Riihen ikkuna kuva

sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Koukutut kintaat- taas yhdet

kintaat naiselle tunisialainen koukkuaminen
 
Tunisialaisella koukkuamisella/virkkauksella on pysyvä paikka mun sydämessä. Neulominen on ihanaa mutta aina palaan koukun varteen, kun sen kerran olen oppinut. Kaksipäistä on niin kätevä käyttää. Istuu käteenkin paremmin kuin tavallinen virkkuukoukku. Tekee aina mieli kokeilla erilaisia lankoja ja väriyhdistelmiä että minkäköhänlaista pintaa tulis jos laittais näin tai näin...
 
Nämä kintaat valmistuivat vähän aikaa sitten. Lankana vaalean punainen 7-veljestä ja vaihtuvavärinen (jonka nimeä en muista ja vyöte kadonnut) Eurokankaan laarista. Suota ja sammalta, kohmeisia karpaleita oli ajatuksissani kun näitä tein. Nyt tuli uudelleen kesä  ja kuvaamaan päästiin pihamaamme vanhalle sammaloituneelle kaivon kannelle.



Poutapilvi









 
 
 
 


torstai 24. lokakuuta 2013

Pipo miehelle



Isänpäivät, synttärit ja joulu. Aina probleema mitä miehelle lahjaksi. Päähinettä tarvitaan aina ja se viimevuotinen on kumminkin autoremonteissa ja sun muissa tuunauksissa nuhraantunut.
 
Seuraava työni pipoprojektistani valmistui mielitietylleni. Lankana yönsininen Kaiku ja raitoina kopanpohjalta löytyneitä tutturoita: 7-veljeksiä ja muita sekalaisia.
 

Ohje miesten pipoon

Päänympärys 58cm (pipon py ~52)
21s = 10cm, 30krs = 10cm
Puikot 3 1/2 pitkät puikot joustinneuleeseen  ja 4 sukkapuikot sileään
 
Luodaan 112 silmukkaa 3 1/2 puikoilla. Neulotaan joustinta 1o, 1n 4cm. Vaihda sukkapuikot ja sulje neule ympyräksi(tai jos omistat sopivan pyöröpuikon sillä neulominen onnistuu sujuvasti). Jokaisella 8:lla puikolla 14s. Aloita sileä neule ja raidat: 3 krs pohjavärillä ja 3 krs raitalangalla. Neulo raitoja kunnes pipon korkeus kokonaisuudessaan 13cm. Aloita kavennukset. Neulo jokaisen puikon lopussa 2s yhteen. Neulo välikerros. Kun puikoilla on 8 silmukkaa, neulo kavennukset jokaisella kerroksella. Vedä lanka loppujen 8 s:n läpi ja päättele langat. Höyrytä pipo ja kääräise vaikka lahjapakettiin isänpäiväksi!

Poutapilveltä isänpäivätervehdykset









 
 


tiistai 22. lokakuuta 2013

Pipo esikoululaiselle

 
Pipoprojektistani on yksi valmistunut. Ensimmäisenä putkahti tämä esikoululaisneidin kimalteleva hienous. Lankana Novitan Usva ja tehostelankana Silver Soft (100% acryyli).
Neuloin langan suosituksesta poiketen pipon joustin neuleen 3 1/2 ja sileän neuleen 4 puikoilla. Neuleesta tuli tiivistä, lämmintä ja tuulenpitävää. Tuossa alempana helppo ja nopea ohje, jos Sinäkin haluat kokeilla!



Lapsen Pipo

Päänympärys 46-50cm (pipon py ~ 40cm).
Puikot 3 1/2 ja 4.
22s = 10cm, 33krs = 10cm.
Luo Usva-langalla 96s. Neulo joustinta 1o, 1n 3cm (10krs). Aloita koristeraidat tehostelangalla: 2krs:ta Silver Softilla ja 6 välikerrosta Usvalla. Neulo raitoja kunnes pipon korkeus kokonaisuudessaan 15cm. Jaa silmukat 6:lle puikolle, 16s kullakin. Aloita kavennukset: neulo 2s yhteen jokaisen puikon lopussa joka toisella kerroksella. Neulo raitoja edelleen. Kun puikoilla on 8 silmukkaa (48s), kavenna jokaisella kerroksella. Vedä lanka loppujen 6 silmukan läpi ja päättele langat.
 
