Riihen ikkuna kuva

tiistai 28. kesäkuuta 2016

Keittiön välitilan fiksaus


Keittiön välitilalaattojen uudistaminen
 
 Koko keittiön uusiminen ei tullut tapauksessamme kysymykseen. Sadepäivien työnä aloitimme keittiössä pientä kunnostusta.
 
Välitilalaattojen kunnostaminen
 
 
Välitilan laatoitus oli jo ties kuinka vanha ja todella suttuisen näköinen. Saumat olivat pinttyneet tummiksi eivätkä lähteneet enää valkoisiksi millään konstilla.
 
Pohdimme erilaisia vaihtoehtoja mm. uudelleen laatoitus tai laattojen maalaus. Tulimme kuitenkin siihen tulokseen että valkoiset laatat ovat hyvät, ehjät ja hyvin kiinni alustassaan. Mieheni ehdotti uudelleen saumausta.

Välitilan laattojen kunnostaminen
 
Hän lupasi työn tehdä. Hankalassa asennossa työskentely, kaikkien saumojen rapsuttelu kuvassa näkyvällä terällä ei ollut ehkä se helpoin vaihtoehto. Samalla poistettiin myös likaantuneet silikonit tasojen ja seinän välistä. Selkä kramppasi ja taisi tulla muutamia julkaisukelvottomia sanojakin. Minä pysyttelin taka-alalla.
 
Halusimme myös jotakin pientä piristystä. Etsimme tietyn kokoisia mosaiikkilaattoja jolla koristaa laatoituksen yläreunaa.  Sopivan sävyiset löytyivät, bees/harmaa/tumman harmaa sekoitus passasi suunnitelmaamme oikein hyvin. Uudeksi saumaus aineeksi valitsimme vaalean harmaan. Samoin uusi silikoni on vaalean harmaa. Mieheni teki siistiä ja tarkkaa työtä, hänelle siitä suuri kiitos.
 

Välitalaattojen fiksaus
 
Laattojen yläpuolella näkyvän seinän maalasin maitokaakaon värisellä ruskealla. Tällainen oli siis työnjako. Minä maalasin ja siivosin. Mutta mikä parasta: tuli ihan eri ilme koko keittiöön. Välitila on kaunis ja siisti.
 

Keittiön välitilan laattojen uudistaminen
 
Jess! Tästä minä tykkään. Maanläheistä rauhallista perusväritystä ja sitten piristysvärejä mielialan ja sesongin mukaan. Nyt pääsi omat pannulappuni seinälle keikkumaan ja ostin uudet punaiset sakset sekä harmaan aterimien kuivaus telineen.
 
Keittiön välitilan uudistaminen
 
 
Kustannuksia koko lystille kertyi n.130 euroa. Mikäli työtunnit jätetään pois laskuista. Hinta sisältää mosaiikkilaatat (n. 40 €), laattojen kiinnitys liima, silikonit, sauma-aine (n.32 €), uusi työpistevalaisin (n. 34 €). Turhempaankin tarkoitukseen raha olisi voinut mennä. Yhteinen harrastaminen ja tuunailu on sitä paitsi kivaa!
 
Nyt huokaistaan ja juodaan leivoskahvit miehen kanssa. Ihastellaan hienoa yhteistyön tulosta...ja suunnitellaan seuraavia fiksaus kohteita.
 
 
Tervehtien Poutapilvi
 
 
PS. Niitä fiksauksia toivottavasti tulee lisää ja niistä kerron sitten aikanaan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 







6 kommenttia:

  1. Kivoja mosaiikkilaattoja. Pienikin fiksaus piristää kummasti.

    VastaaPoista
  2. Hienoa yhteistyötä:)

    Olen kuullut meillä että nuo julkaisukelvottomat sanat kuuluvat automaattisesti remonttihommiin eikä niillä sen kummempaa tarkoitusta ole;)

    VastaaPoista
  3. Yhdessä tekeminen on kivaa:)
    Hieno fixaus ja hienon näköistä tuli, kivat nuo mosaikkilaatat.

    VastaaPoista
  4. Kivan näköistä ja fiksua!

    VastaaPoista
  5. Keittiö näyttää ihan uudelta.

    VastaaPoista
  6. Mitäs pienistä rumista sanoista. Taisivat päästä suusta silloin kun terä lipsahti ja sormeen tuli laastarin paikka . Kivan näköistä kummiski on. Olemme iloisia ja tyytyväisiä. Kiitos mairittelevista kommenteista!

    VastaaPoista

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!