materiaalia. Samaiset kuteet käyvät tähän hommaan mainiosti.
 Mihin nyöriä sitten käytetään? Tätä voi neuloa, virkata, käyttää vaikkapa lahjapaketin koristeena ja mitä kaikkea mieleesi juolahtaakaan.

scrap fabric twine

räsy nyöri

Linkistä löydät ohjeen nyörin valmistamiseen   handmade-scrap-fabric-twine.

Kertokaahan montako metriä olette tehneet.

Hullaantunut Poutapilvi


6 kommenttia:

 1. Anonyymi2/3/18 16:59

  Värikästä tulee. Mitenkä olisi 'kirjoitella' nyörillä sanoja kesäkassin kylkeen tai vain ' piirrellä' kuvioita. On monta tapaa valmistaa nyöristä pikkukorejakin. Raita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raita. Värikästä tekee mieli nyt harmaan ja pimeän kauden jälkeen. Pari ideaa mulla on korvan takana siitä mitä nyöristä tekisin.

   Poista
 2. Olipas mielenkiintoista! Tuota pitää kokeilla, on niin hauskan ja kauniin näköistä!

  VastaaPoista
 3. Juuh. Kokeilla kannattaa. Hauskaa hommaa tämä kieltämättä on. Mulla metrejä tulee lisää. Sain tuollaisen ison puisen rullan kukkakauppias tuttavaltani. Rulla on n. 17 cm korkea. Ei nyöri tavalliselle lankarullalle mahtuisi.

  VastaaPoista
 4. Voi, tämähän on hauska juttu!

  VastaaPoista

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!