Riihen ikkuna kuva

torstai 22. toukokuuta 2014

Kukkia ja sukkia

 

Pihatammeen on putkahtanut pienet lehdet ja hassun näköisiä kukkia. Tämä taitaa olla niitä multicolor lajikkeita.

 
Mitä ihanampia punaisia, liloja ja sinisiä. Ompa joukossa joku mustanpuhuvakin ja pari keltaista. Vihreät taitavat olla vielä nupullaan.

 
 

Muitakin lajikkeita bongasin pihamaaltani. Näidenkään kaikkien nimiä en muista mutta näyttää että kevät ja kesä ovat tontillamme yhtä aikaa.
 
 
On sinistä ja punaista ja ruohokin kasvaa jo kohisten. Tuon alapuolisen lajikkeen tunnistan kyllä, se onkin yleisin laji pihassamme paikoitellen. Näyttää viihtyvän hyvin aurinkoisilla seinustoilla ja vähän muuallakin. Kukkii kauniisti ja on kestävä lajike.
 


 
Esikot ovat myös vähän niin kuin villiintyneet, kilpailevat elintilasta äsken kuvailtujen voikukkien kanssa nurmikon reunassa.

 
Tulppaanini poksahtivat kukkimaan vasta kevätsadetta niskaan saatuaan. Pitivät nuppunsa tiiviisti kiinni siihen asti.

 
Saunan terassille on jopa kaupasta hankittuna silmäniloa. Orvokit ovat tuoneet sitä jo pitkään.

 
Yksi kukkapari oli lentänyt tuulen tempaisemana tammesta alas. Lieköhän sukua jääkiekolle ja maailmanmestaruuskisoille kun on niin tummat sävyt. Jokin ulkomainen lajike kumminkin kysymyksessä, kun ei ole sinistä ja valkoista.
 



Toisaalla tammessa olikin sitten tällaisia kukkia. Onkohan niillä hede- ja emikukat eri puissa? Ja kummastakohan niitä tammenterhoja sitten tulee?
 

 
Viinimarjapensaat kukkivat jo komeasti ja on pörriäisiäkin ihan kiitettävästi liikkeellä. Kiitos lämpimien säiden.


Tuomi tuoksuu portin pielessä ja onkin aika komistus sisääntulotiellä.
 


Toisella puolen pihaa Norjan angervot ojentelevat kukkakaariaan.

 
Vuohenjuuri on myös leikissä mukana. Kaikki ovat nyt yhtä aikaa kukkimassa.

 
Omenapuutkin aloittelevat kukintaansa. Olen vaan ihmeissäni tämän kukkameren keskellä!
 
 
Poutapilvi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

tiistai 13. toukokuuta 2014

Vauvan tilkkupeitto

vauvan tilkkupeitto kirjailu ompelukoneella
 
 Jo viime syksynä aloitin keräämällä eri värisiä valkoisia tilkkuja ja kirjomalla niihin valkoisella ja vaaleilla kirjontalangoilla kukkaköynnöksiä. Tilkut ovat kierrätyskankaista, vanhaa lakanaa sun muuta.
 
vauvan valkoinen tilkkupeitto

valkoinen tilkkupeitto
 
Kirjonta oli ihanaa ja tähän saakka peitto valmistuikin nopeasti.

valkoinen tilkkutyö
 
Vasta tämän vuoden alkupuolella sain päätettyä lopullisen koon ja ommeltua reunapalat. Vielä kesti tovin ennen kuin löysin mieleisen taustakankaan ja saatoin lähettää peiton tikattavaksi. Tässä kuvassa näkyy tilkkujen saumat vaaleampina mutta onneksi vanu ja taustakangas paikoillaan ja tikattuna saumat eivät näy. Peiton koko nyt viittä vaille valmiina on 92cm x 120cm.

valkoinen tilkkupeitto
 
 Upeat tikkaukset on toteuttanut Töölön tilkkupaja.

tikkausmalleja
 
Peiton reunapaloissa seikkailee sydämiä ja liihottelee perhosia, keskiruuduissa kukkia. Kivasti on Soile osannut valita sopivat tikkaus aiheet. Peitto sopii sekä tytölle että pojalle, koska on valkoinen.

