Riihen ikkuna kuva

sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Terveisiä Albaniasta!

Albania damasti
 
Positiivinen yllätys. Upea kangaskauppa loputtomine hyllymetreineen, toinen toistaan kauniimpien kankaiden valikoima. Tuota ylläolevaa ostin pätkän. Damastikuvioinen kangas on kaksipuoleinen. Joukossa kimaltelee hopealankoja. Voitte olla varmoja että tulee olemaan suuria vaikeuksia kumpaa puolta käyttäisin ja mihin sen raaskin käyttää.
 
kangaskauppa Tirana
 
 


bussilla Albaniassa

Hintataso on huomattavan edullinen Suomeen verrattuna. Linja-auto kyyti kaupunki alueella maksoi 40 lekëä eli 27cnt. Kahvit ja leivokset kahdelle sai noin 100-120 lekëllä. Siis noin 70cnt:llä- eurolla.
 
 
Albania
 
Ensimmäinen mielikuva astellessani Tiranassa oli kuin mennessäni ensimmäisen kerran Tallinnaan. Silloin kolmisen kymmentä vuotta sitten. Rauhallista, ei päällekäyvää kaupallisuutta.

Durres Albania
 
 Upeat palmuin koristellut bulevardit ja aukiot olivat kaunista katsottavaa merenrantakaupungissa Durresissa. Ilmasto ja kasvillisuus on välimerellinen.
 
Durres peatch
 
Paikalliset viettävät jo syksyä. Kulkevat villatakissa tai jopa paremmassa takissa. Minulle ilma oli kuin Suomen kesällä. +20 -  25 riittää vallan mainiosti ja merivesi mukavan lämpöistä.

travel in Albania
 
Tiranassa katse kääntyy jyhkeille vuorille. Dajti vuorilta puolestaan avautuu hulppeat näkymät alas Tiranaan. Mukava maisema reitti kaapelihissillä on kokemisen arvoinen.

Tirana Albania
 
Auringonlasku vuorten taakse on vertaansa vailla.
 
Tirana Albania

Elämän meno on länsimaistunut. Uskonnon vaikutus ei katukuvassa näy. Myöskään massaturismi ei ole vielä ehtinyt turmella kaunista maata. Kulttuuri on mukava sekoitus erilaisista aineksista. Rakennuksissa näkyy kommunistinen aikakausi yhtälailla kuin Ottomaanien vallan aikana rakennetut moskeijat. 1930-luvun Italialainen arkkitehtuuri on sopusoinnussa nykyrakentamisen kanssa omana väripilkkunaan. Myöskin ruokaperinteessä maistuu Kreikan, Turkin ja Italian osuus.
 
Pakettimatkoja ei Suomesta ainakaan tällä hetkellä ole. Suunnittelimme ja varasimme lentomme Helsingistä Istanbuliin ja sieltä Tiranaan netin kautta. Samoin hotelli löytyi netistä. Hotelli Baron sijaitsi n. 3 kilometrin päässä Tiranan keskustasta. Vähän kuin maaseudulla, aamulla kukko kiekui takapihalla. Naapuritalon takapihalla oli lehmä ja vuohia.
 
Travel Albania
 
 

Albania Tirana
 
Tämä oli meidän kurkistus yhteen (meille) tuntemattomaan maahan ja kulttuuriin. Kulkeminen oli helppoa. Suurimmaksi osaksi selviää englannin kielellä mutta maassa puhutaan heidän oman kielensä lisäksi hyvin myös italiaa ja saksaa. Albanialaiset ovat iloisia, avoimia ja erittäin ystävällisiä. Voin lämpimästi suositella  maata omatoimimatkaajille.
 
 
 
Reissussa rähjääntyy. Väsynyt mutta virkistynyt Poutapilvi
 
 
 
 
 

 2 kommenttia:

  1. Kävimme muutamia vuosia sitten päivän retkellä Albaniassa Montenegrosta käsin. Turismi ei ollut pilannut Tiranaa. Näitte varmaan tienvarsilla betoniset bunkkerit! Huh, mikä ajatusmalli väestön suojeluun. Kivan kankaan olet löytänyt.

    VastaaPoista
  2. Varmasti aika jännä ja erikoinen matkakohde.

    VastaaPoista

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!