Riihen ikkuna kuva

tiistai 5. heinäkuuta 2016

Hellehattu ja tossut vauvalle

 

vauvan hellehattu
 
Vauvan hattu keikkuu tosin vähän toisella laidalla, on reilun kokoinen.
 Mallina toimii oma nalleni 60-luvulta.
 
ohje vauvan hellehattu
 
Ei löytynyt kotoa vauvan hatun kaavaa. Netistä katsoin miten sen voisi itse piirtää. Meni monimutkaiseksi: kaaria, säteitä ja pii:n merkkikin siellä esiintyi. Juu, oikaisin omalla tavallani. Ajattelin että mikä mitta voisi olla lapsella päälaelta korvan yläreunaan. Mittasin omaani ja vähensin reilusti. Etsin astiakaapista ison ruokalautasen. Mittasin halkaisijan: sehän sopii vallan mainiosti. Kankaaksi valitsin oman värjäämän puuvillan. Samasta kankaasta päällinen  ja vuori. Siis leikkasin pyöreän kappaleen tein siihen laskoksia että ympärysmitta pienenee. Sain myös muotoa kupumaiseksi. Lierin kehittelin sitten vähän mutuperiaatteella. Nauhat laitoin koska pikkuisten on tapana nyhtää kaikki pois päästä. Jos sitten pysyisi paremmin.
 
vauvan neulotut tossut
 
Neulotut tossut laitoin myös. Nauhoissa pikakiinnitys, sellainen muovinen kiristettävä. Vauhdikkaita ovat nykyvauvat, ei ole aikaa ootella nauhojen solmimista. Eikä luultavasti aukeakaan itsestään vaikka olisikin varpaat suussa ... tai sitten olen väärässä ja lähtee koko tossu samantien.
 
poutapilvi riihen ikkunasta
 
Kävin taas lohtuostoksilla kirpparilla ja hoksasin hyllyssä ihan mun nimikkomukin. Poutapilvien kanssa on mukavaa nautiskella aamukahvit parvekkeella!
 
 
Kivoja kesähetkiä sinne Sinullekin. Oikein paljon kiitoksia aiemmista kommenteista. Toisinaan ne ovat se tärkeä virkeänä pitävä voimavara.
 
 
Poutapilvi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


12 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, niin minustakin. Yksimoka kumminkin paljastui sovituksessa: liian pienet. Luulin että suvussa on vielä pikkuvauva. Ja pyh! Iso tyttöhän toinen jo on. Ei muuta kun terästä auki ja pari senttiä lisää. Noh, semmosta sattuu.

      Poista
  2. Oikein hyvältä näyttää lierihattu ja sukat ovat suloiset. Muki sopii kyllä mitä parhaiten sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, muki on koko ajan käytössä. Jos ei nyt parvekkeelle olekaan päässyt (säävaraus) niin käy se ihan keittiössäkin. Lokoisa asento, jalat toiselle tuolille ja katse horisonttiin: Kuopion Uuhimäelle.

      Poista
  3. Suloinen hellehattu ja sukat! Hyvin sattui muki:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hellehatun käyttö vaatii vielä harjoittelua, käyttäjältä siis. Kuin myös ompelijalta kaavan metsästystä. Harjoituskappaleena menettelee.

      Poista
  4. Ihanan aurinkoinen hattu. Hyvä löytö kirpparilta.
    p.s Oletko jo liittynyt blogiini, olisi kiva saada uusia blogituttuja.
    Minä liityin jo sinun blogiisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin katsomassa blogiasi. Kauniita ja kekseliäitä töitä! Liityin oitis.

      Poista
  5. Hauska hellehattu, nyt vaan odotellaan niitä helteitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helteitä kyllä kaivataan. Omatkin hellevaatteet oottaa henkarissa.

      Poista
  6. Anonyymi8/7/16 09:42

    Pikkuprinsessoille on kiva ommella, pientä ja söpöä. Mitenkähän noissa vanhoissa nalleissa on sitä jotain, minunkin vanha nalle on varmassa tallessa, lapsuuden muisto.terveisin Raita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. inun nalleni on niin hauras etten tuskin raaski sitä kosketella. Pitäisi varmaan viedä Nalletohtorille kunnostettavaksi. Koristeena sitä toisinaan pidän esille hyllyn päällä liian uteliailta suojassa. Kiitos kommentistasi!

      Poista

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!