 

Kukkakoriste

 Luo Tehostelangalla 60s. Neulo 5 kerrosta joustinta 1o, 1n. Neulo sileää 6krs:ta. Päättele silmukat löyhästi. Pujota lanka joustinneuleeseen löyhästi ja kiristä. Muotoile kukaksi. Kiinnitä löyhästi mutta napakasti pipoon. Höyrytä ja pipo on valmis käyttöön!
 
 
 Poutapilvi
 
 
 
 
 
 



maanantai 21. lokakuuta 2013

Lamppu ja ovi - pukuhuoneen fiksailua


pukuhuoneen uudistus
 
Ensi viikonloppuna tulossa saunotettavia vieraita! Piti saada pukuhuonetta vähän edustavampaan kuntoon ja viihtyisäksi.
 
 
puuoven maalaus
 
Ensinnäkin pesuhuoneeseen johtava ovi oli jotenkin niin mitäänsanomaton. Kuvat on ennen ja jälkeen käsittelyn. Hain paikallisesta nettiraudasta mustaa Supi saunavahaa. Tulos on aika hyvä. Mietin josko toinen kerros antaisi vielä tummemman vaikutelman mutta silti puunsyyt näkyisi. Huoneeseen tuli ryhtiä, kun muuten se on hyvin vaalea. Katto on vitivalkoinen ja seinät aavistuksen hiekkaan taittuvan vaalean harmaat.
 
 
Tuloksetta olemme pitkään etsineet sopivaa valaisinta. Mies innostui tällaisen taiteilemaan. Itse valaisimena on ledi, jossa on kääntyvä lamppu osa. Valaisimen rungon mies teki pahvisesta ilmanjakokurttuputkesta (liittyy vanhojen autojen kunnostamiseen) ja maalasi sen valkoiseksi. Ajaton ja simppeli, sopii paikkaan ja käyttötarkoitukseen.

 
Kääntyvä osa on suunnattu naulakkoon päin. Lamppu antaa pehmeän kapean lyhtymäisen valon ylhäältä alaspäin. Tunnelma on kuin vanhanajan pihasaunan pukuhuoneessa myrskylyhdyn valossa.
 
 
vintage naulakko

 Aiemmin tuunaamani vanhan naulakon päälle keräsin nostalgisia tavaroita. Kummitädiltäni nuorena saamani kynttilänjalka, vanha peltinen karamellirasia, oma vanha nalleni (montakymmentä vuotta vanha), omia ompelemiani peflettejä ja ledi lyhty jolla saa saunaan turvallisen tunnelmavalaistuksen.
 
vintage pukuhuone
 
Ripaus romantiikkaa kumminkin. En voinut olla tuomatta komeinta lyhtyäni kukkapöydälle. Saunomisen rentouttavaan tunnelmaan jotenkin kuuluu hämärä valaistus, vastan tuoksu ja kiireetön vilvoittelu hetki. Näillä haluan kaukaa ulkomailta kiireisestä suurkaupungista tulevia sukulaisvieraitani hemmotella.
 
 
Terveisin Poutapilvi
 
 
 
 
 
 
 
 

perjantai 18. lokakuuta 2013

Ensilumi

 
Aamulla olin nenä kiinni ikkunassa kuin pikkutyttönä. Ihanaa, lunta on satanut! En sentään kaivanut suksia ja liukureita esille, mutta melkein. Kameran kanssa ulos räntäsateeseen. Tällä Pohjois-Savon kulmalla oli kertynyt sellainen 5 cm nurmikolle. Olisi siinä jo pulkalla päässyt vauhdit ottamaan!
 
 
Uimapaikallani rantakoivukin värjötteli sen näköisenä että mieluiten kasvaisi jossain lämpimässä paikassa. 

