Riihen ikkuna kuva

perjantai 26. heinäkuuta 2013

Tänään meille muutti uusi huonekalu

vanha puusohva

Eteisen remontti on ollut sisustusta vaille valmis. Nyt löysimme nettikirpparilta ihanaisen vanhan puusohvan. On jo elämää nähnyt ja kolhuinen (kun tässä itse kukin). Nyt se löysi paikkansa meidän eteisessä. Siinä on hyvä istua ja laittaa kenkiä jalkaan. Kannen alla voi säilyttää vaikka ulkotuolien pehmusteet.

puusohva vanha vintage
 
Kauniit koristeelliset yksityiskohdat meitä erityisesti viehätti. Joku on ne ihan varta vasten käsin tehnyt.

vanha puusohva kunnostus
 
Nyt taisi eteisestä tullakin meidän hienoin huone ...hmm tähänhän voisi tuoda pikkupöydän ja.....

 
Terveisin Poutapilvi
 
 
 
 
 
 
 
 
 




keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Punaisia, valkoisia, vihreitä ja mustia

 
Tulikin oikein marjapoudat! Hilloa, mehua ja heti tuoreeltaan marjoja suoraan pensaasta.

 

 
 
 
Tällainen harvinaisempikin löytyi; vihreä viinimarja. Kerrassaan ihanan makuinen, kuin mustaherukka mutta hienostuneempi.




Nam, nam! Kesän maut talteen ja nyt todellinen vitamiinitankkaus. Pomminvarmaa vastustuskykyä syksyä varten.




Terkuin Poutapilvi










 

perjantai 19. heinäkuuta 2013

Odottavalla kannalla

naisten villasukat
 
Ootan, että vesisade loppuisi ja että pääsisin marjamettään. Eihän se auta kun ottaa langat syliin ja jotain sukantapaista siitä lähti tulemaan. Koukkusin tunisialaisellani, kahdella erivärisellä langalla, suorakaiteen muotoisen kappaleen varreksi. poimin reunasta silmukat ja loppu tuleekin sitten (kait) ihan perus sukkaa.
 
 
Hajuherneet ovat saaneet osansa sateesta vaikka kynnyksellä purkissa ovatkin.
 
 
Poutapilvi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Uunin lämmitystä ja ompelua

 
Jestas miten kylmä päivä. Mittari näyttää +12 C ja ulkona myrskyää kuin syksyllä konsanaan. Ihana tekosyy olla sisällä, laittaa uuniin tulet ja kurkistaa työhuoneeseen.

 
Tästä se sitten alkoi. Ensin pitää kattella kaikki kankaat ja tilkut läpi. Sitten löytyi ihanat sinikukalliset kangaspalat jotka nyt raaskin käyttää.
 
 
 
Pyörittelin palasta käsissäni. Sitten laitoin sen halki ja keskelle vetoketjun. Laitoin sivukappaleisiin topinkia ja ompelin vuorin kanssa pussiin, kummatkin puolet erikseen.
 

Nurjalta näyttää tältä. Vetskarin vieret vuoriin ompelin käsin. Tässä vaiheessa kääntelin myös vetoketjun päät vuorin ja päällisen väliin. Kappaleiden ollessa nurinpäin, ompelin ihan reunan vierestä yhteen. Pussi on siisti molemmin puolin.
 

 
Tällainen pussi tänään. Näitähän tarvitaan. Kuka tykkää sinisestä?











maanantai 15. heinäkuuta 2013

Poimitaan vierailijoita

 
 Kiitos kaikille sivuillani käyneille! 2000 kävijää meni rikki tänään. Olen siitä erittäin iloinen. Kun aloitin kirjoittamisen, mietin mahtaako kukaan löytää sivuilleni ja mahtaako ketään kiinnostaa. Se kannustaa tekemään, kun huomaa, että sivuilla on vierailtu ja jopa ulkomailta. Tervetuloa jatkossakin!
 
Kas tässä, tarjoan kaikille ihanaa kesäiltaa, metsämänsikan tuoksuista ja makuista (voisipa ne liittää klikkauksella myös mukaan).

 
.....ja vielä nuotion tuoksuista auringonlaskua.
 

On ihana tehdä tätä blogia!






sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Pukuhuoneen naulakko

vanhan naulakon tuunaus
 
Tämän naulakkovanhuksen sain ystävättäreltäni jo viime syksynä. Vihreän hilseilevän maalin rapsuttelin irti ja maalasin kahteen kertaan valkealla. Mies puhdisti koukkuja ja ruuvasi ne takaisin paikoilleen. Naulakko sää näyttää ikäiseltään: koloja ei kitattu, taustalevy on hieman kiero. Värin tohdimme vaihtaa paremmin sisustukseemme sopivaksi.
 
 
Nyt naulakko on vihdoin paikoillaan ja siinä tehtävässä mikä sille on tarkoitettukin.
Sisustaminen ja koristeleminen on saanut odottaa ja odottaa edelleen. Talon kunnostustyöt etenevät verkkaiseen tahtiin ja nyt kesäaika menee ulkotöissä. Pukuhuoneesta puuttuu vielä sopiva peili ja jotain muutakin pientä ja tarpeellista.

vintage naulakon kunnostus

vintage naulakko tuunaus

Naulakko tuli heti käyttöön eikä pyyhkeet loju ympäriinsä tuolien selkämyksillä tai ovien päällä. Kyllä sitä voi pienestä asiasta ollakin onnellinen!

vanha naulakko pukuhuone
 
 
pukuhuoneen naulakko
 
 
Kesäidylliä...
 
Valmistuneesta asiasta onnellinen Poutapilvi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



perjantai 12. heinäkuuta 2013

Pihatie tuoksua tulvillaan

 
Lehmus kukkii. Koko puu on täynnä hennon kellertäviä pikkukukkia. Tuoksu on aivan ihana. Varsinkin illalla, kun on ihan tyyntä, tuoksu täyttää koko pihapiirin.

 
 
 
Poutapilvi
 
 
 
 
 
 
 

perjantai 5. heinäkuuta 2013

Mekko

tuunattu hellemekko

Tätä on tuunattu useampaan kertaan. Olis varmaan ollut helpompi tehdä jo uusi hellemekko. Alunperin mekko oli vaalea kukallinen, vuori valkoinen. Kyllästyin haljuun väriin ja päätin värjätä koko vaatteen punaiseksi. Noh, kukkakangaspa ei ottanutkaan väriä. Vuorista tuli hauskan punaisen kirjava oltuaan sullottuna väriliemen kanssa lasipurkkiin pari päivää. Siispä ei kun kääntämään mekko nurinpäin. Pääntielle ja kädenteille saksia ja niksejä, vähän ompelukonekirjontaa päälle. Samoissa liemissä uitetusta kankaasta taskut ja uudet kangaspäällysteiset napit. Siinä se on, taas kelpaa, ainakin kotona!

tuunattu mekko
 
Poutapilvi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 










tiistai 2. heinäkuuta 2013

Valkoista valkoiselle

ommeltu pussukka
 
Mitä voisi tehdä vanhasta verhokapasta ja tyynyliinasta?

tuunausta pussukka
 
Vaikka vallan mitä, mutta pussukka tuli! Ajelin ompelukoneella muutamia koristeompeleita valkoisella. Verhokankaasta tuli päällinen ja tyynyliinasta pyöreä pohja, vuori ja nauhat. Voipi tuossa kuljetella vaikka kesäkäsityötä autossa mukanaan :) joku.

konekirjonta
 
 
Poutapilvi




Ps. Pääsikin riisinheittopussiksi tuttavan häihin.