tikkausmalleja

tikkausmalleja

tikkausmalleja

vauvan tilkkupeitto
 
Taustakankaana on pienenpienikukkainen harmaavalkoinen puuvilla. Minulla on vielä työtä jonkin verran edessä; reunojen huolittelu nauhalla. Kuvissakin peitto näyttää minusta aika kivalta ja livenä varsinkin. Valkoisen sävyt ehkä vähän turhankin haaleita, eivät erotu selvästi toisistaan. Mutta nytpä tiedän miten värejä voisi ruveta laittamaan, tälleen "puhtaalta pöydältä" kun aloittaa.
 
vauvan tilkkupeitto
 
 
  Tähän asti olen tyytyväinen, vaikka tämä onkin ihan ihka ensimmäinen varsinainen tilkkupeittoni!
 
tilkkupeiton reunus


Ps. Reunat huolittelin taitetun valkoisella satiininauhalla.
 

tilkkupeiton reunus
 
Kulmia pyöristin hiukan joten nauha kiepsahti siihenkin kivuttomasti.

vauvan tilkkupeitto

Tässä vielä valmis peitto nurjalta, pikkukukkaista harmaata. Tikkaukset erottuvat myös tältä puolelta hauskasti.
 

vauvan peitto
 
 
 
Vauvapeittoterveisin Poutapilvi
 
 
 
 
 
 
 
 

keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Neuloi, on neulonut, neuloo

 
Jälleen pääsi käsistä valmis pari. Lankana vaihtuvavärinen Katia Olé sukkalanka.
 
 

Sukan suuhun tein polvekereunan, vaihteeksi ja minusta se sopi tähän lankaan. Sain kohdistettua raidat ja juuri polvekkeeseen tuli tuo ihana punainen, kuin kukan terälehdet.
 

 


Neuloo aina kun vaan mahdollista! Tän vuoden puolella 15 sukkaparia. Ei se ehkä ole kovin paljon mutta aika on kulunut rattoisasti ja on se vaan niin ihanaa!


Neulovin terveisin Poutapilvi









 
 
 
 
 
 

torstai 1. toukokuuta 2014

May Day inspiraatio


 
Mitä sitä tekis koko pitkän vapun? Mieheni kanssa päätimme ryhtyä hieman remppaamaan. Sopivaa maalia ja tarvikkeita löytyi. Niinpä hihat ja pensselit heilumaan.


 
Oli meillä hieman vappuevästäkin! ..ihan vaan inspiraation ylläpitäjäksi.
 
 
Tässä lähtötilanne. Pientä fiksailua ensin ja paljon maalattavaa puupintaa, jota tässä talossa riittää. Pikkuinen peilikaappi vaihtuisi mieluusti isoksi peiliksi mutta tällä kertaa se sai toistaiseksi jäädä paikoilleen. Ei oikein jää tilaa mihin piilottaa kaikki tarpeelliset purnukat. Peräseinällä on iso ovi jonka takana tosin on hyvä tila isommille tavaroille: hiusten kuivaajalle, lakkapulloille ja vessapaperirullille. Toisaalta peilikaapin ovet ovat oiva apu hiusten laitossa, näkee myös helposti miltä näyttää sivusta ja takaa.

 
 ..ja tässä lopputulos. Meidän mielestä kannatti. Pikkuinen vessa tuli avarammaksi ja valoisammaksi. Valkoisen maalin ansiosta!
 
 
Tekstiilit paikoilleen. Kaipaamaan jään vielä jotain pientä maalaisromattista koristetta. Mutta tässä vaiheessa hyvä näin.

 
Sivutuotteena syntyi  vielä vappuvillasukka, värit ilmapalloista ja serpentiineistä tottakai! Olen varmaan hullu mutta minusta oli mukava huokaista illalla ja neuloa. Toiset sitä rilluttelivat tietysti pikkumekoissaan jo mutta minä se vaan maalasin ja neuloin.
 
 
Vappuamme vielä juhlistaakseen talvehtineista pelargoonioista ensimmäinen puhkesi jo kukkaan. Eli meidät palkittiin samantien.
 
 
Voihan sen vapun näinkin viettää!! Mitä sinä teit?
 
 
Remppaterveisin Poutapilvi