Riihen ikkuna kuva

keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Mitäs nyt?

 
lasten villasukat
 
Vielä huitasin sukat jämistä. Tuli räntää tuutin täydeltä. Ei oikein ollut ulkoilu mieleen ja neuleeseen on helppo tarttua.

 
Selailin myös huvikseni reissuilta ostelemiani käsityölehtiä. Tällainen käytännöllisen laukun ohje pujahti esiin. Näyttää kivalta, noista suikaleista minäkin osaisin tehdä tuohon hirsimökkityyliin blokkeja.

 
Mutta sitten on kaavat. Mietin että miten osaset pyöräytetään että syntyy laukku?


 
Tuumasin että minä tarvitsen tavalliset kangaspalat malliksi ensin. Sitten ehkä tajuan mitä tässä oikein tapahtuu ja miten ompelu kannattaa tehdä. 
Tämä oli toinen mikä minua kiinnosti lehdessä. Kun noita pikkupipanoita on siunaantunut niin tällaista olisi kiva joskus kokeilla. Kun tuo lehden kieli ei minulta suju niin tarvitsee taas vähän aivojumppaa. Mikä sekään ei ole ollenkaan pahitteeksi. Tykkään ratkoa sudokuja ja ristikoita niin eiköhän tämäkin mene.
 


 
Sitten olen ostanut myös tällaisia lankoja. Tosi edullisia, lähes hinnattomia. Rullalankaa ehkä hitusen paksumpaa kuin normaalisti meillä ompelukoneen lanka. Myös tämä on kokeilematta. Polyesteriä ja kiiltävää. Kuvittelisin kirjontoihin tai tikkauksiin sopivaksi.
 
Tämä nyt oli lähinnä laiskottelu kirjoitus. Monta rautaa tulessa eikä mikään tule valmiiksi. Taitaa innostuksen puutekin vaivata. On jotenkin levoton olo enkä oikein tiedä mitä tekisin. Käsillä olevat työt ei edisty. Mieli halajaa jotain uutta. Pitää oottaa sitä oikeaa kuun asentoa :)
 
Mieluista Vappua kaikille ihanille lukijoilleni. Otetaan juhlat iisisti. Nyt on monta päivää aikaa tehdä käsitöitä. Räntäsade pitää huolen ettei puutarhaan ole kiire.
 
Poutapilvi
 
 
Kaikille suuret kiitokset kommenteista. Mukava huomata että tulette aina uudestaan kurkistelemaan Riihen ikkunasta. Tervetuloa jatkossakin!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


3 kommenttia:

  1. Taas kivat pikkusukat lämmittämään varpaita, toivottavasti kasvuvaraa syksyäkin varten. Kissa on kiva, ommellaan palasia, jotka kootaan yhteen, vaikka kuumaliimalla, kuin hampurilainen. Päätä vaihtelemalla syntyy muitakin elukoita. Kyllä se kevät tulee, vaikka ei ehkä vapuksi. Raita

    VastaaPoista
  2. Kyllä sinä saat kassin aikaiseksi....olen joskus tehnyt ja helppo nakki.Hieman vaatii ajatuksia mukaan ja hups valmista tulee.Olipas kivan näköinen kissa.....mutta noi sukat ovat varmasti mieluisat sekä lämpöiset pienen jalkaan.Vappu iloa myös sinulle.

    VastaaPoista
  3. Tuon on hyvä kassimalli, olen tehnyt useita, esim. http://tilkkutie.blogspot.fi/2016/06/eettisia-suikaleita.html Kassi memee kasaan kuin itsestään, kun saat sen tuohon väkkärämuotoon. Tykkään kassin mallista, pohjaosa kun jää neliömäiseksi, niin kassi vetää aika paljon ja avautuu hyvin.

    VastaaPoista

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!