Riihen ikkuna kuva

sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Kahdeksan yötä Jouluun

 
 
Pääsin kuin pääsinkin osallistumaan lasinsulatuskurssille. Oli mielenkiintoista tutustua lasintyöstöön ja siihen miten se käyttäytyy sulaessaan. Laseja on ihania eri värejä ja se maailma voisi viedä minut mennessään aivan tykkänään.
 
 
Tällaisia tuikkualustoja tein kurssilla. Aloitin aika yksinkertaisella suunnitelmalla kun ei ollut mitään käsitystä miltä esine näyttää, kun se tulee sulatusuunista.

 
Leikkasin erivärisiä neliöitä alustoiksi ja reunoille liimasin pikkupaloja koristeeksi. Terävät kulmat hiottiin hiontalaitteella pyöreiksi. Kaareva muoto tuli sulatuksen aikana. Alustat lepäsivät uunissa kaarevan muotin päällä. Näistähän tuli aika sieviä! Osan olen jo lahjoittanut eteenpäin. Itselleni jäi näitä ruskealla pohjalla olevia ja kirkkaita. Tällaiselle kurssille pitää vielä päästä uudestaankin! Uusia ideoita pulpahteli heti, mitä kaikkea voisikaan kokeilla tällä tekniikalla.
 
 
Vaan tänäänpä olikin keskipäivällä upea ulkoilukeli. Raahasin ukkokultanikin lenkille. Hitusen oikeanlaista asennetta ja niin mentiin tuulta päin hyvänlainen lenkki. Posket punaisena takaisin ja hyvillä mielin. Tulipahan tuuletettua ajatuksia!
 
Kaunis valoisuus tarjoaa myös tilaisuuden tehdä inventaariota lankakopassa, tutkailla värejä, josko mitä vielä ennättäisi laittaa alulle ja valmistaa joulupukin pussiin. Hmm!
 
 
 
 
 
 PoutapilviEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!