Riihen ikkuna kuva

tiistai 13. toukokuuta 2014

Vauvan tilkkupeitto

vauvan tilkkupeitto kirjailu ompelukoneella
 
 Jo viime syksynä aloitin keräämällä eri värisiä valkoisia tilkkuja ja kirjomalla niihin valkoisella ja vaaleilla kirjontalangoilla kukkaköynnöksiä. Tilkut ovat kierrätyskankaista, vanhaa lakanaa sun muuta.
 
vauvan valkoinen tilkkupeitto

valkoinen tilkkupeitto
 
Kirjonta oli ihanaa ja tähän saakka peitto valmistuikin nopeasti.

valkoinen tilkkutyö
 
Vasta tämän vuoden alkupuolella sain päätettyä lopullisen koon ja ommeltua reunapalat. Vielä kesti tovin ennen kuin löysin mieleisen taustakankaan ja saatoin lähettää peiton tikattavaksi. Tässä kuvassa näkyy tilkkujen saumat vaaleampina mutta onneksi vanu ja taustakangas paikoillaan ja tikattuna saumat eivät näy. Peiton koko nyt viittä vaille valmiina on 92cm x 120cm.

valkoinen tilkkupeitto
 
 Upeat tikkaukset on toteuttanut Töölön tilkkupaja.

tikkausmalleja
 
Peiton reunapaloissa seikkailee sydämiä ja liihottelee perhosia, keskiruuduissa kukkia. Kivasti on Soile osannut valita sopivat tikkaus aiheet. Peitto sopii sekä tytölle että pojalle, koska on valkoinen.

tikkausmalleja

tikkausmalleja

tikkausmalleja

vauvan tilkkupeitto
 
Taustakankaana on pienenpienikukkainen harmaavalkoinen puuvilla. Minulla on vielä työtä jonkin verran edessä; reunojen huolittelu nauhalla. Kuvissakin peitto näyttää minusta aika kivalta ja livenä varsinkin. Valkoisen sävyt ehkä vähän turhankin haaleita, eivät erotu selvästi toisistaan. Mutta nytpä tiedän miten värejä voisi ruveta laittamaan, tälleen "puhtaalta pöydältä" kun aloittaa.
 
vauvan tilkkupeitto
 
 
  Tähän asti olen tyytyväinen, vaikka tämä onkin ihan ihka ensimmäinen varsinainen tilkkupeittoni!
 
tilkkupeiton reunus


Ps. Reunat huolittelin taitetun valkoisella satiininauhalla.
 

tilkkupeiton reunus
 
Kulmia pyöristin hiukan joten nauha kiepsahti siihenkin kivuttomasti.

vauvan tilkkupeitto

Tässä vielä valmis peitto nurjalta, pikkukukkaista harmaata. Tikkaukset erottuvat myös tältä puolelta hauskasti.
 

vauvan peitto
 
 
 
Vauvapeittoterveisin Poutapilvi
 
 
 
 
 
 
 
 

5 kommenttia:

 1. Hyvin sait tikkaukset esille, omat kuvani tosi valkoista valkoisella. Taidan linkittää blogini sinun sivuille, niin näkee tikksukset kunnolla.

  VastaaPoista
 2. Onnea valmistuneen tilkkupeiton johdosta! Kiva että löysit tikkauspalvelun - kivat tikkauskuviot olitkin peittoosi saanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt on jo intoa aloittaa seuraava peitto. Tikkauspalveluun törmäsin sattumalta netissä. Ja kieltämättä tikkaukset on hienot!! Kiitos Soilen.

   Poista
 3. Aika ihku peitto. Olen itsekin tehnyt useita valkoista valkoisella työtä, jote tämä miellyttää kovasti silmiäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Ensin kun aloin tehdä peittoa tuntui hassulta lajitella pelkästään valkoisia erivärisiä tilkkuja. Nyt kun työ on valmis olen oikeastaan ylpeä valinnastani pitäytyä pelkästään valkoisessa. Olen itsekin siinä ihku fiiliksessä, kattelen vaan kaunista peittoani!

   Poista

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!