Riihen ikkuna kuva

tiistai 4. syyskuuta 2012

Muovin sulatus ja ompelu

Tänään halusin tehdä jotain luovaa. Niinpä päätin kokeilla kauan pähkäilemääni muovin sulatusta. Kolusin kaapeista tavallista valkoista muovikassia ja joitakin värikkäitä kuvioiksi. Olin tutkinut aihetta jo netissä ja katsellut muiden tekeleitä.
 
Näin tein: Kokeilin sulatusta ensin vain valkoisia muovin paloja yhteen, että saisin jotenkin suorakaiteen muotoisen ehjän palan. Käytin 2 pisteen lämpöä. Näytti sujuvan hienosti. Kokeilin värikästäkin, leikkasin muovikassista kirjaimia ja päälle kirkas muovi, sulatin kiinni. Vautsi vau, se toimii!

 
Sitten innostuin leikkaamaan paperisista mainoksista kuvia... Kirkasta muovia päälle ja silitys. Tietysti leivinpaperi alla ja päällä. Totesin muuten että olisi varmasti kätevintä ostaa tähän tarkoitukseen leivinpaperi rulla ja leikata sopivan pitkät pätkät työhön nähden. Nyt taiteilin liukuvien arkkien kanssa ja olin vähällä sulattaa koko komeuden silityslautaani kiinni. Mitä useampia kerroksia ja mitä kuumemmalla silität sitä kovemmaksi koppuraisemmaksi "muovikangas" tulee. Minä silitin pari kerrosta valkoista ja siihen päälle kirjaimet ja kuvat kirkkaan muovin avulla. Tätä pystyi helposti ompelemaan.

 
Kummityttöäni ajattelin tätä tehdessäni.

 
Ja sitten vielä vähän koristeompeleita päällimmäiseksi, kuvioita yhdistämään, kun en löytänyt yhtään tähän sopivia värillisiä pusseja. Mies kun innokkaasti polttaa kaikki ylimääräiset energiajätteenä. Nyt täytyy antaa uusi komento, että pusseja ei enää saa polttaa, koska kerään nyt niitäkin :)

 
Suunnittelua, sommittelua, leikkausta, äherrystä, muutama ruma sanakin taisi lipsahtaa..

 
...mutta nyt pussi on valmis!
 
 


 
Vuoritin pussukan mustalla ohuella tikkikankaan palalla joka odotti komerossa tätä hetkeä. Sisäpuolesta tuli suloisen pehmeä ohuen vanun ansiosta. Päällinen kun on vähän koppurainen ja rapiseva. Vetoketjun päät huolittelin pienillä "muovikankaan" kappaleilla.

 
 
 
 
PS. Tästä sivusta on tullut blogini suosituin sivu kautta aikojen. Jos sinulla on kysyttävää muovipussin sulatuksesta, laita sähköpostia. Mielelläni kuulisin myös millaisia muovipussinsulatustöitä sinä olet tehnyt. Kiitos, kun kävit ja toivottavasti vierailet muillakin sivuilla! Nähdään taas :)
 
Terkuin Poutapilvi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

5 kommenttia:

 1. Mukavaa tietää, että edes joku on lyötänyt uudenkin blogini. Hieno tuo sinun muovipussinsulatustyösi. Itsekin olen säästellyt taas kaikenlaisia muovipusseja tarkoituksena taas jonakin päivänä innostua tästä. Inspiraatiota odotellessa. ;)

  VastaaPoista
 2. Hienoa. Oletko laittanut kuplamuovia väliin tai alle? Joku sitä jotenkin käyttää, en vain tiedä miten ja miksi. Kommentoitko lähiaikana asiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Olen ommellut kuplamuovista sellaisenaan, siis sulattamatta. Kuplamuovia kokeilin sulattaa pari kerrosta yhteen ja väliin hedelmien verkkopussia. Hauskaa poksahtelua kun silittää kerroksia yhteen. Tästä kokeilusta en ole ommellut vielä mitään valmiiksi. Ulkonäkö tulee hauskaa renkulaista kuplamuovista, eikä se edes kutistu paljon silittäessä. Alun perin kokeilin kuplamuovia kun sitä sattui olemaan käsillä paljon (mieheni oli tilannut jotain laitteita ja sitä oli paketin täytteenä). Ommeltuna hauska materiaali.

   Poista
 3. Hei. Tämä tuntuu mielenkiintoiselta. Pitääpä paneutua asiaan myöhemmin.

  VastaaPoista
 4. Enpä ollut aikaisemmin törmännyt blogiisi, kun etsin vinkkejä muovin silittämiseen :) Kurssilla kokeilin kuplamuovia minäkin, mutta sillä kertaa mukana oli aika jäykkää sellaista. Punaisen muovin taakse silitettynä siitä tuli yllättäen punaiselle puolelle kivampi kuvio. Täytyy vielä kokeilla pehmeämmällä kupliksella... Kahdella pisteellä toimii minullakin silitys parhaiten ainakin tavallisimpiin kauppakasseihin ja jätesäkkeihin.

  VastaaPoista

Hei Sinä lukija! Odotan mielenkiinnolla kommenttejasi!!