Riihen ikkuna kuva

lauantai 21. marraskuuta 2015

Barcelonassa kangasostoksilla

 
Kangaskaupat Barcelona
 
Käsityömatkailu yhdistettynä muutoin turistina pyörimiseen antoi oman aspektinsa harrastukseeni. Otin alun perin tavoitteekseni tutustua paikalliseen tarjontaan. Selvitin  majoituspaikkamme lähistöllä sijaitsevia kangaskauppoja. Turisti Infosta sain hyvän kartan ja he kertoivat avuliaasti tarkat sijainnit etsimilleni kaupoille.

espanjalainen tilkkutyö
 
Myös kirjoja ja lehtiä on alan harrastajille hyvin tarjolla. Kirjat ovat vieläpä suhteellisen edullisia. Kielen ymmärtämisestäkään ei ole huolta, kuvat ovat hyviä ja loput voi arvata.
 
Käsityömatkailu Barcelona

Käsityömatkailu Katalonia
 
Kangastarjontaa on vaikka minkälaista. Näihin tykästyin. Valintaani vaikuttivat kuvioinnin hauskuus ja laatu tilkkujuttuihini sopivuudesta. Toiset ovat napakampaa vaikka kassiin sopivaa, toiset taas soljuvaa ihanaa tiivistä mutta ohutta puuvillaa kaikenlaiseen muuhun ompeluun. Hyödynsin kauppojen tarjouksia. Metrihinnat pyörivät 3 € - 21 € maissa. Edullisia hamstrasin tietenkin enemmän, arvokkaammista riitti pikkupätkä muistoksi. Aluksi en varmaan raaski ommella näistä mitään. Katselen ja ihailen hassuja kuvioita.
 
Barcelonan kangaskaupat osoitteet
 
Tämä nallekuvio oli niin suloinen että se oli pakko saada. Nyt kun ympärillä on noita pienokaisia niin ideoita sen käytöstä pullahti heti mieleeni. Kun hintakaan ei päätä huimannut niin siitä lähti matkalaukun täytettä ihan reilusti.

Barcelonan kangaskaupat
 
Yhden vaatetuskankaaksikin sopivan hankin. Neuleessa on vähän kimalletta joukossa.

Barcelona
 
 Yksityiskohtia nähtävyyksistä, joista saatan kuvitella löytyvän inspiraatiota tuleviin töihini. Gaudi oli ehdoton suosikkini. Ihastuttavan ennakkoluulottomat rakennustaiteen mestariteokset 1800-1900 lukujen taitteesta saavat nykyaikaiset laatikkotalot kalpenemaan.

Barcelona
 
Sikaritaloksikin kutsutun modernin toimistorakennuksen seinät jo sinällään muistuttavat tilkkupintaa.

Barcelona Sagra di Familia
 
Meidän jykevien kivikirkkojen rinnalla pitsimäiset rakennukset jaksavat ihastuttaa taidokkailla yksityiskohdillaan.
 
 
 
 
Mieheni ristimä "Kävelevä kangaskauppa" on yhtenä lisänä tarjonnassa. Tinkimällä voi saada huokeastikin hankittua todella kauniin mestariteoksen. Tämä on kuin upein lasimaalaus. Käyttötarkoituksen voi soveltaa verhosta vaatetuskankaaseen tai tilkkutöihin siitä saa upeita blokkeja.
 
 
Iloisin ja lämpimin matkaterveisin Poutapilvi
 
 
*************
 
 
Tässä vielä osoitteet niihin liikkeisiin joissa vierailin:
 
 
NUNOYA, Carrer de la Palla 6, Barcelona
 
Fills M. Sala, Carrer del Calla 3, Barcelona
 
Kuks & Kutner, Calle dels Lieds 4, Barcelona
 
Merceria Santa Ana, Avinguda del Portal de l'Angel 26, Barcelona
 
La Casa del Feltre, Carrer dels Canvis Vells 8, Barcelona
 
Antiga Passaneria, Placa del Pi 2, Barcelona
 
 
Tarjonta on napista ja nauhasta, huopatöiden materiaalista aina monenmoisiin kankaisiin ja tarvikkeisiin.
 
Löytöjä tein myös Els Encants -torilta (Glóries metroasema). Siellä on valikoimaa antiikista kirpputoritavaraan ja pikkurihkamaan. Käsitöihin sieltä löytää tosi edullisia kankaita (3 € metri), nappeja, nauhoja, helmiä. neulelankoja. Ihan mitä vaan kuvitella saattaa. Barcelonan parhaaksi kirppariksi sitä mainostettiin ja se kyllä ylitti odotukseni tarjonnan monipuolisuudella. Aikaa näihin kannattaa varata reilusti. Ja jos mahdollista, jättää miehet pois matkasta!
 
Ehkäpä tässä on sinulle oivallisia vinkkejä kun suunnittelet matkaa Barcelonaan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


7 kommenttia:

 1. Tuollaisesta matkailusta tykkäisin :)Kiitos vinkeistä! Koskaan ei tiedä minne matka vie!

  VastaaPoista
 2. Hyviä ostoksia oletkin tehnyt ja kiitos kauniista matkakuvista:)

  VastaaPoista
 3. Sinulla on ollut ihan parhaat "kulttuurin kohteet". Hienoja ostoksia olet tehnyt. Kiitos osoitteista... laitetaan talteen jos joskus tarvitsee:)
  Upeita talon seiniä.
  Mukavaa viikonlopun jatkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vielä lisäys: kaikilla liikkeillä taitaa olla myös omat nettisivut joten sieltä voinee utsia lisää. Osalla on myös nettimyyntiä. Kiitos kommentoinnistanne! Kaikki kulttuuri kunniaan. Toiset kiertävät museoita, minä mieluummin näitä.

   Poista
 4. Ihania ja piristäviä matkakuvia ja -muistoja!

  VastaaPoista
 5. Ihanaa! Barcelona on mun suosikkikaupunki. Eikä vähiten Gaudin takia! Olin joskus miehen ja nuoremman poikamme kanssa, joten kiersimme myös jalkapallo- ja yleisurheilustadionit :) Mutta nautin kyllä. Joskus vielä uudestaan! Hyvät ostokset :) Kiitos osoitteista!

  VastaaPoista
 6. Kauniita kankaita olet ostanut! Varmasti aivan ihastuttava kaupunki kaikkine nähtävyyksineen.

  VastaaPoista

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!