Riihen ikkuna kuva

perjantai 31. lokakuuta 2014

Tyynynpäälliset pikakolmioista


pikakolmiot tilkuista
 
Tilkkukurssilla aiheenamme oli pikakolmiot. Tämä oli minulle uutta ja ennen kokeilematonta tekniikkaa. Olinkin miettinyt että mihinkä käyttäisin omia värjäämiä kankaita ja nyt minulla välähti. Tekisin jotain ihan itselle tarpeellista ja omaan huusholliin, kun yleensä harrastan ja ompelen vaan mitä mieleen juolahtaa. Ajattelin laittaa sohvatyynyjä vähän syksyisempään asuun.

tilkkutyö pikakolmiot
 
Valitsin mustan kaveriksi näille värikkäille kankaille. Musta sopii myös sohvaamme ja tällä yhdistelmällä väreistä tulee vieläkin tehokkaamman näköisiä. Ompelu olikin aika tarkkaa puuhaa, että kulmat saa kohdistettua jämptisti. Aika hyvin taisinkin onnistua. Kuviot jatkuvat yhtenäisinä ja kulmat näyttävät teräviltä.

tilkkutyö malli
 
Ompelin kolmioita yhteen ja leikkasin neliöiksi. Alkuneliön koko oli 7cm x 7cm. Sitten oli oikeastaan se kivoin vaihe. Pyöritellä palasia erilaisiin järjestyksiin ja katsoa mitä kaikkea niistä muodostuu. Näissäkin tuntuu olevan miljoonia vaihtoehtoja. Ensin kokosin tämän violetin tilkkupinnan.

pikakolmiot
 
Tähän väliin täytyy kuitenkin kehua että sain vihdoin viimein hankittua oman rullaleikkurin! On tosiaan tunne että on kuin olisi siirtynyt uudelle aikakaudelle saksien jälkeen. Tulee selvästi täsmällisempää jälkeä ja kohdistuksetkin on helpompia tehdä kun palat ovat (aika) tarkasti saman kokoisia. Tosin harjoitusta leikkurin käyttöni tarvitsee. Yhdet palat leikkasin liian pienet kun en ollut tarkkaavaisena viivottimeni kanssa.

pikakolmiot
 
Mielenkiintoisia pintoja saisi vaikka kuinka ja tyynyjä mahtuisi sohvalle useampiakin. Nämä nyt ensi hätään. Onpa joku mistä pitää kiinni kun katsoo hurjaa jännitys elokuvaa.

sisustustyyny
 
Ulkona oli onneksi poutasää. Kuvausta tehtiin parvekkeella. Meinaa valkoiset kohdat palaa ihan puhki kuvissa.

pikakolmioista tyyny

blokkimalli tilkuista

tyyny tilkuista
 
Ja näin vielä vierekkäin somasti sohvalla. Tyynyistä tuli hieman erikokoiset vaikka ihan samanlaisista paloista koksin. Tilkkupinnan reunoilla on mustat reunakaitaleet ja tausta on tukevaa mustaa kangasta. Yhdellä sivulla on vetoketju. Sisäpuolelta vuoritin tilkkupinnan puolen koska en halunnut että risainen saumaverkosto jää näkyville. Samalla se tukee tilkkupintaa ja teki sen hieman paksummaksi, saman vahvuiseksi kuin taustakin on. Näiden tekeminen oli kivaa. Onneksi olivat sentään pikakolmioita. Miten kauan olisikaan valmistuminen kestänyt jos eivät olisi olleet? Noh, meillä voi nyt Halloweeni alkaa, mustissa merkeissä.
 
 
Mukavaa viikonloppua kaikille!
T:Poutapilvi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


7 kommenttia:

 1. kivat tyynyt, musta sopii hyvin toiseksi kankaaksi. Ja lykkyà tykò uudelle rullaleikkurille, se muuttaa tuntuvasti tilkkumaailman, jàà enemmàn aikaa palojen sommitteluun ja ompeluun, ja sààstàà kyllà kàsiàkin. tyòn iloa, terveisin Raita

  VastaaPoista
 2. Kauniita. Kuten jo aikaisemminkin olen tainnut todeta, musta tuo tehokkaasti värit esille.
  Pyääääää..... Halloween terkuin Sinikka

  VastaaPoista
 3. Hienoja tyynynpäällisiä pikakolmioista, niillä tulee hienoa tilkkupintaa! Kauniita!

  VastaaPoista
 4. Onnea uusille välineille! Sen verran tämä on välineurheilua että niistä on kyllä iloa :). Hienosti olet pyöritellyt kolmioita!

  VastaaPoista
 5. Juu, leikkurin jälkeen ei ole paluuta saksiin. Leikkaan leikkurilla paljon muutakin kuin tilkkutöitä, sillä saa nopeasti siistin ja suoran reunan. Tosi hauskat tyynyt! Pikakolmioiden mahdollisuudet ovat todellakin rajattomat. Musta toimii värjäämiesi kankaiden kanssa loistavasti.

  VastaaPoista
 6. Wau! Upeita tyynyjä olet tehnyt tilkuistasi! Huolellista ja tarkkaa työtä!

  VastaaPoista
 7. Kauniit tyynyt. Hienot värit noissa värjäämissäsi kankaissa. Nyt helpottuu tilkkuilusi, kun on kunnon välineet käytössä, vaikka hyvinhän nuo ovat onnistuneet sinulta ennenkin. Hyvää alkavaa viikkoa sinne Savon sydämeen(on minunkin synnyinseutuani).

  VastaaPoista

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!