 
Pihakuusi oli saanut kevyen hunnun ylleen. Tuli ihan jouluinen olo.

 
Loput lehdet saanevat nyt tuulen myötä kyytiä. Minä olen niitä jo haravalla hätistellyt mutta toiset ne vaan ovat sitkeästi olleet kiinni puussa.
 
Juuri ajoissa, ennen lumisadetta, ennätimme tehdä pihahommat hyvälle mallille. Viikko sitten nostimme porkkanat ja valkosipulit. Pari viikkoa sitten saimme liiterin täyteen puita ja kumoon pari lahoa pihakoivua, jotka myös jo ennätimme kärrätä liiteriin pienempinä palasina. Kiitos upeiden aurinkoisten päivien. Tulipa pujahdettua sienimetsäänkin vielä viime viikolla. Saaliina suppilovahveroita kevyt pussillinen.
 
Nyt on ihana olla sisällä lämpöisessä, sytytellä kynttilöitä ja ottaa neule syliin. Hätäinen hämäläinen kun  olen, mulla on kolme pipoa tulossa yhtäaikaa. Meinaa jo puikkopula iskeä kun kaikkia neulon suunnilleen saman kokoisilla. Niinpä eilen kirpparilta koppasin pyöröneulepuikot ja sukkapuikkoja 1 eur/ nippu.
 

Itselleni tein punaisen; Katya Azteca. Sinisestä tulee puolisolleni lämpöistä päähän pantavaa. Täytynee tehdä aloitus uudelleen, kun on liian löysä. Menee pipo silmille! Lankana yönsininen Kaiku. Vaaleasta Usvasta tulee vaihtuvavärisen kimaltelevan kanssa Blin bling pipo eskarilaiselle.
 
Näillä mennään. Olen sitäpaitsi hyvin onnellinen juuri nyt, olen saanut ihka oman Lukijan tänne plogiini. Tervetuloa Narukerä! Ruusu Sinulle kiitokseksi kommentistasi. Toivottavasti joku muukin uskaltautuu!!
 


Poutapilvi

 
 
 
 
 

perjantai 11. lokakuuta 2013

Jiven tahtiin ja vähän tangonkin

 
Vaihtoaskel, hyppy! Näin laittavat porkkananeidot jalalla koreasti. Tulee samalla esiteltyä koko tanssiryhmä, erivärisiä ja -lajisia. Toin talvella Madeiran matkaltani siemeniä ja tällaisia tuli: ihan normiporkkanoita, keltaisia normaalin näköisiä ja valkoisia pitkän huiskeita. Hyvin kasvoivat ja hyvältä maistuvat. Valkoiset ovat hyvin hennon porkkanan makuisia, punaiset tosi makeita ja jopa punaisempia kuin meidän tavalliset porkkanat. Keltaiset jotain siltä väliltä. Ruokiin mukavaa vaihtelua, kiva laittaa erivärisiä.
 
 
Nyt mun suosikkini: Yrttiporkkanat pannulla!
 
Laita paistinpannu kuumenemaan ja lorauta sille tilkkanen öljyä.
Pilko porkkanat pyöreiksi siivuiksi( 8 isoa porkkanaa, hyvin pestyjä ei tarvitse kuoria).
Paista kannen alla kunnes kypsiä, noin 10min. Sekoita välillä.
Pyöräytä myllystä hieman karkeata suolaa, ripottele pinnalle tilliä, oreganoa, lipstikkaa, viherpippuria, sitruunalippiä. Lopuksi loraus kermaa ja pyöräytys. Makoisa lisuke on valmis!
 
 
 Taidamme kuulua Madeiran kanssa samaan kasvuvyöhykkeeseen!

 
Jiven tahtiin ...tai tangon. Kyllä vähän hymyilytti kun näitä vetelin maasta. Nousi sieltä ihan normaalinkin näköisiä porkkanoita ja sain oikein satoakin: pari ämpärillistä kellariin! Nyt on mitä rouskutella iltaisin.
 

