Riihen ikkuna kuva

maanantai 30. marraskuuta 2015

Domino peitto

 
Dominoneule
 
 
Tein villalangasta vauvalle peiton domino-neuleena. En ollut aiemmin tällaista neuletta tehnyt ja vähän piti harjoitella tekniikkaa. Loppu sujuikin sitten hienosti.
 
Aloitin kulmasta ja loin 35 silmukkaa. Tämä oli varmasti maksimi sukkapuikoilla. Ruuduista tuli noin 10 cm X 10 cm. 8 kerrosta neuloin aina oikein neuleena, sitten sileää oikeeta. Reunojen kolmiot on neulottu viimeiseksi ja aina oikein neuleena. Lankana on 7-veikkaa, Jannea ja muita tuntemattomia saman vahvuisia tutturoita. Koetin saada mahdollisimman paljon erivärisiä ruutuja: sinisiä, punaisia, keltaisia, vihreitä, liiloja, oransseja, valkoista (tummin sininen näyttää kuvassa ihan mustalta mutta ei vauvalle sentään mustaa laiteta).
 

 

Vauvan neulottu peitto
 
Reunat virkkasin farkun värisellä langalla. Muuten niin kantikkaaksi muodostuneeseen kulmaan halusin pyöreyttä ja tein kuvan näköisen sommitelman. Virkkasin kulmassa edestakaisin ja korkeampia silmukoita. Sain kerroksia enemmän kuin reunaan muutoin tuli, siitä pyöreys.
 
Vauvan neulottu peitto
 
 
Valmis peitto on kooltaan kutakuinkin 80 cm X 65 cm. Miellyttävä tuttavuus tämä domino. Syttyi heti mielihalu tehdä tätä lisääkin ja ideoita mihin tätä voisi käyttää. Ystävättäreni on tehnyt tyynyn päällisiä. Tähän työhön halusin paljon värejä mutta neuleen kuvio tulee esille myös kahdella tai yhdelläkin värillä.
 
 
Marraskuun viimeistä viedään,
terveisin Poutapilvi
 
 
 
Vauvan dominoneule-peitto


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


7 kommenttia:

 1. Hauskan värikäs peitto! Tuohon malliin olisi mukava käyttää vaikka langan loppuja.
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Iloinen peitto! Raikkaat, kauniit värit.

  VastaaPoista
 3. Kaunis ja lämmin. Sopii niin pojalle kuin tytöllekkin!

  VastaaPoista
 4. Kaunis ja iloisen värinen peitto!

  VastaaPoista
 5. Kaunis peitto! Täällä toinen domino-mallifani, se on niin sopiva tilkkuihmiselle :)

  VastaaPoista
 6. Kyllä siinä kelpaa vauvan kellitellä. Vauva tykkää väreistä.

  VastaaPoista

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!