Riihen ikkuna kuva

sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Herkullisia värejä

 
Tässä minun tomaattisatoani: Punaista Sasha Altaita, kuvassa vielä vihreänä Moskovalaista, Siperian Punaista, Nikolain keltaista kirsikkatomaattia, pikkuriikkisiä rypäleiden kokoista Azoychkaa, Tummanpunaista Place Prinssiä. Keräsin tänään seinustalta kaikki loput tomaatit pois, kun niin syksyistä jo luvattiin. Kypsyttelen vihreät pimeässä kaapissa. Tänä iltana lämmittää ihana kermainen ja pehmeän mausteinen tomaattikeitto ja tuoreet ruisleipäset!

 

Ihana pehmeä tomaatti keitto

 
6-8 kpl keskikokoista tomaattia(n.800g)
1 sipuli
tilkka ruokaöljyä
2 valkosipulin kynttä
1 lihaliemikuutio
1 pikkupurkki tomaattipyrettä
n. 5dl vettä
mausteita maun mukaan ripaus jokaista: basilika, oregano, tilli, sitruunalippi, valkopippuri, mustapippuri, lipstikka, rosmariini
2 dl ruokakermaa
 
Paloittele tomaatit ja sipuli. Laita pilkottu sipuli ja puristettu valkosipuli kattilaan kuullottumaan tilkkaseen öljyä.
Lisää tomaatinpalat, lihaliemikuutio, tomaattipyre ja vesi. Anna kiehua hiljalleen n. 10min. Lisää mausteet, hämmentele. Kun keitto on kypsä, lisää ruokakerma. Anna hautua vielä  ja kiehua kokoon toiset 10min. Hienonna keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Maista.
 
Ruokaisuutta voi lisätä heittämällä joukkoon ruskistettuja pekonin paloja tai tuorepastaa, krutonkeja jne. Anna mielikuvituksen lentää.
 
Tarjoile keitto hiukan jäähtyneenä. Koristele persiljalla tai lempiyrteilläsi. Nauti tuoreen leivän kanssa.
 
Minä leivoin ruisleipäsiä valmiista ruisleipäaineksesta. Pakkauksessa on toimiva ohje. Leivoin omani juomalasimuotilla ja paistoin n.20min /pellillinen 250C. Tein puolikkaan ohjeen verran niin ei ihan koko päivää mennyt paistamiseen. Kohottaminen on tärkeää. Varaa aikaa taikinan nousemiseen ja leipästen nousemiseen ainakin sen mitä ohjeessa sanotaan ja ei haittaa vaikka enemmänkin. Juuri paistetut leipäset "voitelin" vedellä heti uunista tultuaan. Tuli pehmeitä, kuohkeitä ja niin maistuvia ruisleipäsiä että!


Terkuin Poutapilvi
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!