 
Käy se rivitanssikin meiltä!
 
 
Rouskuvin terveisin Poutapilvi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Roosa-teemaa puikkopussiin

 
 Ystävättären ystävättärelle lähtee nyt roosalla nauhalla somistettu puikkopussi. Pitkään on ollut tämä tilaustyö jo tuumailun alla ja nyt tuli sen vuoro. Tässä ohje vielä Sinullekin. Käärössä säilyvät puikot järjestyksessä. Se kulkee myös kätevästi mukana.
 
 
Leikkaa tukevasta puuvillasta: 2kpl:tta 60 x 60cm (kuviollinen ja sininen),
1 kpl 32 x 60cm (keltainen),
1 kpl 22 x 60cm (vaalean punainen)
 
Kuviollisesta tulee pussin oikea puoli. Sininen on kaiken vuori. Keltaisesta tulee ylin tasku ja punaisesta keskimmäinen tasku. Alareunasta kääntämällä syntyy alin tasku.
 
 
 
 
 
 
1. Päällinen ja vuori ommellaan alareunasta yhteen oikeat vastakkain, käännetään ja silitys. Sauma alareunaksi.
 
2. Päärmää taskujen yläreunat. Minä vielä koristelin kuvio-ompeleilla kirjoen. Tässä voisi olla myös joku nauha koristeena ja tukevoittamassa reunaa. Keltainen taskukappale nyt 30 cm, punainen 20 cm korkea.
 

3. Taskujen paikat määräytyvät nyt. Keltainen ja punainen kangas alareunat tasan: kiinnitä alareunasta 12cm:n korkeudelle (yläreunaan jää tyhjää tilaa n.16cm). Ompele kerrokset toisiinsa vain sivuilta  ja punaisen kappaleen alareunasta. Ompele kujia puikoille 6 cm:n välein. Huomioi että puikot vievät tilaa ja lokerot saavat olla tilavat. Katso että kujia ommellessasi kankaat pysyvät suorina.



 
 
 
 
4. Huolittele sivut kääntämällä päällyskankaasta päärmeet taskujen puolelle. Käännä alareunasta 12 cm alimmaiseksi taskuksi.  Ompele tasku kiinni sivuilta ja tukisauma 2cm:n päähän alareunasta. Puikkojen terävät päät jäävät nyt tämän monin kertaisen kankaan taakse.
 
5. Ompele lisää kujia edellisten puoliväliin. Aivan vasemman puoleiseen reunaan voi jättää leveitä (n.10cm) taskuja pyöröpuikoille, pikku vihkolle tai muulle leveämpää tilaa tarvitsevalle tavaralle.
 
6. Taskujen korkeudet: ylin pitkille puikoille 36 cm(sininen),
keskellä sukkapuikoille 28 cm(keltainen),
alin virkkuukoukuille, kynälle, pikkusaksille 11cm(kuviollinen)
Kun ompelet taskuja,  voit sovittaa kokoja omilla puikoillasi.
 
 
 

 
7. Yläreunaan laitetaan kapea suikale tikkikangasta tai vanua pehmikkeeksi. Taita alasaumavara, käännä lippa alas ja ompele se. Lippa on 5 cm korkea. Tämä käännetään puikkojen päälle ennen kiinni rullaamista.
 
 
 
 
8. Viimeisenä ommellaan solmiamis nauha. Nauhaa tarvitaan 1 metri (pienet päärmeet nauhan päihin ja riittää hyvin solmittavaksi). Nauhana tässä 2,5 cm leveä satiininauha.
 
 
 
 
 
Eri levyisiin taskuihin menee eripaksuiset puikot. Virkkuukoukut matalimpaan, sukkapuikot seuraavaan ja pisimmät puikot ylimpään taskuun. Yläreunan lippa käännetään puikkojen päälle ennen rullaamista. Niin puikot eivät putoa kääröstä.
 
 
 
 
 
 

Ja puikkopussi on silityksen jälkeen valmis!

Puikkoterveisin Poutapilvi