Riihen ikkuna kuva

keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Vauvalle valloittavaa valkoista

 
Vauvalle neuleita
 
Puikot on käyneet kuumana. Minulle aika iso urakka tehdä näin monimutkainen ja iso työ.  (Edellisistä neulotuista potkuhousuista onkin abaut 30 vuotta). Vinkkiä ja mallia otin Kauneimmat käsityöt-lehdestä numerosta 2/2005. Kaikki piti kumminkin sovittaa lankaan, mallineuleeseen, tiheyteen sun muuhun. Otin paperiset kaavat potkuhousuista, nutusta ja myssystä joihin vertasin. Sain jonkinlaiset mitat, apuvälineen laskelmilleni mallineuleen, lisäysten ja kavennusten suunnittelemiselle. Lankana minulla oli Katia 100% merino villa. Suloisen pehmeä, konepestävä ja mitä ihanin neuloa.

Vauvan nuttu
 
Koko setti tuli 3-6 kk ikäiselle vaaville. Pistin neuloessani vihkoon ylös silmukkalukuja ja mittoja vastaisuuden varalle. Ohje siis on tallessa. On vaan niin konstikas selittää että on parempi etten tänne koetakaan kirjoittaa. Autan kyllä mielelläni jos joku kiinnostuu ja tarvitsee ohjetta.

Vauvan villatakki

Napeiksi valitsin valkoiset joissa on vähän kultahippuja kimaltelemassa. Talviprinsessalle pitää olla vähän glamouria.
 

Vauvan myssy sukat ja lapaset
 
Käytin samaa mallineuletta kaikissa setin osissa. Myssyyn näin facebookissa hyvän idean. Aloitetaan kuten tavallinen pipo. MUTTA neulotaan aluksi tasona, noin 10cm tässä tapauksessa. Yhdistetään ympyräksi, neulotaan tavalliseen tapaan ja tehdään kavennukset ajallaan. Ei tarvitse tehdä erillisiä korvalappuja. Minusta tämä konsti oli superhelppo. Niskaan neuloin jälkikäteen muutaman kerroksen ainaoikeeta ja virkkasin nauhat.
 
Vauvan neule

Tätä pitsineuletta neuloin potkuhousujen yläosaan. Tuo alempi toistuu kaikissa osissa.
 

Vauvan neule
 
Toivottavasti on tytön-tylleröiselle sopiva. Posti lähti pakettia kiikuttamaan joten muutaman päivän kuluessa se selviää.
 
*****************
 
Mahtavaa saada työ valmiiksi, katsoa ja hivellä silityksen jälkeen kaunista lopputulosta. Nyt elämä taas tuntuu olevan ruusuilla tanssimista. Välillä piikki pistää varpaaseen, mutta ei se haittaa. Pääasia että musiikki soi ja helmat hulmuaa!
 
 
Iloisin terveisin Poutapilvi
 
 
 
 
 Ja uutta neuletta suunnittelemaan...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


12 kommenttia:

 1. Kyllä on suloinen setti! Vauvanvaatteet on niin kertakaikkisen ihania. Taidokasta neulomista hienoine kuvioineen. Kyllä tuollaisen tekemisessä on varmasti ollut haastetta.

  VastaaPoista
 2. Niin kovin somaa on minunkin mielestäni:)

  VastaaPoista
 3. Niin kovin somaa on minunkin mielestäni:)

  VastaaPoista
 4. Niin kovin somaa on minunkin mielestäni:)

  VastaaPoista
 5. taatusti làmmittàà pikkuprinsessaa. nàkee ettà olet tottunut heiluttamaan puikkoja, niin ihanan tasaista neuletta. Raita

  VastaaPoista
 6. Ei näytä taitosi ruostuneen vuosien varrella! Aivan ihana setti prinsessalle. Toivoisi sen mahtuvan päälle pidempäänkin :)

  VastaaPoista
 7. Kauniit neuleet. Ihastuttava pitsikuvio.
  Itse pähkäilin juurikin saman edessä, kun ohje, lanka, eikä koko täsmää.

  VastaaPoista
 8. Oi miten kauniit. Ihana lahja pienellä prinsessalle.

  VastaaPoista
 9. Talviprinsessa saa viettää ensimmäisen talvensa kauniissa, lämpimissä ja rakkaudella tehdyissä neuleissa.Upe kokonaisuus.

  VastaaPoista
 10. Ihana valkoinen unelma pienelle tytöntyllerölle.
  Kiva kun on kaikki osat lakkia myöten, hieno asu kokonaisuutena!

  VastaaPoista
 11. Voi kun kaunis kokonaisuus! Kyllä prinsessan kelpaa:)

  VastaaPoista
 12. Kiitos facebookiin lisäämästäsi kuvasta tästä ihanasta vauvasetistä ja lehtivinkistä. Lehti lainattu kirjastosta ja ohje itselle tallennettu. Kunhan neulomisen aika tulee, niin otan yhteyttä, jos tarvitsen apua sompailun kanssa.....

  VastaaPoista

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!