Riihen ikkuna kuva

torstai 6. syyskuuta 2012

Ruostevärjäys

 
ruostevärjäys
 
Tästä kymmenen pistettä ja papukaijamerkki, kuka arvaa mikä tämä on?!
 
 
 
Tällä tavoin paketoin etikassa kasteltuja vanhoja puuvillakankaita ruosteisen savustuspöntön ympärille. Peitin muovilla ja teippasin löyhästi kiinni. Sopivan ilmavasti, että hapettumista tapahtuu. Parin yön päästä avasin paketin ja kas, sieltä tuli mitä mielenkiintoisemmin kuvioituneita kankaita.
 
 ruostevärjäys
 
Jotain valmistakin tuli jo.
 
 
Kuvaaminen oli tosi hankalaa että saisi värit ja kuviot näkymään. Todellisuudessa tulos on paljon "värikkäämpää".


ruostevärjäys
 
Tilkkutyöinspis oli päällä. Joten revin kankaan suikaleiksi ja kokosin eri järjestykseen uudelleen. Vähän piti kirjailla päälle.


 
Ja kesälaukkuhan se siitä tuli!

ruostevärjäys
 
Tämä ruostevärjäys oli hauskaa puuhaa. Kuvioiden yllätyksellisyys ja muodot oli hauskinta, sävyt on eriasteisia ruskeita. Kauempaa näyttää ihan mokkanahalta! Kokeiluun innostuin jostain  kurssiesitteestä. Kurssi jäi käymättä mutta tuli ihan itekseen kokeiltua.

teellä värjäys
 
Tässä yksi kangas värjätty teellä. Mukaan heitin muutaman klemmarin ja ruuvin/naulan josko niistä tulisi yksittäisiä kuvioita. Tulihan niistä. Kangas oli muhimassa muutaman päivän. Käytin tummaa irtoteetä josta keitin vahvan seoksen. Purut olivat myös  mukana värjäytymis vaiheessa. Ruttasin kankaan liuokseen ja asettelin metallikappaleet paikoilleen. En liikutellut kangasta liotuksen aikana. Kuivatin, silitin ja ihailin.

Kokeilevin terveisin

Poutapilvi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!